Sertai Cakna Kewangan Summit 2020 Secara Percuma Bersama Mentor-Mentor Kewangan Dan Pelaburan Yang Hebat

Rebut peluang yang ada untuk bersama-sama dengan mentor kewangan dan pelaburan yang profesional dan berpengalaman. Persidangan online yang julung kali diadakan yang mengumpulkan ramai tokoh-tokoh dan ilmuwan tanah air ini akan berlangsung dari 13-15 Jun 2020 ini.

Dapatkan tips ekonomi di musim Covid-19 ini dengan mendengar perbincangan lebih lanjut mengenai pasaran semasa kewangan terkini dan apa langkah seterusnya yang harus diambil untuk mengatasi keadaan ekonomi yang mencabar.

Kenal pasti dan fahami pelbagai jenis portfolio pelaburan dan kewangan yang ada depan mata, dan buatlah penilaian dan pilihan yang bijak.

Ramai speaker-speaker yang terkenal akan berkongsi pandangan mereka. Di antaranya kita ada Datuk Dr Fadzillah Kamsah, Tuan Azizi Ali, Datuk Dr Mohd Daud Bakar, Datuk Seri Syed Zainal , Tuan Haji Asri, Tuan Ahyat Ishak, Tuan Afyan Mat Rawi , Tuan Alwi Adam dan ramai lagi.

Cakna Kewangan Summit 2020 Event akan diadakan pada tarikh 13-15 Jun 2020 ini, tak lama saja lagi. Pendaftaran adalah PERCUMA!

Jom daftar sekarang di http://maishince.academy/cksummit2020/

Previous ArticleNext Article

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Bursa Malaysia Sahkan Perbincangan Pindah Ke TRX

KUALA LUMPUR, 18 Jun (Bernama) –Bursa Malaysia Bhd mengesahkan bahawa perbincangan dengan Mulia Property Development Sdn Bhd mengenai perpindahan ke Tun Razak Exchange (TRX) sedang berjalan, dengan butiran terperinci masih belum dimuktamadkan.

“Pengumuman selanjutnya hanya akan dibuat apabila terdapat perkembangan penting mengenai perkara itu,” kata pengendali bursa saham itu dalam makluman kepada Bursa hari ini.

Bursa Malaysia berkata demikian sebagai mengulas dua artikel bertajuk “Bursa Malaysia mulling move to TRX” and “In final negotiation stage, Bursa Malaysia’s headquarters to be moved to TRX,” (Bursa Malaysia timbang pindah TRX” dan “Rundingan di peringkat akhir, ibu pejabat Bursa Malaysia akan dipindahkan ke TRX)  yang dikeluarkan baru-baru ini.

Menurut artikel itu Bursa Malaysia dan Mulia Property sedang di peringkat akhir rundingan untuk memindahkan ibu pejabat bursa ke TRX. Sekiranya langkah itu menjadi kenyataan, Bursa Malaysia berkemungkinan akan menduduki dua tingkat bangunan Exchange 106.

Mulia Property adalah pemaju bangunan Exchange 106 setinggi 106 tingkat di TRX.

Ketika ini Bursa Malaysia beroperasi di Exchange Square, kompleks pejabat 16 tingkat yang terletak di Bukit Kewangan, di sini.

–BERNAMA