Penyedia Teknologi Kewangan Clickatell Rangkul Anugerah Menerusi Perbankan Sembangnya pada Tawaran WhatsApp

CAPE TOWN, Afrika Selatan, 21 Disember 2018 /PRNewswire/ —

Clickatell telah merungkai kemungkinanan untuk beberapa bank besar di seluruh Afrika, mendorong Rangkuman Kewangan dan meraih pengiktirafan daripada organisasi-organisasi industri yang berprestij.

Usaha Clickatell ke arah perdagangan konvensional bermula pada tapak yang kukuh dengan kejayaan pengenalan Perbankan Sembang pada WhatsApp yang membolehkan bank-bank berhubung dan berurus niaga dengan pelanggan mereka di saluran pilihan mereka. Penyelesaian mereka hari ini memperkasa Perbankan Sembang untuk Absa, GT Bank, First Bank of Nigeria dan UBA dengan banyak lagi pilihan yang bakal muncul pada masa terdekat. Clickatell berbangga dapat menjadi peneraju pasaran yang menyasarkan untuk meningkatkan pengalaman pengguna, mewujudkan rangkuman kewangan dan meningkatkan kemajuan teknologi dalam industri perbankan.

“Kami teruja dan rendah hati dengan pengiktirafan pasaran melalui anugerah-anugerah yang telah kami menangi pada tahun 2018. Kami berharap dapat terus menyampaikan misi kami untuk menjadikan perbualan antara perniagaan dan pelanggan mereka mudah, tepat pada masanya dan menyeronokkan,” kata Pieter De Villiers, Ketua Pegawai Eksekutif Clickatell.

Clickatell telah memenangi anugerah-anugerah berikut pada tahun 2018:

“Inisiatif, Aplikasi atau Program Pemberian Pinjaman Terbaik 2018 – Afrika Barat” daripada Asian Bankers.

Anugerah Asian Banker mempunyai kriteria penilaian yang ketat dan merupakan penanda aras untuk inovasi teknologi global, merupakan pasaran yang semakin bersemangat dan kompetitif, dengan lebih 150 penyertaan setiap tahun.

Anugerah “10 Syarikat Kewangan Terbaik” daripada FiNext

FiNext menyediakan platform untuk sektor Teknologi Kewangan global, membolehkan syarikat baharu, PKS, penyedia teknologi penting, pelabur, institusi kewangan dan pemegang kepentingan lain untuk berhubung dan berinteraksi di bawah satu bumbung. Anugerah FiNext Tech mengiktiraf usaha-usaha oleh para pemimpin pemikiran Teknologi Kewangan dan pencetus inspirasi untuk industri ini.

“Produk Rangkuman Kewangan Terbaik Tahun 2018” daripada Kalahari

Anugerah Kalahari dikhususkan untuk mengiktiraf daya kreativiti dan kecemerlangan dalam industri pembayaran digital dan pengiriman wang di seluruh Afrika.

“Penyelesaian Teknologi Kewangan Terbaik 2018” daripada Apps Africa

Anugerah AppsAfrica.com meraikan yang terbaik dalam mudah alih dan teknologi dari seluruh Afrika, menonjolkan inovasi-inovasi terbaik dari benua ini dalam 14 kategori. Dengan tumpuan pada inovasi dan impak sosioekonomi melalui teknologi dan inovasi, calon-calon berdepan dengan piawaian kriteria pertandingan dan penilaian yang tinggi.

Hubungi kami melalui [email protected] atau kunjungi kami di http://www.clickatell.com untuk mengetahui lebih lanjut bagaimana Clickatell dapat membantu mempercepatkan keperluan komunikasi dan penglibatan pelanggan anda.

Sumber: Clickatell

Previous ArticleNext Article

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Unifi Lancar Pelan Pascabayar UNI5G Unstoppable Terbaharu

KUALA LUMPUR, 1 Dis (Bernama) — Cabang perniagaan kepada pengguna Telekom Malaysia Bhd, Unifi, hari ini melancarkan pelan pascabayar dan pelan keluarga UNI5G #Unstoppable terbaharunya, memenuhi pelbagai keperluan rakyat Malaysia dan membawakan pengalaman 5G dalam kehidupan seharian mereka.

Ketua Pegawai Komersial Segmen Pengguna Unifi Jasmine Lee berkata pelan mudah alih baharu ini menyediakan pelbagai nilai tambahan, membentuk semula sempadan ketersambungan dan digital yang memenuhi keperluan individu dan keluarga.

“Dalam memperkasakan negara digital, pelan baharu ini menjadikan teknologi 5G lebih mudah diakses oleh rakyat Malaysia, dengan tumpuan penggunaan untuk seluruh keluarga.

“Dengan liputan mudah alih yang merangkumi lebih 95 peratus daripada populasi negara dan baru-baru ini dinobatkan sebagai pemenang Ookla® 2023 dalam menyampaikan pengalaman video mudah alih terbaik di Malaysia, pelan UNI5G kami memperkasakan individu dan keluarga untuk memanfaatkan 5G, tanpa menjejaskan kualiti dan dengan harga mampu milik,” katanya kepada media selepas pelancaran produk itu di sini hari ini. 

Ookla adalah peneraju global dalam risikan rangkaian dan pandangan berkaitan ketersambungan.

Pelanggan boleh mendapatkan maklumat lanjut mengenai pelan mudah alih baharu melalui laman web Unifi di https://unifi.com.my/mobile/postpaid. 

— BERNAMA