Red Box Umum Perkongsian Dengan Global Relay, Luaskan Ekosistem Perkhidmatan Kewangan dan Tawaran Pematuhan

LONDON dan NEW YORK, 11 Februari 2019/PRNewswire/ —

Red Box, platform yang terkemuka untuk suara, hari ini mengumumkan satu perkongsian dengan Global Relay, peneraju bagi pengarkiban dan pematuhan maklumat. Perkongsian ini membolehkan pelanggan-pelanggan menggunakan alatan carian, pengawasan dan analitik Global Relay bagi memanfaatkan nilai suara sepenuhnya, selain mematuhi kewajipan pematuhan.

Rakaman dan dapatan semula suara yang andal dan selamat adalah penting untuk organisasi-organisasi perkhidmatan kewangan yang berusaha untuk mematuhi dan bersiap sedia dengan peraturan dan jalinan kerjasama dengan Global Relay akan menyokong pematuhan kepada keperluan penyimpanan rekod yang dimandatkan oleh MiFID II dan peraturan global yang lain. Perkongsian ini menunjukkan komitmen Red Box dalam membangunkan ekosistem rakan kongsi yang terbaik dalam kelasnya dan menyediakan pelanggan-pelanggan dengan kedaulatan data yang lengkap.

Global Relay Archive ialah penyelesaian pengarkiban, pengawasan dan ePenemuan maklumat utama yang membantu organisasi-organisasi mengurus serta mengawal data komunikasi mereka dan membantu mereka memenuhi keperluan pengawalseliaan dan juga meningkatkan produktiviti. Pelanggan-pelanggan akan mendapat manfaat daripada penyepaduan lancar dengan Red Box menerusi penggunaan broker eksport mereka dan fungsi penghubung emel untuk menolak suara dan transkripsi perbualan yang amat tepat ke dalam Global Relay Archive dengan selamat yang membolehkannya dipelihara dan dianalisis bersama-sama data e-dagang dan perdagangan lain – termasuk emel, media sosial, IM dan teks.

Pete Ellis, Ketua Pegawai Produk Red Box mengulas: “Kami berasa gembira kerana berpeluang mengumumkan perkongsian bersama Global Relay ini. Ia memperlihatkan komitmen berterusan kami terhadap strategi API terbuka dan jalinan kerjasama dengan organisasi-organisasi yang terbaik dalam kelasnya bagi mewujudkan persekitaran yang membolehkan pelanggan-pelanggan kami menerima sepenuhnya strategi ‘mengutamakan suara’ dan mematuhi peraturannya. Global Relay mempunyai kehadiran penting dalam bidang Perkhidmatan Kewangan dan dengan itu memahami tekanan tinggi yang dikenakan oleh peraturan terhadap organisasi-organisasi dari segi tadbir urus data.”

Ketua Pegawai Eksekutif Warren Roy daripada Global Relay berkata: “Kami benar-benar teruja kerana dapat bekerjasama dengan Red Box untuk meluaskan tawaran pengarkiban maklumat kami. Sebagai sebuah syarikat yang mengurus petabait data untuk organisasi-organisasi yang terbesar dan paling berkuasa di dunia, kami mempunyai platform yang menunjukkan kebolehskalaan, prestasi dan keselamatan. Kami berharap dapat membolehkan pelanggan-pelanggan bersama kami mendapatkan pandangan dan nilai baharu daripada data suara mereka.”

Latar Belakang Red Box 

Red Box ialah pakar suara khusus yang terkemuka, memperkasa organisasi-organisasi untuk merakam, menjamin dan merungkai nilai suara seluruh perusahaan. Dengan platform yang paling terbuka dan terhubung, kami merakam dan mentranskripsikan komunikasi suara daripada lebih 55 sistem (legasi dan baharu), merentas perusahaan global dan PKS. Pelanggan kami mengekalkan kedaulatan data yang lengkap dan kami menghubungkan mereka kepada ekosistem rakan kongsi yang paling luas bagi memaksimumkan nilai data suara yang dirakam.

Bekerjasama dengan saluran penjual global kami, kami dipercayai oleh organisasi-organisasi terkemuka daripada sektor kewangan, pusat perhubungan, kerajaan dan keselamatan awam (termasuk enam bank terkemuka dunia, 85% daripada broker antara penjual global, 1,700 pusat panggilan dan lebih 70% pasukan polis UK) dan kami merakam serta menjamin jutaan panggilan setiap hari untuk lebih 3,000 pelanggan di seluruh dunia.

Untuk maklumat lanjut kunjungi http://www.redboxvoice.com

Latar Belakang Global Relay

Global Relay ialah penyedia utama bagi penyelesaian pengarkiban awan, pengawasan dan ePenemuan untuk sektor kewangan global dan industri-industri dengan peraturan ketat yang lain. Global Relay menyediakan perkhidmatan kepada lebih 23,000 pelanggan di 90 negara termasuk 22 daripada 25 bank terkemuka. Global Relay Archive menyokong perkhidmatan emel, IM, Bloomberg®, Thomson Reuters, media sosial, pemesejan mudah alih dan banyak lagi – menerusi peranti mudah alih, Outlook dan akses web.

Sumber: Red Box and Global Relay

Iklan

Previous ArticleNext Article

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

AFFINBANK Sebagai Bank Pertama Dalam Segmen IUTA PMB Investment Berhad

KUALA LUMPUR – Affin Bank Berhad (“AFFINBANK” atau “Bank”) berjaya menjadi bank pertama dalam segmen Perunding Unit Amanah Institusi (IUTA) selepas menandatangani Memorandum Persefahaman (MoU) dengan PMB Investment Berhad, sebuah Syarikat Pengurusan Dana Islam (IFMC) bagi mempromosi dan mengedar enam (6) dana Unit Amanah PMB Investment Berhad melalui cawangan-cawangan AFFINBANK Group di seluruh negara.

MoU tersebut telah ditandatangani oleh Encik Nazlee Khalifah, Ketua Pegawai Eksekutif AFFIN ISLAMIC, bagi pihak AFFINBANK; dan Encik Najmi Hj Mohamed, Ketua Pegawai Eksekutif PMB Investment Berhad. Majlis menandatangani perjanjijan itu juga turut disaksikan oleh Pengerusi Kumpulan AFFINBANK, Ketua Dato ‘Seri DiRaja Tan Sri (Dr.) Mohd Zahidi bin Haji Zainuddin (Bersara), Pengerusi AFFIN ISLAMIC, Encik Mohd Suffian Hj Haron, CEO Pemangku Pelaburan MARA, YM Tengku Ahmad Badli Shah Raja Hussin, Timbalan Ketua Pengarah MARA, YBhg Dato ‘Zulfikri Osman dan Ketua Pemangku MARA Corporation, Encik Muhammad Lukman Musa. Upacara menandatangani itu diadakan awal pagi ini di Menara AFFIN di Jalan Raja Chulan, Kuala Lumpur.

Melalui kerjasama ini, AFFINBANK akan mengedar, mempromosi dan memasarkan enam (6) dana Unit Amanah dari PMB Investment Berhad – PMB Shariah Aggressive Fund, PMB Shariah Growth Fund, PMB Shariah Small-Cap Fund, PMB Shariah Premier Fund, PMB Shariah Dividend Fund dan PMB Shariah Cash Management Fund. Dengan pengenalan dana-dana ini, pelanggan sedia ada dan berpotensi Kumpulan AFFINBANK, termasuk Affin Islamic Bank Berhad (“AFFIN ISLAMIC”) sebagai saluran pengedaran bagi produk ini; akan mendapat manfaat daripada pelbagai produk, yang meliputi keseluruhan pelaburan yang lebih besar, dan pada masa yang sama bertujuan untuk memaksimumkan pulangan.

Mengulas mengenai MoU itu, Nazlee berkata pihak Bank komited untuk menyediakan produk kewangan yang pelbagai di bawah satu bumbung kepada para pelanggan, “Kerjasama ini memberikan kami penawaran produk yang lebih luas kepada pelanggan kami dan sekaligus memenuhi keperluan pelaburan mereka dalam pasaran kewangan yang semakin berkembang. PMB Investment Berhad akan mendapat manfaat daripada 111 cawangan AFFINBANK Group di seluruh negara, termasuk sembilan (9) cawangan penuh AFFIN ISLAMIC dan dengan itu mampu menjangkau kawasan di mana mereka tidak mempunyai wakil jualan. Bagi memenuhi keperluan pelabur yang pelbagai, cawangan AFFINBANK akan dapat menyediakan produk pelaburan yang pelbagai, yang ditawarkan oleh syarikat dana pelaburan yang berbeza, sesuai bagi memenuhi segmen masyarakat pelabur yang berbeza.”

Bercakap di majlis menandatangani perjanjian itu, Najmi menjelaskan bahawa MoU antara PMB Investment Berhad dan AFFINBANK akan membolehkan kedua-dua pihak mengembangkan dan mengukuhkan jejak mereka dalam pasaran dana pelaburan Malaysia dan sekaligus membolehkan semua orang melabur dengan PMB Investment Berhad.

Najmi menyatakan, “MoU ini membuktikan komitmen PMB Investment Berhad untuk bekerjasama dengan lebih erat dengan AFFINBANK, ke arah aspirasi kami untuk mengembangkan lagi perniagaan masing-masing. Dengan komitmen ini, PMB Investment Berhad berdedikasi untuk bekerjasama dengan Kumpulan AFFINBANK terutama untuk mengembangkan dan menyediakan produk Unit Amanah yang komprehensif kepada rakyat Malaysia. ”

Mengulas mengenai usaha kerjasama yang berjaya antara AFFINBANK dan PMB Investment Berhad, Pengarah Perbankan Pengguna AFFINBANK, Encik Idris Abd Hamid berkata, “Melalui usaha dan komitmen ini, kami yakin akan dapat membangunkan model dan proposisi pengedaran yang sejajar dengan strategi perniagaan keseluruhan PMB Investment Berhad.”

Idris menjelaskan, “Sebagai salah satu perbankan Islam terkemuka di Malaysia, kami di Kumpulan AFFINBANK telah proaktif dalam memenuhi keperluan rakyat Malaysia yang mencari produk kewangan berasaskan Syariah. Di bawah payung Wealth Management, kami dengan pantas meluaskan platform perniagaan Unit Amanah kami, yang membolehkan kami mengakses pelbagai produk dana Unit Amanah lain yang terdapat di pasaran, dan sekaligus meningkatkan penawaran produk kami di Bahagian Perbankan Pengguna”

Turut hadir di majlis menandatangani adalah Encik Ferdaus Toh Abdullah, Timbalan Ketua Pegawai Eksekutif AFFIN ISLAMIC, Lembaga Pengarah PMB Investment Berhad – Dato ‘Sri Abd. Rahim Abdul, Prof. Dr. Faridah Hj. Hassan, Encik Nik Mohamed Zaki Nik Yusoff; Pengurusan Kanan AFFINBANK dan AFFIN ISLAMIC, dan PMB Investment Berhad.

Iklan

Perhimpunan Kekayaan Keluarga Terbesar dan Paling Berpengaruh Dunia Anthony Ritossa

DUBAI, UAE, 14 Januari 2019/PRNewswire/ —

Dubai sekali lagi akan menjadi tumpuan di persada dunia tatkala Sidang Kemuncak Pelaburan Pejabat Keluarga Global ke-8 anjuran Anthony Ritossa menjadi tuan rumah kepada kumpulan yang menggamit perhatian, terdiri daripada keluarga-keluarga ternama dari seluruh dunia. Membawakan tema “Melabur dalam Era Baharu”, acara eksklusif tersebut sekali lagi akan melangkaui jangkaan sebagai perhimpunan pejabat keluarga global yang terbesar dan paling berpengaruh sepanjang zaman.

Mulai 2-4 Mac, lebih 400 pejabat keluarga elit, pemilik perniagaan konglomerat ternama, sheikh, keluarga diraja, syarikat pelaburan persendirian, individu berpengaruh dalam perniagaan antarabangsa, dana kekayaan berdaulat dan ahli profesional industri dari seluruh Timur Tengah dan seluruh dunia akan berhimpun di Four Seasons Resort Jumeirah Beach. Mewakili lebih $3 trilion dalam kekayaan pelabur, kumpulan penting tersebut akan membincangkan dan membahaskan topik-topik yang tepat pada masanya kepada keluarga-keluarga utama dunia menerusi apa yang dijanjikan untuk menjadi pengalaman yang menyentuh perasaan dan tidak dapat dilupakan.

“Ia merupakan satu penghormatan untuk menjadi tuan rumah kepada kumpulan pelabur yang begitu ternama di Dubai dan untuk berperanan sebagai penghubung antara keluarga-keluarga Timur Tengah dan rakan-rakan setara mereka di Eropah, Amerika Syarikat, Asia dan Amerika Latin. Kami semua berharap dapat berangkaian dan bertukar-tukar idea seterusnya untuk memulakan perjalanan penemuan antara rakan-rakan sealiran dalam persekitaran yang selamat. Sama seperti di acara-acara terdahulu, kami akan menonjolkan pakar-pakar dunia terkenal yang mengemukakan strategi-strategi yang boleh diambil untuk menjana pulangan, acara-acara dunia yang tepat pada masanya, asas kepada legasi seumur hidup dan peluang pelaburan,” kata Anthony Ritossa, Pengerusi Ritossa Family Office, sebuah perniagaan keluarga yang bermula sejak 600 tahun lalu dalam Empayar Venice di Eropah.

“Sidang Kemuncak tersebut dikhususkan kepada perbualan rakan-ke-rakan secara persendirian yang berdasarkan jemputan sahaja, perangkaian dan kepimpinan pemikiran rentas sempadan dan akan mendidik keluarga-keluarga sealiran yang besar bagaimana untuk terus berada di hadapan dan memantau trend-trend baru muncul dan trend-trend kekal dalam pengurusan kekayaan,” kata beliau.

“Acara Sidang Kemuncak Pejabat Keluarga Global ke-7 di Dubai merupakan pencapaian puncak kejayaan Anthony Ritossa dan semua yang mengambil bahagian. Sidang kemuncak berkenaan diiktiraf sebagai perhimpunan pejabat keluarga terbesar dan paling eksklusif seluruh dunia sepanjang zaman dan ia merupakan satu penghormatan untuk memberi naungan kepada acara hebat sedemikian. Sama seperti Sidang-sidang Kemuncak terdahulu, banyak keluarga ternama dari seluruh dunia berhimpun untuk menghadiri perbincangan tahap tinggi bagaimana untuk memperkaya legasi keluarga, berkembang, mengekalkan kekayaan dan berkongsi idea. Kami tidak sabar-sabar menantikan acara-acara masa akan datang,” kata Mohamed Al Ali Ketua Pegawai Eksekutif & Penasihat, Sheikh Ahmed Al Maktoum International Investments Enterprise, UAE.

“Sidang kemuncak tersebut merupakan gabungan yang baik antara keluarga, produk dan perkhidmatan. Perkongsian tentang aktiviti semasa dan trend masa depan ini adalah amat penting dalam perhimpunan sedemikian sebagai wadah untuk bergerak maju menuju tahun 2019,” kata Y.A.M. Putera Michel de Yougoslavie Cucunda Raja Umberto dari Itali & Putera Paul dari Yugoslavia, Monaco.

“Beberapa tahun yang lalu, saya pernah mempengerusikan, memoderasikan dan berucap dalam banyak Sidang Kemuncak Pejabat Keluarga dan Pelaburan di seluruh dunia, namun demikian sidang kemuncak ini sememangnya telah meninggikan standardnya. Saya berbesar hati untuk mempengerusikan dan memoderasikan Sidang Kemuncak Pelaburan Pejabat Keluarga Global Ritossa,” kata Hussein Sayed, penyampai CNBC Arabia & Ketua Strategi Pasaran, ForexTime (FXTM), UAE.

“Ini merupakan satu-satunya sidang kemuncak global yang mana kemewahan dan pengaruh menggabungkan kuasa sinergi bagi melonjakkan platform-platform rintis melibatkan perdagangan, kekayaan dan peluang-peluang yang tidak tergambar kepada perniagaan global disruptif masa depan,” kata Sheila Barry Driscoll Billionaire Foundation, AS.

“Sidang Kemuncak hebat anda ternyata menjadi persidangan terbaik yang pernah saya hadiri. Ia hanya disebabkan oleh usaha dan pengurusan hebat anda, yang menjadikannya benar-benar berjaya, amat mendorong dan memberi manfaat kepada semua peserta,” kata Hadi Al Alawi Pengerusi, & Ketua Pegawai Eksekutif, Al Hayat Group, Kerajaan Bahrain.

“Apa yang membuatkan acara-acara ini suatu yang luar biasa ialah ia dianjurkan oleh pejabat keluarga untuk pejabat keluarga yang sealiran,” kata Giuseppe Ambrosio, Presiden, Monaco Single & Multi-Family Office International Association.

“Sidang Kemuncak Ritossa merupakan yang terbaik dalam persekitaran yang sempurna – kami berjaya mencapai nilai pelaburan sebanyak US$ 360juta,” kata Nick Ayton, Pengasas & Ketua Pegawai Eksekutif, Chainstarter & Family Office Crypto Advisor, UK.

Untuk butiran tentang acara-acara masa depan dan Sidang Kemuncak Pelaburan Pejabat Keluarga Global ke-8 berdasarkan jemputan di Dubai, sila emelkan kepada [email protected] atau kunjungi http://www.RitossaSummits.com. Untuk melihat senarai peserta acara, sila layari – http://ritossasummits.com/agenda.pdf .

Sumber: Ritossa Family Office

Iklan

Panasonic Umum Perjanjian Kolaborasi Dengan GS-Solar

OSAKA, Jepun, 14 Mei 2019  /PRNewswire/ — Pada 9 Mei 2019, Panasonic Corporation mengumumkan bahawa ia telah memeterai perjanjian kolaborasi dengan GS-Solar (China) Company Ltd. dalam bidang teknologi fotovolta. Di bawah perjanjian ini, GS-Solar (China) akan memperoleh subsidiari pembuatan solar Panasonic, Panasonic Energy Malaysia, dan pada masa yang sama menubuhkan sebuah syarikat baharu bersama Panasonic. Dengan GS-Solar memegang 90% saham dan Panasonic memiliki baki 10% saham, kedua-dua syarikat akan bersama-sama mengendalikan dan melabur dalam syarikat baharu ini di Jepun, menumpu pada penyelidikan dan pembangunan teknologi HIT.

Berdasarkan kolaborasi ini, GS-Solar (China) akan menyepadukan inovasi dan teknologi pembuatan Panasonic dalam bidang HIT, untuk mendorong kejayaan dalam teknologi heterosimpang yang cekap serta menetapkan perkembangan untuk pembangunan industri tenaga. Kolaborasi ini turut membolehkan GS-Solar (China) untuk membantu memulakan proses pengindustrian dan pengembangan berskala luas untuk teknologi heterosimpang generasi seterusnya pada skala global.

Kolaborasi ini turut menyaksikan Panasonic aktif memobilisasikan teknologi simpanan tenaga, sistem pengurusan tenaga rumah dan sistem simpanan kuasa kecemasan, selain sumber-sumber tenaga baharu yang lain, untuk membantu menyokong pembangunan teknologi heterosimpang yang canggih dan meningkatkan daya saing produk mereka. Selain itu, syarikat akan menyepadukan HEMS, modul PV, bateri storan, sistem pam haba ECO Cute dan penyelesaian pengecasan kenderaan elektrik. Panasonic akan turut melabur dalam bidang-bidang pembangunan bersama termasuk bangunan penggunaan tenaga sifar (ZEH), penyesuaian terhadap sistem pengurusan tenaga baharu untuk era subsidi tarif galakan dan penggunaan banyak produk dan teknologi berkaitan tenaga solar terhadap sistem simpanan tenaga kuasa kecemasan untuk digunakan semasa berlakunya bencana alam.

Sumber: GS-Solar

Iklan

Bursa Marketplace Baru Lancar MLT (Mirror, Learn & Trade)

Baru-baru ini, Bursa Marketplace telah melancarkan platform baru yang bernama MLT (Mirror, Learn & Trade).

Objektif MLT dibangunkan adalah untuk membina keyakinan dan memberi bimbingan kepada orang ramai yang baru nak mula melabur atau berdagang di Bursa Malaysia. Dengan menyertai platform baru ini, semua pengguna boleh lihat dan ikut bagaimana seseorang penganalisa pelaburan berlesen mengurus portfolio mereka, dan merebut peluang yang ada dalam pasaran saham.

Yang lebih penting lagi, platform ini adalah percuma untuk semua, selagi anda merupakan pengguna yang berdaftar dengan BursaMKTPLC.

Buat masa ini, ada 9 penganalisa dan 2,813 mirror yang anda boleh follow. Setiap pengguna yang berdaftar akan diberi modal maya (olok-olok) sebanyak RM100,000.

Kenapa Best Sangat MLT Ni?

Bagi pelabur baru, bayangkan anda dapat modal percuma untuk mula mengurus portfolio tersendiri. Bila dah ada duit, boleh belajar dengan penganalisa yang berpengalaman dan strategi yang mereka gunakan.

Juga akan diberi idea-idea mengenai saham-saham apa nak beli, dengan komuniti MLT sendiri di dalam satu platform yang mudah untuk digunakan.

Tapi tak ada jaminan atau kata gerenti untung kalau ikut ‘mazhab-mazhab’ mereka ni.

Sempena pelancaran MLT ini, pelbagai hadiah menarik disediakan untuk semua pengguna baru yang berdaftar.

Apa tunggu lagi, daftar sekarang di lawan web Bursa Marketplace. Kalau dah buka akaun sebelum ini, guna saja akaun tu.

Iklan

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!