Tokoh Saham Patuh Syariah Haji Asri Ahmad Antara Penerima Darjah Kebesaran, Bintang Dan Pingat Wilayah Persekutuan 2022

Haji Asri Ahmad, satu nama yang pasti dikenali ramai terutama dalam kalangan pelabur saham bumiputera dan mereka yang mempunyai minat dalam bidang pelaburan terutamanya pelaburan saham.

Beliau telah dianugerahkan dengan Darjah Kebesaran Panglima Mahkota Wilayah (P.M.W) yang membawa gelaran Datuk. Istiadat Pengurniaan Darjah Kebesaran, Bintang dan Pingat Wilayah Persekutuan 2022 disempurnakan oleh Yang di-Pertuan Agong, Al-Sultan Abdullah Ri’ayatuddin Al-Mustafa Billah Shah di Istana Negara.

Penganugerahan itu adalah merupakan satu pengiktirafan kepada sumbangan besar Datuk Haji Asri Ahmad kepada masyarakat awam terutama golongan bumiputera dalam menyebarkan kesedaran dan ilmu pelaburan saham patuh syariah.

Dalam Istiadat yang berlangsung di Istana Negara itu, seramai 263 orang menjadi penerima darjah kebesaran Hari Wilayah Persekutuan 2022.

Menteri Besar Johor Datuk Hasni Mohammad mendahului senarai 263 penerima darjah kebesaran, bintang dan pingat manakala 15 individu pula dianugerahkan darjah kebesaran Seri Mahkota Wilayah (SMW) yang membawa gelaran Datuk Seri; Panglima Mahkota Wilayah (PMW) yang membawa gelaran Datuk (59); Johan Mahkota Wilayah (JMW) (48); Kesatria Mahkota Wilayah (KMW) (53); Ahli Mahkota Wilayah (AMW) (34) dan Pingat Pangkuan Mahkota Wilayah (PPW) (53).

Foto : Majlis Sukan Negara

Turut menerima darjah kebesaran Hari Wilayah Persekutuan 2022 ialah atlet lompat jauh paralimpik negara Abdul Latif Romly; bekas atlet terjun negara Leong Mun Yee dan penyanyi tersohor tanah air Abdul Hail Amir. Masing-masing dikurniakan PMW yang membawa gelaran Datuk.

Abdul Latif memenangi pingat emas dalam Sukan Paralimpik Musim Panas 2016 di Rio de Janeiro dan Sukan Paralimpik Musim Panas 2020 di Tokyo.

Semoga dengan pengiktirafan ini dapat memberi inspirasi kepada lebih ramai orang untuk berbuat baik dan menyumbang bakti kepada negara.

Buat Datuk Haji Asri Ahmad, teruskan perjuanganmu menyebarluaskan ilmu pelaburan saham kepada seramai mungkin rakyat Malaysia. Moga dengan secebis usaha Datuk dapat meningkatkan lagi penyertaan orang Bumiputera dalam pelaburan saham seterusnya dapat menambah pendapatan mereka.

Daripada Majalah Labur, tahniah kami ucapkan kepada semua penerima pingat dalam Istiadat Pengurniaan Darjah Kebesaran, Bintang & Pingat Wilayah Persekutuan 2022.

Alhamdulillah, terkini kami telah terbitkan buku ‘Malaysia Melabur Saham’.

BUKU INI WAJAR DIMILIKI OLEH MEREKA YANG BERANI BERIMPIAN !

Pastinya anda selalu terdengar atau terbaca tentang peluang menggandakan pendapatan dalam pasaran saham patuh syariah di Bursa Malaysia. Ramai yang masih berkira-kira sebab belum berani dan tak pasti.

Jika anda benar-benar berminat untuk terlibat tetapi masih belum memulakan langkah pertama, buku ini teramat sesuai.

Ianya ringkas, padat dan sarat dengan contoh-contoh berbentuk grafik.

Kenapa Kena Miliki Buku Ini?

Tak semua orang boleh belajar menerusi video, jadi boleh baca buku ini di masa lapang. Nak Google semua artikel pun memakan masa.

Anda nak mula melabur saham, tapi nak tahu dulu asasnya?

Tak dapat nak belajar secara face-to-face, jom mulakan dengan membaca buku ini.

Senang faham sebab buku ini penuh dengan gambar dan contoh-contoh.

Ditulis oleh mereka yang berpengalaman, kita sama-sama belajar sampai faham.

Miliki Buku Ini Sekarang!!

Tak semua orang boleh belajar menerusi video, jadi boleh baca buku ini di masa lapang. Nak Google semua artikel pun memakan masa. Sebab itu buku ini telah terjual lebih daripada 2,000 naskah!

Kami faham ramai nak mula melabur saham, tapi nak tahu dulu asasnya?

Tak sempat nak belajar secara face-to-face, jom mulakan dengan membaca buku ini.

Senang faham sebab buku ini penuh dengan gambar dan contoh-contoh.

Ditulis oleh mereka yang berpengalaman, kita sama-sama belajar sampai faham.

TERKINI: Miliki Buku Malaysia Melabur Saham di Shopee

Previous ArticleNext Article

Bursa Malaysia Sahkan Perbincangan Pindah Ke TRX

KUALA LUMPUR, 18 Jun (Bernama) –Bursa Malaysia Bhd mengesahkan bahawa perbincangan dengan Mulia Property Development Sdn Bhd mengenai perpindahan ke Tun Razak Exchange (TRX) sedang berjalan, dengan butiran terperinci masih belum dimuktamadkan.

“Pengumuman selanjutnya hanya akan dibuat apabila terdapat perkembangan penting mengenai perkara itu,” kata pengendali bursa saham itu dalam makluman kepada Bursa hari ini.

Bursa Malaysia berkata demikian sebagai mengulas dua artikel bertajuk “Bursa Malaysia mulling move to TRX” and “In final negotiation stage, Bursa Malaysia’s headquarters to be moved to TRX,” (Bursa Malaysia timbang pindah TRX” dan “Rundingan di peringkat akhir, ibu pejabat Bursa Malaysia akan dipindahkan ke TRX)  yang dikeluarkan baru-baru ini.

Menurut artikel itu Bursa Malaysia dan Mulia Property sedang di peringkat akhir rundingan untuk memindahkan ibu pejabat bursa ke TRX. Sekiranya langkah itu menjadi kenyataan, Bursa Malaysia berkemungkinan akan menduduki dua tingkat bangunan Exchange 106.

Mulia Property adalah pemaju bangunan Exchange 106 setinggi 106 tingkat di TRX.

Ketika ini Bursa Malaysia beroperasi di Exchange Square, kompleks pejabat 16 tingkat yang terletak di Bukit Kewangan, di sini.

–BERNAMA