Toshiba Tumpu Kriptografi Kuantum, Masa Depan Keselamatan Data

SINGAPURA, 13 Mac 2019 /PRNewswire/ — Kriptografi kuantum mempunyai potensi yang besar untuk menjadi teknologi utama bagi melindungi infrastruktur komunikasi daripada serangan siber dan memberi kelebihan kepada perniagaan apabila melibatkan perlindungan maklumat kritikal-operasi. Apa itu kriptografi kuantum dan bagaimana kriptografi kuantum dapat merapatkan jurang dalam pertahanan dalam talian bagi membolehkan perniagaan untuk terus mendepani sebarang ancaman yang rumit? Toshiba menyediakan pandangan yang lebih mendalam tentang topik ini.

Untuk siaran multimedia penuh, klik di sini: https://www.prnasia.com/mnr/toshiba_20190313.shtml

Dr. Andrew Shields, Assistant Managing Director at Toshiba’s Research Laboratory in Cambridge
Kriptografi kuantum, kini dan masa depan

Kajian terkini daripada Toshiba mendedahkan bahawa lebih separuh (52%) daripada perniagaan di Eropah menyenaraikan keselamatan data sebagai tiga keutamaan pelaburan tertinggi untuk tahun mendatang. Walaupun demikian, perniagaan sering ketinggalan dalam memastikan perniagaan mereka menyedari dan mendepani trend dan perkembangan dalam keselamatan siber.

Pada masa kini penyulitan kunci awam dianggap dengan meluas sebagai bahagian penting dalam keselamatan data, namun demikian ia dicabar oleh strategi-strategi serangan baharu dan kemunculan komputer-komputer kuantum yang akhirnya menyebabkan banyak penyulitan hari ini tidak selamat. Cabaran keselamatan hari ini dan kebimbangan keselamatan masa depan mendorong penerimaan kriptografi kuantum yang andal, yang menyediakan kaedah-kaedah yang selamat untuk menghasilkan dan mengedarkan kunci-kunci rahsia antara dua pihak pada rangkaian optik.

Toshiba’s Quantum Encryption System

Meskipun masih belum tersedia secara komersial, para saintis kini berada di tahap yang mana mereka berupaya menggunakan teknologi tersebut dan dapat menunjukkan faedah-faedahnya. Makmal Penyelidikan Cambridge Toshiba baru-baru ini menerbitkan kertas kajian yang menjelaskan penemuan penting yang dibuat menggunakan protokol yang dikenali sebagai Twin-Field QKD, melanjutkan jarak QKD kepada lebih 500 kilometer daripada gentian telekomunikasi standard, seraya membuka potensi untuk komunikasi yang selamat antara bandar-bandar seperti LondonParisDublinManchester dan Amsterdam.

Tidak seperti penyelesaian keselamatan sedia ada yang lain, kriptografi kuantum adalah selamat daripada semua kemajuan masa depan dalam matematik dan pengkomputeran, meskipun daripada keupayaan pemprosesan nombor oleh komputer kuantum. Pemiawaian protokol-protokol QKD kekal penting untuk kriptografi kuantum yang dikomersialkan. Keperluan untuk mendayakan kebolehoperasian teknologi, membangunkan pasaran komponen selain proses dan teknologi, akan dapat mengurangkan kos penciptaan dan penggunaan QKD serta menyaksikan permulaan masa depan yang lebih selamat untuk kita semua.

Untuk mengetahui pandangan selanjutnya, klik pada pautan di bawah:
https://www.toshiba-clip.com/en/detail/7014

Foto – https://photos.prnasia.com/prnh/20190219/2379110-1-a
Foto – https://photos.prnasia.com/prnh/20190219/2379110-1-b
Foto – https://photos.prnasia.com/prnh/20190219/2379110-1-c
Foto – https://photos.prnasia.com/prnh/20190219/2379110-1-d
Logo – https://photos.prnasia.com/prnh/20190219/2379110-1LOGO

Sumber: Toshiba Corporation

Iklan

Previous ArticleNext Article

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

SC Nasihat Pelabur Agar Berwaspada Terhadap Penipuan Pelaburan Covid-19 dan Bursa Aset Digital Tidak Sah

Suruhanjaya Sekuriti Malaysia (SC) hari ini mengingatkan orang ramai agar berhati-hati terhadap mana-mana individu atau entiti yang cuba mengambil kesempatan atas perkembangan terkini Covid-19 untuk memperdaya mereka untuk melabur dalam skim pelaburan tidak sah.

SC juga memberi amaran kepada orang ramai agar tidak melabur dalam bursa aset digital (DAX) yang tidak dibenarkan yang beroperasi di Malaysia, berikutan peningkatan bilangan pertanyaan dan aduan yang diterima oleh pengawal selia tersebut. SC telah memasukkan 12 lagi syarikat yang beroperasi tanpa lesen atau kebenaran SC di bawah senarai pantau atau Peringatan Pelabur di http://www.sc.com.my/investor-alert.

Pelabur yang berurusan dengan entiti atau individu yang tidak berlesen atau tidak sah terdedah kepada pelbagai risiko, termasuk penipuan dan pengubahan wang haram, dan tidak mempunyai akses kepada bantuan perundangan sekiranya berlaku pertikaian.SC mengingatkan para pelabur, agar hanya berurus niaga dengan Pengendali Pasaran yang Diiktiraf yang berdaftar dan diberi kebenaran oleh SC.

Pada masa ini, terdapat tiga Pengendali Pasaran Diiktiraf (RMO) yang berdaftar bagi DAX, iaitu Luno Malaysia Sdn Bhd, SINEGY Technologies (M) Sdn Bhd dan Tokenize Technology (M) Sdn Bhd. Selain daripada tiga pengendali yang disebutkan di atas, tiada platform dalam talian lain yang ada sekarang dibenarkan oleh SC untuk menubuhkan dan mengendalikan DAX di Malaysia.

SC juga mengingatkan semua pengendali DAX yang tidak sah di Malaysia agar segera menghentikan aktiviti mereka. Mengendalikan DAX tanpa kebenaran daripada SC adalah satu kesalahan di bawah undang-undang sekuriti dan jika seseorang disabitkan kesalahan, dia boleh dikenakan denda tidak melebihi RM10 juta atau penjara tidak melebihi 10 tahun atau kedua-duanya.

Orang ramai boleh membuat pengesahan sama ada pengendali aset digital berdaftar dengan SC di https://www.sc.com.my/development/digital/digitalassets. Selain itu, mereka hendaklah memaklumkan kepada SC sekiranya mereka mendapati mana-mana laman sesawang yang mencurigakan serta menerima panggilan telefon atau e-mel yang menawarkan nasihat dan peluang pelaburan, terutamanya yang memberikan pulangan tinggi dengan sedikit atau tanpa risiko.

Pertanyaan atau aduan boleh diajukan kepada SC di tel: +603 6204 8999 atau e-mel: [email protected].

Mengenai Suruhanjaya Sekuriti Malaysia:

Suruhanjaya Sekuriti Malaysia (SC), sebuah badan berkanun yang melapor kepada Menteri Kewangan, ditubuhkan di bawah Akta Suruhanjaya Sekuriti 1993. Ia merupakan agensi kawal selia tunggal bagi pengawalseliaan dan pembangunan pasaran modal. SC mempunyai tanggungjawab langsung untuk menyelia dan memantau aktiviti institusi pasaran, termasuk bursa dan rumah penjelasan, dan mengawal selia semua individu yang dilesenkan di bawah Akta Pasaran Modal dan Perkhidmatan 2007. Maklumat lanjut mengenai SC boleh didapati di laman sesawangnya di www.sc.com.my. Ikuti SC di twitter di @SecComMy untuk perkembangan terkini.

Iklan

SuperTurbo Technologies Bakal Bentang di Kongres Dunia SAE Dengan Isuzu Motors

LOVELAND, Colorado, 5 April 2019 /PRNewswire/ — SuperTurbo Technologies Inc. mengumumkan bahawa ia bakal membentangkan kertas kajian di Kongres Dunia SAE dengan Isuzu Motors yang bertajuk “Mengoptimumkan Kecekapan dan Emisi Diesel Keadaan Tetap menggunakan SuperTurbo pada Enjin Isuzu 7.8L.

Pembentangan ini akan menyediakan maklumat berhubung simulasi dan ujian enjin selama bertahun-tahun yang menumpu untuk meningkatkan kecekapan keadaan tetap enjin diesel 7.8L. Keputusan yang ditunjukkan akan melibatkan impak terhadap emisi melalui prestasi keadaan tetap yang berubah-ubah dan perbandingan ke atas pengecas turbo geometri boleh ubah dan pengecas turbo 2 keadaan.

SuperTurbo™ ialah pengecas turbo pacuan mekanikal penuh yang menyediakan faedah-faedah pengecasan super, pengecasan turbo dan penyebatian turbo dalam satu peranti. SuperTurbo™ termasuk pacuan tarikan berkelajuan tinggi yang memindahkan tork dwihala antara aci turbin dan transmisi boleh ubah berterusan yang kemudiannya mendayakan kawalan nisbah keseluruhan antara turbo dan aci engkol. Memandangkan kelajuan aci turbin dikawal, kebimbangan berhubung laju lampau atau perlahan dapat disingkirkan, mendayakan reka bentuk turbin lebih berat dengan kecekapan lebih tinggi. Pengecas turbo pacuan memberikan kebolehan untuk mengawal dengan tepat dan mengimbangi tekanan rangsangan serta nisbah bahan api udara. Kawalan boleh digunakan untuk mengoptimumkan kecekapan dan emisi bahan api mengikut objektif OEM di titik-titik operasi yang berbeza.

SuperTurbo™ terus menunjukkan banyak faedah langsung dan pemungkin yang berharga untuk pengurangan emisi serta produkviti yang lebih baik. Kebolehan untuk mengoptimumkan nisbah bahan api udara dan mengelakkan pengisian bahan api berlebihan melalui transien menunjukkan ia dapat menyediakan sehingga 10% penambahbaikan kecekapan bahan api dan pengurangan CO2. SuperTurbos™ dilengkapi dengan pintasan turbin boleh diprogram yang dapat menghalakan ekzos enjin untuk rawatan susulan bagi tujuan penukaran pesat demi mengurangkan emisi NOx yang berbahaya semasa permulaan sejuk di samping masih mengekalkan kebolehpanduan kenderaan. SuperTurbo Technologies telahpun melengkapkan beberapa pusingan kajian Should Cost dengan FEV bagi mengesahkan kos dan ekonomi banyak proposisi nilai berbeza yang dapat diberikan oleh SuperTurbo™.

Latar Belakang SuperTurbo Technologies Inc.

SuperTurbo Technologies Inc. mengkhusus dalam reka bentuk, pembangunan dan pengkomersialan SuperTurbos™ untuk kenderaan komersial bagi pasaran-pasaran lebuh raya dan pembinaan. SuperTurbo™ ialah pengecas turbo pacuan mekanikal yang membolehkan OEM enjin mengawal rangsangan dan aliran udara ke enjin bagi membolehkan pengoptimuman prestasi dan juga emisi di kesemua titik operasi. Faedah-faedah lain termasuk kecekapan kitar transien, Mula Sejuk/Rendah NOx, pengecilan saiz enjin dan penurunan kelajuan serta brek enjin yang lebih baik. Large SuperTurbo direka untuk menyokong enjin-enjin daripada 7-16 liter dengan 90% pempiawaian komponen dalam aplikasi. Untuk maklumat lanjut, kunjungi www.superturbo.net.

Sumber: SuperTurbo Technologies Inc.

Pautan Berkaitan:

Iklan

ZTE dan Heavy Reading Bersama-sama Siar Kertas Putih Pengangkutan 5G untuk Teknologi Saluran FlexE Inovatif

SHENZHEN, China, 18 Januari 2019 /PRNewswire/ — ZTE Corporation (0763.HK / 000063.SZ), penyedia penyelesaian teknologi telekomunikasi, perusahaan dan pengguna utama bertaraf antarabangsa untuk Internet Mudah Alih, hari ini menyiarkan kertas putih bertajuk “Memenuhi Keperluan Pengangkutan 5G Dengan FlexE” bersama-sama firma perunding Heavy Reading.

Berasaskan trend baharu seni bina rangkaian 5G dan keperluan baharu untuk rangkaian pengangkutan, kertas putih ini menumpu pada peranan utama teknologi berasaskan FlexE yang inovatif dalam pengangkutan perkhidmatan baharu.

Kertas putih ini memperkenalkan matlamat, nilai dan teknologi utama dalam penyelesaian rangkaian pengangkutan 5G serta menyediakan sokongan dan khidmat nasihat teknikal yang komprehensif berhubung pembinaan rangkaian pengangkutan bernilai tinggi yang berorientasi masa depan.

Kertas putih ini menghuraikan empat ciri teknikal utama dalam penyelesaian pengangkutan 5G. Pertama, teknologi saluran FlexE menyokong peruntukan lebar jalur atas permintaan. Ia menerima pakai pengikatan port besar untuk meluaskan kapasiti rangkaian atas permintaan, menyelesaikan masalah penaiktarafan lebar jalur dengan berkesan yang terhasil daripada pembangunan 5G agar lebar jalur 100GE dapat memenuhi keperluan perkhidmatan awal 5G. Hasil daripada pengikatan FlexE, lebar jalur ini dapat dinaik taraf kepada lebih 100GE hanya dengan meluaskan kapasiti beberapa port 100GE. Ia memudahkan pelarasan rangkaian sambil memanfaatkan pelaburan awal dengan berkesan.

Kedua, penyelesaian rangkaian pengangkutan 5G membolehkan kependaman ultra rendah dan penghantaran jiter ultra stabil. Teknologi silang sambung slot masa FlexE membolehkan penghantaran trafik perkhidmatan pengguna berdasarkan lapisan fizikal agar paket pengguna tidak perlu dipecahkan dalam nod perantaraan rangkaian dan penghantaran trafik perkhidmatan dapat diselesaikan pada waktu nyata. Hasilnya, kependaman penghantaran peranti lompat tunggal adalah kurang daripada 0.5 mikrosaat dan jiter pula adalah kurang daripada 30 nanosaat, justeru menyediakan asas untuk pengangkutan perkhidmatan dengan kependaman ultra rendah.

Ketiga, teknologi saluran FlexE dapat menjamin keandalan rangkaian ultra tinggi. Dengan melanjutkan OAM, Saluran FlexE dapat menyediakan dengan perlindungan lapisan saluran FlexE, meningkatkan keandalan pengangkutan khidmat pelanggan dengan ketara. Berhubung kesalahan pula, penukaran perlindungan dapat diselesaikan dalam 1ms, membolehkan seluruh rangkaian mencapai keandalan tahap industri sebanyak 99.9999%.

Keempat, teknologi saluran FlexE menyokong penghirisan rangkaian fleksibel berasaskan FlexE. Hasil daripada penghirisan hujung-ke-hujung yang berasaskan FlexE dan Saluran FlexE, rangkaian ini membawakan lebar jalur eksklusif seperti TDM dan pemisahan fizikal di samping menyokong pemultipleksan statistik Eternet. Dengan itu, ia membolehkan pemisahan penghantaran hirisan, pemisahan pengurusan, pemisahan kesalahan dan pemisahan protokol, yang memastikan penggunaan perkhidmatan 5G yang dibezakan.

“Para pengendali harus menangani banyak cabaran untuk memenuhi kehendak unik senario aplikasi 5G akan datang dan rangkaian pengangkutan akan menjadi penting untuk penggunaan 5G berskala besar. Sebagai penyelesaian pengangkutan 5G berdaya maju, FlexE menarik minat dan perhatian daripada kalangan pengendali dan teknologi silang sambung slot masa FlexE baharu berkemungkinan menjadi penyelesaian yang cekap untuk penghirisan rangkaian sukar,” kata Sterling Perrin, Penganalisis Utama Heavy Reading.

Dengan mencadangkan seni bina rangkaian berlapis-lapis berasaskan FlexE, ZTE menyediakan asas kukuh untuk usaha penyelidikan piawaian teknologi pengangkutan 5G. Seni bina ini diiktiraf secara meluas oleh industri, membuat sumbangan penting untuk ITU-T G.mtn. Di samping itu, penyelesaian Flexhaul 5G ZTE telahpun disahkan oleh beberapa pengendali di China, Sepanyol dan negara-negara lain.

Berikut merupakan pautan untuk mengakses kertas putih penuh “Memenuhi Keperluan Pengangkutan 5G Dengan FlexE”:
http://www.heavyreading.com/lg_landing.asp?piddl_lgid_docid=228757

Latar Belakang ZTE

ZTE ialah penyedia sistem telekomunikasi, peranti mudah alih dan penyelesaian teknologi perusahaan termaju untuk pengguna, syarikat telekomunikasi, syarikat dan pelanggan daripada sektor awam. Sebagai sebahagian daripada strategi ZTE, syarikat komited menyediakan pelanggan dengan inovasi menyeluruh yang bersepadu bagi memberikan kecemerlangan dan nilai tatkala sektor telekomunikasi dan teknologi maklumat bersatu. Tersenarai dalam bursa saham Hong Kong dan Shenzhen (kod saham H: 0763.HK / kod saham A: 000063.SZ), produk dan perkhidmatan ZTE dijual kepada lebih 500 pengendali di lebih 160 negara. ZTE mengkhususkan 10 peratus daripada pendapatan tahunannya kepada usaha penyelidikan dan pembangunan serta memainkan peranan kepimpinan dalam organisasi-organisasi penetap standard antarabangsa. ZTE komited terhadap tanggungjawab sosial korporat dan merupakan ahli UN Global Compact. Untuk maklumat lanjut, sila layari www.zte.com.cn.

Sumber: ZTE Corporation

Saham Berkaitan: HongKong:0763OTC-PINK:ZTCOYShenzhen:000063

Iklan

Allianz Malaysia Teruskan Kepelbagaian Di Tempat Kerja Dengan 23 Orang Kurang Upaya

Kuala Lumpur, 5 Mac 2019 – Manusia wujud dalam kepelbagaian, dan dengan kelainan tersebut, adanya variasi perwatakan, fizikal, dan kebolehan. Nelson Mendela pernah berkata bahawa masa depan yang cemerlang adalah milik semua orang termasuk orang yang kurang upaya.

Allianz Malaysia Berhad (Allianz Malaysia), telah lama mempraktikkan sifat terbuka kerana tidak pernah mengamalkan diskriminasi kepada sesiapa yang memasuki pintu kami, sama ada pekerja, ejen atau pelanggan. Syarikat ini mengekalkan kesaksamaan dan kepelbagaian dalam setiap aspek pekerjaan termasuk menggajikan Orang Kurang Upaya (OKU) sebagai pekerja.

Allianz4Good (AZ4G) Bahagian tanggungjawab sosial korporat syarikat, sentiasa bekerja keras untuk memberikan komuniti kurang bernasib baik liputan media yang secukupnya. Usaha AZ4G untuk meningkatkan kesedaran kepada golongan yang didiskriminasi telah mencapai lebih 40, 000 penerima, termasuk masyarakat kurang bernasib baik, warga emas, dan banyak lagi dari Semenanjung ke Timur Malaysia.

“Di Allianz Malaysia, kami menerima setiap lapisan  sosial dalam banyak cara dan membantu komuniti yang kurang bernasib baik melalui pelbagai inisiatif, salah satunya ialah pelantikan dan integrasi Orang Kurang Upaya (OKU) dalam tenaga kerja Allianz sejak 2015. Satu lagi cara yang telah kami pamerkan sokongan untuk komuniti OKU adalah melalui pembiayaan untuk Abilympics, persaingan berasaskan kemahiran untuk OKU sejak tahun 2015.

Selain itu, kami juga menyokong masyarakat yang terpinggir  yang lain seperti masyarakat Orang Asli serta kanak-kanak pelarian yang tinggal di Malaysia.” kata Ng Siew Gek, Ketua Allianz4Good di Allianz Malaysia.

Sempena Hari Tiada Diskriminasi pada 1 Mac, Allianz Malaysia telah memilih untuk menyokong masyarakat yang kurang bernasib baik dengan meningkatkan kesedaran tentang mereka di laman-laman media sosial Allianz Malaysia; Instagram, Facebook dan LinkedIn.

Jabatan Sumber Manusia Allianz Malaysia berbesar hati melaporkan bahawa kami mempunyai 23 orang kakitangan OKU di Allianz Malaysia yang bertugas di pelbagai jabatan seperti Pengunderaitan dan Perkhidmatan Pelanggan. Allianz Malaysia bukan sahaja berbangga dengan inisiatif –inisiatif  Syarikat tetapi ingin menggesa orang ramai supaya lebih terbuka dan lebih mesra sesama manusia yang mempunyai keunikan tersendiri.

Pada masa hadapan, syarikat ini berharap untuk mengembangkan tenaga kerja OKU untuk mencari bakat-bakat yang tersembunyi untuk membantu melonjakkan syarikat ini ke era yang seratus peratus telus dan menerima semua lapisan maysarakat. Syarikat bukan sahaja berharap dapat mengurangkan stigma yang menindas komuniti yang kurang bernasib baik tetapi juga berharap dapat berganding bahu saling membantu  syarikat penanggung insurans yang lain. Di Allianz Malaysia, kami percaya bahawa umat manusia patut mendapat peluang untuk berkembang dengan pesat.

Mengenai Allianz di Malaysia

Syarikat pemegang pelaburan, Allianz Malaysia Berhad, subsidiari Allianz SE, mempunyai dua subsidiari insurans – Allianz General Insurance Company (Malaysia) Berhad (Allianz General) dan Allianz Life Insurance Malaysia Berhad (Allianz Life).

Allianz General adalah salah satu syarikat insurans am di Malaysia dan mempunyai spektrum yang meluas bagi perkhidmatan dalam talian peribadi; perniagaan perusahaan sederhana dan kecil (SME) dan industri yang berisiko besar. Premium Bertulis Kasar (GWP) untuk perniagaan insurans am pada tahun kewangan 2018 telah mencapai RM2.12 bilion.

Allianz Life menawarkan insurans hayat dan kesihatan dan produk-produk berkaitan pelaburan dan bagi tahun kewangan 2018, Allianz Life mencatatkan Premium Bertulis Kasar (GWP ) sebanyak RM2.38 bilion dan merupakan salah satu daripada penanggung insurans hayat yang paling pesat berkembang di Malaysia.

Allianz Malaysia mempunyai 33 cawangan di seluruh negara.

Pada tahun 2018, Allianz Malaysia telah dianugerahkan Pengurusan Hubungan Pelanggan untuk Pusat Panggilan Terbaik (Perak) dan Anugerah Penggunaan Inovatif Terbaik (Merit), iklan Allianz Road Rangers: 24 Hours Call Centre oleh Allianz General juga telah memenangi Iklan Terbaik dalam Perkhidmatan dan Institusi Kewangan di Anugerah YouTube Malaysia 2018. Pada tahun 2017, Allianz Malaysia Berhad telah dianugerahkan Inisiatif Tanggungjawab Korporat Terbaik (permodalan pemasaran bawah RM10 bilion) pada Anugerah Kelab Bilion Ringgit The Edge (The Edge Billion Ringgit Club Awards) 2017, manakala Allianz General tekah diperakui sebagai Syarikat Takaful Motor Terbaik dan Syarikat Insurans Motor Terbaik pada 2016 oleh iBanding.com.

Untuk maklumat lanjut mengenai Allianz Malaysia,layari allianz.com.my

Facebook: facebook.com/AllianzMalaysia/ | Instagram: instagram.com/allianzmalaysia/

Mengenai Allianz

Kumpulan Allianz merupakan salah satu syarikat insurans dan pengurus asset terbesar di dunia yang menyediakan perkhidmata untuk 92 juta pelanggan runcit dan korporat. Pelanggan Allianz mendapat manfaat daripada pelbagai perkhidmatan insurans peribadi dan korporat, yang terdiri daripada insurans harta dan kesihatan kepada perkhidmatan bantuan kepada insurans kredit dan insurans perniagaan global. Allianz merupakan salah satu pelabur terbesar yang menguruskan lebih 673 bilion euro bagi pihak pelanggan insuransnya. Selain itu, pengurus aset kami AllianzGI dan PIMCO mengurus lebih 1.4 trilion euro aset pihak ketiga. Terima kasih kepada penyepaduan kriteria ekologi dan sosial yang sistematik dalam proses perniagaan dan keputusan pelaburan kami, kami memegang kedudukan utama untuk penanggung insurans dalam Indeks Kelestarian Dow Jones (Dow Jones Sustainability Index). Pada 2018, lebih 142,000 pekerja di lebih 80 buah negara mencapai jumlah pendapatan sebanyak 131 billion euro dan keuntungan operasi sebanyak 11.5 bilion euro.

Iklan

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!