Penyedia Teknologi Kewangan Clickatell Rangkul Anugerah Menerusi Perbankan Sembangnya pada Tawaran WhatsApp

CAPE TOWN, Afrika Selatan, 21 Disember 2018 /PRNewswire/ —

Clickatell telah merungkai kemungkinanan untuk beberapa bank besar di seluruh Afrika, mendorong Rangkuman Kewangan dan meraih pengiktirafan daripada organisasi-organisasi industri yang berprestij.

Usaha Clickatell ke arah perdagangan konvensional bermula pada tapak yang kukuh dengan kejayaan pengenalan Perbankan Sembang pada WhatsApp yang membolehkan bank-bank berhubung dan berurus niaga dengan pelanggan mereka di saluran pilihan mereka. Penyelesaian mereka hari ini memperkasa Perbankan Sembang untuk Absa, GT Bank, First Bank of Nigeria dan UBA dengan banyak lagi pilihan yang bakal muncul pada masa terdekat. Clickatell berbangga dapat menjadi peneraju pasaran yang menyasarkan untuk meningkatkan pengalaman pengguna, mewujudkan rangkuman kewangan dan meningkatkan kemajuan teknologi dalam industri perbankan.

“Kami teruja dan rendah hati dengan pengiktirafan pasaran melalui anugerah-anugerah yang telah kami menangi pada tahun 2018. Kami berharap dapat terus menyampaikan misi kami untuk menjadikan perbualan antara perniagaan dan pelanggan mereka mudah, tepat pada masanya dan menyeronokkan,” kata Pieter De Villiers, Ketua Pegawai Eksekutif Clickatell.

Clickatell telah memenangi anugerah-anugerah berikut pada tahun 2018:

“Inisiatif, Aplikasi atau Program Pemberian Pinjaman Terbaik 2018 – Afrika Barat” daripada Asian Bankers.

Anugerah Asian Banker mempunyai kriteria penilaian yang ketat dan merupakan penanda aras untuk inovasi teknologi global, merupakan pasaran yang semakin bersemangat dan kompetitif, dengan lebih 150 penyertaan setiap tahun.

Anugerah “10 Syarikat Kewangan Terbaik” daripada FiNext

FiNext menyediakan platform untuk sektor Teknologi Kewangan global, membolehkan syarikat baharu, PKS, penyedia teknologi penting, pelabur, institusi kewangan dan pemegang kepentingan lain untuk berhubung dan berinteraksi di bawah satu bumbung. Anugerah FiNext Tech mengiktiraf usaha-usaha oleh para pemimpin pemikiran Teknologi Kewangan dan pencetus inspirasi untuk industri ini.

“Produk Rangkuman Kewangan Terbaik Tahun 2018” daripada Kalahari

Anugerah Kalahari dikhususkan untuk mengiktiraf daya kreativiti dan kecemerlangan dalam industri pembayaran digital dan pengiriman wang di seluruh Afrika.

“Penyelesaian Teknologi Kewangan Terbaik 2018” daripada Apps Africa

Anugerah AppsAfrica.com meraikan yang terbaik dalam mudah alih dan teknologi dari seluruh Afrika, menonjolkan inovasi-inovasi terbaik dari benua ini dalam 14 kategori. Dengan tumpuan pada inovasi dan impak sosioekonomi melalui teknologi dan inovasi, calon-calon berdepan dengan piawaian kriteria pertandingan dan penilaian yang tinggi.

Hubungi kami melalui [email protected] atau kunjungi kami di http://www.clickatell.com untuk mengetahui lebih lanjut bagaimana Clickatell dapat membantu mempercepatkan keperluan komunikasi dan penglibatan pelanggan anda.

Sumber: Clickatell

Previous ArticleNext Article

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

UOB Malaysia Ubah Pengalaman Perbankan Digital Untuk Pelanggan Korporat Melalui UOB Infinity

Kuala Lumpur, Malaysia, 10 Ogos 2022 – Pelanggan korporat UOB Malaysia dapat mengurus keperluan perbankan mereka dengan cara yang lebih mudah dan diperibadikan tidak lama lagi.

UOB Infinity menawarkan papan pemuka dalam talian yang boleh disesuaikan, justeru membenarkan pelanggan memberi keutamaan dan memaparkan maklumat yang paling penting bagi mereka secara visual. Pelanggan korporat, dengan sepintas lalu, dapat melihat keadaan kewangan syarikat, termasuk pasaran luar negara mereka.

Pada platform digital ini, pelanggan boleh menguruskan pelbagai aktiviti perbankan domestik dan rentas sempadan, daripada menyemak akaun UOB di beberapa pasaran sehinggalah kepada melakukan pembayaran tempatan dan antarabangsa, tanpa perlu log masuk ke berbilang platform.

Untuk pelanggan dalam perjalanan, UOB Infinity juga boleh dimuat turun sebagai aplikasi mudah alih. Log masuk biometriknya melalui soft token membolehkan akses yang lebih pantas dan kebenaran transaksi yang dipermudahkan sambil mengekalkan keselamatan. Soft token aplikasi mudah alih ini dilengkapi dengan pengesahan berbilang faktor bagi membolehkan syarikat meluluskan dan menjelaskan transaksi.

Puan Ng Wei Wei, Ketua Pegawai Eksekutif, UOB Malaysia, berkata, “Pelancaran UOB Infinity hari ini merupakan satu lagi bukti komitmen UOB Malaysia dalam membantu syarikat korporat menyesuaikan diri dengan realiti baharu ekonomi digital. Kami telah membangunkan UOB Infinity untuk menangani pelbagai keperluan korporat selepas mempertimbangkan pandangan daripada pelanggan kami. Ini termasuk keperluan perdagangan dan keupayaan untuk menjejaki syarikat mereka dalam masa nyata di semua pasaran di mana mereka beroperasi. Matlamat kami adalah untuk membantu pelanggan meningkatkan kecekapan operasi mereka dan membuat keputusan perniagaan yang lebih baik melalui pendigitalan, selain membantu mereka merebut peluang serantau melalui kesalinghubungan Bank.”

Kepastian dan ketelusan yang lebih tinggi apabila membuat pembayaran rentas sempadan

UOB Infinity juga menangani kekurangan penjejakan dalam masa nyata apabila pelanggan korporat membuat pembayaran rentas sempadan. Penyelesaian digital ini menyediakan pemberitahuan masa nyata kepada perniagaan melalui SMS atau e-mel apabila pembayaran mereka berjaya dikreditkan ke dalam akaun penerima, oleh itu mereka tidak perlu bersusah payah menyemak status transaksi secara manual.

Pelanggan juga akan dimaklumkan tentang caj untuk transaksi rentas sempadan, termasuk caj daripada bank perantara. Ciri ini memberi perniagaan lebih ketelusan tentang kos yang ditanggung untuk transaksi tersebut. Ini membantu mengelakkan berlakunya pertikaian dalam jumlah akhir yang diterima oleh penerima akibat caj yang terlibat.

Encik Lucas Chew, Ketua Negara Perbankan Transaksi, UOB Malaysia berkata, “Dengan UOB Infinity, pelanggan korporat kami dapat mengurus perbankan mereka dengan cara yang lebih mudah, bijak dan diperibadikan melalui antara muka mesra pengguna dan kefungsian baharu yang lebih luas. Syarikat korporat juga dapat mengurus aliran tunai mereka dengan lebih cekap selain melihat maklumat akaun dalam masa nyata di beberapa pasaran dan juga mengakses pelbagai transaksi perbankan domestik dan rentas sempadan secara dalam talian. Melangkaui kemudahan ini, kami juga telah memastikan bahawa transaksi mereka boleh dijalankan dengan selamat melalui token digital Infinity Secure kami.”

Aplikasi mudah alih dengan rangkaian fungsi pembayaran yang komprehensif

Peningkatan dalam penggunaan pembayaran elektronik untuk transaksi perniagaan pada masa kini bermakna aplikasi UOB Infinity membolehkan pelanggan korporat mengurus semua keperluan pembayaran mereka dengan cekap melalui peranti mudah alih.

Pelanggan boleh membuat pelbagai jenis pembayaran – daripada pembayaran bil tempatan kepada pemindahan dana domestik dan rentas sempadan. Aplikasi ini menyokong perkhidmatan seperti GIRO Antara Bank, DuitNow, JomPAY, Sistem Pemindahan Dana dan Sekuriti secara Elektronik Masa Nyata (RENTAS) dan juga pemindahan bertelegraf.

UOB sentiasa menyokong pelanggannya dalam usaha mereka ke arah mengamalkan pembayaran dan kutipan secara digital. Pada separuh pertama 2022, UOB Malaysia menyaksikan peningkatan lebih lima kali ganda dalam bilangan transaksi korporat DuitNow berbanding tempoh yang sama pada tahun lepas.

Untuk terus memacu penggunaan kutipan tanpa sentuh, pelanggan juga boleh menjana kod QR melalui UOB Infinity untuk meminta bayaran DuitNow daripada pembeli mereka.

Aplikasi mudah alih UOB Infinity boleh dimuat turun daripada Google Play dan Apple App Store. Pelanggan juga boleh menyediakan log masuk biometrik mereka sendiri untuk mengakses aplikasi mudah alih ini dengan lebih mudah. Pengguna platform perbankan internet perniagaan sedia ada UOB Malaysia, UOB BIBPlus, boleh log masuk ke UOB Infinity dengan maklumat yang sama.

Untuk maklumat lanjut tentang UOB Infinity, sila layari: www.uob.com.my/infinity.