Wahed Invest Dilancarkan di Malaysia

 • Wahed menawarkan rakyat Malaysia cara yang lebih bijak untuk melabur dengan menyediakan akses kepada portfolio patuh Syariah yang pelbagai
 • Pejabat Malaysia berfungsi sebagai hab serantau untuk operasi Wahed Invest di Asia Pasifik
 • Wahed menyokong wawasan Malaysia ke arah kemakmuran bersama dan pertumbuhan ekonomi yang inklusif dengan memanfaatkan teknologi yang memberi tumpuan kepada Ekonomi Digital Islam

Kuala Lumpur, 29 Oktober 2019 – Wahed Invest mengumumkan pelancaran platform pelaburan digital Islam pertama di Malaysia. Perkhidmatan pengurusan pelaburan digital Wahed membolehkan pelabur akses kepada portfolio patuh Syariah yang telus, saksama dan bertujuan untuk memperkasakan rakyat Malaysia pada umumnya untuk menjaga kesejahteraan kewangan mereka.

Baca: 7 Langkah Mudah Nak Melabur Dengan Wahed Invest Modal Serendah RM100, Guna Smartphone Saja (Bonus RM40 Jika Anda Daftar Sekarang).

Pertama kali dilancarkan pada 2017, Wahed Invest berpangkalan di AS, berkembang ke pasaran UK pada 2018 dan merancang untuk melancarkan perkhidmatan pengurusan pelaburan digitalnya merentas rantau Asia Tenggara dari pangkalan serantaunya di Malaysia. Beroperasi di lebih daripada 130 buah negara, Wahed ditubuhkan untuk memenuhi keperluan pelabur yang bijak kewangan serta mereka yang mempunyai pengetahuan yang sedikit mengenai kewangan, menerusi pelbagai pelaburan yang dapat diakses. Di tambah pula dengan pelaburan awal rendah sebanyak RM 100, bersama yuran yang rendah, dan tiada tempoh terkunci, Wahed berharap untuk mengatasi halangan yang terpadat pada pengurusan pelaburan dan portfolio kewangan yang lazimnya dikhaskan untuk pelabur bernilai tinggi.

“Kewangan Islam adalah salah satu sektor yang paling pesat berkembang di dunia, dan Wahed telah membolehkan masyarakat Muslim global untuk mengambil bahagian dalam pasaran kewangan global dengan membuat pelaburan yang mudah diakses dan juga patuh etika. Sebagai salah satu pasaran modal Islam yang paling maju, Malaysia berada pada kedudukan yang unik bagi memenuhi keperluan pelabur Asia Tenggara yang semakin canggih dan mempunyai keperluan yang mendesak, dan membantu mewujudkan peluang dalam kewangan Islam. Dengan menyediakan cara pelaburan yang baru dan bijak yang patuh syariah, pelabur kami mempunyai akses kepada pengurus pelaburan digital yang mempunyai yuran yang rendah, serta jumlah minima akaun yang lebih rendah,” kata Junaid Wahedna, Pengasas dan Ketua Pegawai Eksekutif Wahed Inc.

Walaupun Laporan Bank Dunia menyatakan bahawa Malaysia telah mencapai salah satu tahap tertinggi dalam kemasukan kewangan di kalangan negara-negara Asia Tenggara, rakyat Malaysia masih tertinggal dalam hal celik kewangan dan pengetahuan kewangan. Satu kaji selidik yang dijalankan baru-baru ini oleh Agensi Pengurusan Kaunseling dan Pengurusan Kredit (AKPK) melaporkan bahawa satu daripada tiga rakyat Malaysia tidak selesa dengan pengetahuan kewangan mereka, manakala separuh daripada penduduk (52%) mengatakan mereka menghadapi kesukaran menyimpan sehingga RM1,000 untuk waktu kecemasan. Lebih separuh rakyat Malaysia (53%) percaya bahawa pengurusan kekayaan adalah kunci untuk mencapai mobiliti sosial. Walau bagaimanapun, kebanyakan rakyat Malaysia merasa pengetahuan kewangan mereka yang tidak mencukupi telah menghalang mereka dari pengurusan kekayaan yang cekap.

Ketika demostrasi platform Wahed pada majlis pelancaran, Syakir Hashim, Pengarah dan Ketua Pegawai Eksekutif Asia Pasifik, Wahed Inc berkongsi, “Di tengah-tengah hala tuju Malaysia ke arah kemakmuran bersama melalui ekonomi yang lebih inklusif yang berakar umbikan teknologi dan inovasi, kami di Wahed terus memperkasakan rakyat Malaysia dengan akses yang lebih baik untuk masa depan kewangan yang selamat. Kami mengiktiraf Malaysia sebagai salah satu pasaran utama kami dan negara yang berada di landasan untuk menjadi pemimpin dalam Ekonomi Digital Islam yang disokong oleh ekosistem yang berkembang pesat. Malaysia akan memainkan peranan utama dalam memacu pertumbuhan kami di Asia Pasifik sebagai Hab Serantau untuk operasi kami. Setiap orang mempunyai matlamat dan aspirasi kewangan yang berbeza, tetapi untuk pelabur yang tidak berpengalaman atau pelabur kali pertama, kekurangan pendidikan serta peluang kewangan yang sesuai, ditambah pula dengan ketakutan dan kadang-kadang kesukaran untuk memahami istilah kewangan sudah cukup untuk menghalang dan menegah mereka bagi melabur dan mengambil alih kesejahteraan kewangan mereka.”

“Kajian baru-baru ini menunjukkan bahawa satu daripada setiap lima rakyat Malaysia tidak berjaya menyimpan wang dalam tempoh enam bulan[i]. Melalui Wahed, kami menggalakkan pelabur-pelabur kami untuk menjaga kesejahteraan kewangan mereka dengan menyediakan alat pelaburan yang lebih bijak selaras dengan kepercayaan mereka. Kami berhasrat untuk memastikan semua umat Islam mempunyai akses kepada portfolio pelaburan patuh Syariah yang cekap, tanpa mengira status ekonomi atau lokasi geografi mereka,” kata Syakir Hashim.

Pilihan peruntukan portfolio semasa Wahed terdiri daripada pelaburan saham ke AS, saham Malaysia, sukuk (bon Islam) dan emas. Untuk memastikan semua pulangan adalah halal, Wahed mempunyai Lembaga Penasihat Syariah sepenuh masa, yang menjalankan proses saringan yang ketat dan menghasilkan laporan penyucian tahunan (Zakat). Hasilnya, pelabur Islam dan bukan Islam kini mampu melabur tanpa rasa bimbang ke dalam portfolio secara beretika.

Anak-anak syarikat Wahed Inc dikawal selia oleh beberapa badan yang paling dihormati di dunia termasuk Suruhanjaya Bursa Sekuriti (SEC) di Amerika Syarikat, Pihak Berkuasa Pelakuan Kewangan (FCA) di UK, Pihak Berkuasa Pasaran Modal Arab Saudi (CMA) dan Bank Negara Bahrain (CBB).

Setelah mendaftar, pengguna boleh membuka akaun pelaburan dengan selamat dalam masa beberapa minit. Wahed secara automatik akan mencadangkan portfolio untuk setiap pengguna berdasarkan bagaimana mereka menjawab soalan-soalan mengenai diri mereka sendiri; dengan mengambil kira keadaan kewangan individu, sikap terhadap risiko, matlamat pelaburan dan kriteria lain. Model portfolio dikawal selia oleh pengurusan dana profesional Wahed. Pengguna boleh mula melabur dengan serendah RM100 dan hanya membayar sebahagian kecil daripada yuran pengurusan tradisional. Wahed memastikan bahawa pelabur sentiasa mempunyai portfolio pelbagai, tanpa mengira saiz akaun mereka, justeru itu membolehkan pelaburan yang efisien untuk pelabur dari semua lapisan masyarakat.

Wahed Invest Menerima Lesen Pengurusan Pelaburan Digital Islam

Wahed Invest telah berjaya mendapatkan lesen kawal selia daripada Suruhanjaya Sekuriti (SC) Malaysia untuk menawarkan perkhidmatan pengurusan pelaburan digital pertama di Malaysia. Lesen Pengurusan Pelaburan Digital Islam yang diberikan oleh SC akan membolehkan rakyat Malaysia untuk melabur tanpa rasa bimbang dalam portfolio patuh syariah dan beretika.

Mengenai Wahed Invest

Wahed Invest (“Wahed”) menawarkan perkhidmatan pelaburan automatik yang direka untuk pelaburan Syariah dan beretika. Di Malaysia, anak syarikat Wahed Inc; Wahed Technologies Sdn Bhd adalah entiti berlesen yang beroperasi sebagai Pengurus Pelaburan Islam Digital. Platform ini akan membolehkan pelabur dari semua peringkat pendapatan untuk melabur simpanan mereka secara beretika dan cekap.

Untuk makulmat lanjut berkenaan Wahed Invest, layari www.wahedinvest.com


[i] The Star Online. Vital to strengthen financial literacy, say experts. Didapati daripada https://www.thestar.com.my/news/nation/2019/07/24/vital-to-strengthen-financial-literacy-say-experts. Kali terakhir diakses pada 22 Oktober 2019.

Jemput baca 7 Langkah Mudah Nak Melabur Dengan Wahed Invest Modal Serendah RM100, Guna Smartphone Saja (Bonus RM40 Jika Anda Daftar Sekarang).

Iklan

Previous ArticleNext Article

5 Comments

 1. Assalamualaikum..maaf bertanya..saya menyertai wahed invest ni diperkenalkan dalam facebook. Jadi tidak banyak maklumat yg saya dapat..saya ingin bertanya satu soalan ok saya dah menyertai wahed invest ni .saya nak tahu cara-cara nak buat pengeluaran..boleh x nak buat pengeluaran harian atau kena tunggu setahun baru boleh buat pengeluaran. terima kasih

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Data Intensity Bakal Perkenal Teknologi Pangkalan Data Berautonomi Oracle

BEDFORD, Massachusetts, 25 Mac 2019 /PRNewswire/ — Data Intensity berasa sukacita untuk menjadi Penaja Platinum Oracle OpenWorld Asia 2019 dan Penyampai Ucaptama Berautonomi di Pusat Ekspo dan Konvensyen Marina Bay Sands, Singapura, mulai 26-27 Mac 2019.

“Sebagai pengguna awal Gudang Data Berautonomi Oracle, Data Intensity berbangga dapat menjadi Rakan Kongsi Platinum Oracle dan memimpin penerimaan teknologi terkini Oracle,” ulas Ketua Pegawai Eksekutif, Tony Sumpster. “Kunjungi reruai kami di Oracle OpenWorld Asia dan berbincanglah bersama pakar-pakar kami untuk melihat bagaimana kami dapat membantu anda mencabar andaian, mereka bentuk demi hasil yang lebih baik dan memanfaatkan teknologi transformasi bagi mencipta kemungkinan masa depan, sekarang.”

Ketua Pegawai Teknologi Data Intensity, James Anthony dan Ketua Pegawai Pemasaran, June Manley turut terlibat dalam Sesi Ucaptama dan Sesi Permulaan sepanjang acara dua hari tersebut. James akan membincangkan bagaimana Data Intensity menggunakan Awan Gudang Data Berautonomi dengan Awan Analitik Oracle bagi menyediakan penyelesaian pantas kepada masalah perniagaan yang wujud sejak dahulu lagi; manakala June akan membincangkan bagaimana syarikat-syarikat yang berjaya berkembang bukan sekadar untuk bertindak balas terhadap keperluan pelanggan, kakitangan dan rakan kongsi, tetapi menumpu pada strategi dan teknologi yang dapat meluaskan transformasi digital.

Pastikan anda tanda kalendar anda dan tidak melepaskan Sesi-sesi Ceramah Data Intensity yang berikut:

 • June Manley, Ketua Pegawai Pemasaran: Transformasi Digital: Masa Depan Perniagaan dan IT
  • Tarikh: Rabu, 27 Mac
  • Masa: 1:05 ptg – 2:25 ptg
  • Lokasi: Arena 1 (Tingkat 3)
 • James Anthony, Ketua Pegawai Teknologi: Robot Bakal Tiba – Oracle ADWC dan Data Intensity, kisah kejayaan pelanggan
  • Tarikh: Rabu, 27 Mac
  • Masa: 2:35 ptg – 3:10 ptg
  • Lokasi: Arena 5 (Tingkat 3)

Terokai masa depan, hari ini dengan Data Intensity. Ketahui lebih lanjut tentang Oracle OpenWorld Asia 2019 dengan mengunjungi halaman acara kami.

Latar Belakang Data Intensity
Data Intensity ialah penyedia perkhidmatan berbilang awan bebas yang terbesar, menumpu untuk mengurus aplikasi dan perkhidmatan bermisi kritikal dalam dunia awan hibrid. Penyelesaian dan perkhidmatan binaan khas kami menumpu pada Reka Bentuk kitar hayat, Pelaksanaan, Sokongan dan Operasi teknologi dan platform yang memperkasa proses perniagaan pelanggan kami. Pelanggan kami memilih kami — dan kekal bersama kami — kerana kerjasama dengan Data Intensity membolehkan mereka memberi tumpuan pada keperluan perniagaan kritikal mereka sementara kami menumpu pada aplikasi mereka dan pelaburan berbilang awan untuk memacu masa yang lebih pantas dalam memperoleh nilai.

Sumber: Data Intensity
Pautan Berkaitan:

Iklan

Mata Wang Digital Hilang US$100 Bilion Dalam Masa Sehari

Ramai yang kata mata wang digital atau krypto tunggu masa untuk ‘burst’, dan perkara tersebut baru sahaja berlaku beberapa hari yang lalu. Menurut Fortune.com, Jumaat 2 Februari 2018 adalah tarikh di mana mata wang digital utama ‘hilang’ $100 bilion dalam masa sehari.

Hilang di sini bermaksud rugi.

Harga Bitcoin telah jatuh ke paras $7,700 US Dolar berbanding $10,000 US Dolar sebelumnya. Secara keseluruhannya, Bitcoin telah turun sebanyak 60% daripada harga tertinggi yang dicatatkan iaitu $20,000 US Dolar pada bulan Disember yang lalu.

Lain-lain mata wang digital yang jatuh teruk adalah Etherum, Litecoin dan Ripple.

 • Ethereum turun ke $830 US Dolar daripada $1,100 US Dolar (Turun 24.5%)
 • Litecoin turun ke $115 US Dolar daripada $150 US Dolar (Turun 23.3%)
 • Ripple turun ke $0.72 US Dolar daripada $1 US Dolar (Turun 28%)

Malah ada juga mata wang digital yang tidak terkemuka seperti Stellar dan Cardon turun lebih daripada 35% hanya dalam masa sehari.

Apa Yang Sebabkan Mata Wang Digital Jatuh Teruk?

Tiada siapa yang tahu punca sebenar kejatuhan mendadak ini, sama seperti tiada siapa tahu punca sebenar kenaikan mendadak mata wang digital pada tahun 2017.

Dengan erti kata lain, ia sesuatu yang tidak masuk akal. Ini kerana nilai setiap daripada mata wang digital di atas adalah bergantung kepada penilaian yang dibuat oleh pasaran itu sendiri.

Semuanya spekulasi semata-mata, iaitu berdasarkan kepada konsep penawaran dan permintaan. Lagi tinggi permintaan terhadap sesuatu mata wang digital, lagi tinggi harganya akan naik.

Sebaliknya yang berlaku apabila semakin ramai yang tidak percaya dengan mata wang digital, sekaligus menjual pegangan mereka beramai-ramai; harganya juga akan menjunam dengan sangat laju.

China Dan Korea Selatan Melarang Transaksi Mata Wang Digital

Dua negara terbesar Asia kini telah mula mengharamkan segala bentuk jual beli mata wang digital, dan ini telah menyebabkan ramai pelabur hilang keyakinan dan membuatkan mereka menjual. Lebih teruk lagi, ada yang sanggup membunuh diri akibat daripada kejatuhan yang amat dahsyat ini.

Sumber Rujukan: Time.com

Jauhi Dulu Mata Wang Digital Buat Masa Ini

Banyak lagi berita mengenai mata wang digital yang tidak enak seperti kisah bagaimana pelanggan ‘hilang’ jutaan malah berbilion Ringgit akibat kena hack. RM261 Juta Bitcoin Hilang Dicuri – NiceHash kena hack Disember 2017 yang lalu, dan yang terbaru Kerugian Terbesar Mata Wang Digital – $533 Juta di mana Coincheck pula kena hack baru beberapa minggu yang lepas.

Oleh itu, buat masa ini cuba elakkan terlebih dahulu daripada terlibat dengan mata wang digital dan juga Bitcoin. Ini adalah kerana:

Iklan

Inspiry Smart Box Sokong Kempen Pemasaran “Double Eleven” DANA Gergasi e-dompet Indonesia

JAKARTA, Indonesia20 November 2018 /PRNewswire/ — Sistem pembayaran mudah alih luar talian DANA memproses transaksi sebanyak lebih 10 bilion rupiah.

Inspiry International mengumumkan bahawa penyelesaian pembayaran mudah alih luar talian terkemukanya, Inspiry Smart Box, berjaya menyokong kempen pemasaran “Double Eleven” DANA gergasi e-dompet Indonesia pada awal November lalu. Sepanjang kempen ini, pembayaran mudah alih luar talian DANA mencecah lebih 10 bilion rupiah Indonesia.

Konsep “Double Eleven” berpunca daripada Hari Bujang, yang berlangsung pada 11 November di China. Ia menjadi hari beli belah yang paling penting di negara tersebut sejak ia pertama kali dilancarkan oleh Alibaba Group pada 11 November 2009. Ia telah menjadi acara tahunan penting dalam sektor e-dagang Asia.

DANA ialah dompet elektronik, bersama-sama dilancarkan oleh Ant Financial Services Group dan Indonesian Emtek Group, yang dapat memproses pembayaran dalam talian dan luar talian untuk semua senario. Mengulas tentang kempen pemasaran “Double Eleven” Indonesia, Ketua Pegawai Eksekutif DANA Vincent Iswara berkata, “DANA ingin membantu para pembeli menjadi lebih celik dan memahami pembayaran mudah alih, yang bukan sahaja boleh dilakukan secara dalam talian, tetapi juga di kedai-kedai dunia sebenar.”

DANA mengguna pakai Inspiry Smart Box, penyelesaian dalam talian generasi baharu untuk pembayaran mudah alih dari China, untuk kempen berkenaan. Ketua Pegawai Operasi Inspiry International Gao Zilong berkata, “Data daripada kempen ‘Double Eleven’ sekali lagi menunjukkan bahawa Inspiry Smart Box mempunyai kelebihan penggunaan yang mudah, tekal dan cekap dalam senario pembayaran berfrekuensi tinggi di mana-mana berlakunya trafik yang banyak.”

Pada masa kini, penyelesaian pembayaran mudah alih luar talian yang ringan dan pintar, iaitu Inspiry Smart Box menjadi agak popular di China. Di kedai-kedai seperti Ramayana dan KFC di Indonesia, pelanggan-pelanggan dapat mengendalikan pembayaran mereka dengan mudah dan cepat melalui peranti imbas layan diri. Dengan sokongan daripada terminal pembayaran mudah alih baharu, pembayaran mudah alih luar talian syarikat ini dapat mengendalikan transaksi sebanyak lebih 10 bilion rupiah semasa kempen berkenaan.

Indonesia mempunyai lebih 100 juta pengguna telefon pintar dan dilihat mempunyai potensi pertumbuhan yang besar dari segi pembayaran mudah alih luar talian. Gao berkata, “Kami percaya bahawa pembayaran mudah alih di Asia Tenggara dan kawasan-kawasan lain sudah mula menjadi popular. Inspiry giat berusaha dengan pengusaha-pengusaha global utama dalam industri pembayaran elektronik bagi menyokong pembangunan pesat pembayaran mudah alih tempatan.”

Inspiry International ialah firma saudara antarabangsa bagi Beijing Inspiry Technology, sebuah syarikat yang menyediakan perkhidmatan infrastruktur dan sistem pembayaran mudah alih. Inspiry Smart Box telahpun digunakan merentas jaringan francais oleh banyak jenama multinasional di China termasuk KFC, 7-11 dan Burger King. Jaringan francais global ini telahpun mula memasang Inspiry Smart Box dalam pasaran-pasaran lain di luar China.

Sumber: Beijing Inspiry Technology Co., Ltd.

Iklan

Axa Affin General Insurance Meraih Kemenangan Di Anugerah HR Global Selama 2 Tahun Berturut-Turut

AXA Affin General Insurance Berhad (AAGI) mengukuhkan kedudukannya sebagai peneraju yang diiktiraf dalam kecemerlangan HR dengan kemenangan besar di anugerah HR global selama 2 tahun berturut-turut.

Anugerah yang dimenangi di Anugerah Kecemerlangan Sumber Manusia Global 2019 adalah Ketua Pegawai Eksekutif Terbaik dan anugerah Wira 101 HR Global. AAGI juga merangkul anugerah Inovasi Berterusan dalam Strategi HR di Tempat Kerja di Anugerah Jenama Majikan Terbaik Global 2019.

Dianjurkan oleh Kongres HRD Dunia Edisi ke-27 dari 15-16 Februari 2019 di Mumbai, India, kedua-dua upacara ini diiktiraf oleh pemimpin HR dari seluruh dunia. Anugerah ini diakui sebagai penanda aras yang dihormati bagi syarikat yang memiliki rekod terbukti dalam mempraktikkan amalan cemerlang yang mendorong perkembangan organisasi dan transformasi tenaga kerja.

Ketua Pegawai Eksekutif AAGI, Emmanuel Nivet, yang telah memenangi anugerah Ketua Pegawai Eksekutif Terbaik selama 2 tahun berturut-turut, mengaitkan pengiktirafan global itu dengan budaya Syarikat yang cerdas dan terbuka, yang dipacu oleh matlamat pemerkasaan, bukan hanya kepada pelanggan, tetapi juga kepada kakitangannya.

“Di AXA, kami komited untuk memperkasakan pelanggan kami agar mereka dapat menjalani kehidupan yang lebih baik dan ini hanya dapat disampaikan sekiranya kami memiliki komitmen yang teguh daripada kakitangan kami. Untuk membimbing kami dalam matlamat ini, AXA telah menghasilkan satu set 4 nilai teras yang berfungsi sebagai kompas – Pelanggan Didahului, Keberanian, ONE AXA dan Integriti,” kata Emmanuel.

AAGI adalah perintis dalam melaksanakan strategi inovatif untuk penambahbaikan dan pemudahan proses. Syarikat ini sentiasa beroperasi melampaui pendekatan tradisional dengan mengintegrasikan automasi dan digitalisasi dalam pengambilan, penglibatan, ganjaran dan pengiktirafan serta pengurusan prestasi. AAGI adalah syarikat pertama dalam industri untuk memperkenalkan Alex, Robot Pasukan HR yang direka untuk memperkemaskan proses perekrutan, pampasan dan manfaat HR melalui sistem automasi proses robot.

Mengulas tentang kemenangan berulang ini, En. Mohd Syukri bin Ahmad Sudari, Ketua Pegawai Sumber Manusia AAGI berkata, “Kami percaya dalam kepentingan kualiti budaya kerja dan hidup untuk kakitangan kami dan akan terus mendorong inovasi dalam bidang HR. Kita perlu inovatif dalam amalan HR kita, empatetik dalam menangani keperluan kakitangan kita dan terus menggalakkan perkembangan profesional di tempat kerja yang terbuka dan saksama – itulah caranya untuk menempatkan diri kita sebagai peneraju bidang ini.”

Untuk mengikuti arus inovasi, AAGI juga telah memperkenalkan beberapa dasar luar kelaziman seperti Penyusunan Jadual Kerja Mampat serta Cuti Tanggungjawab Sosial Pekerja untuk menggalakkan pekerja mengambil bahagian dalam kerja amal dan menyumbang kepada masyarakat.

AAGI adalah salah sebuah syarikat insurans am yang paling pesat berkembang di Malaysia dengan lebih 800 pekerja di 23 pejabat serta lebih daripada 5,000 ejen, broker dan rakan bank di seluruh negara. Syarikat ini telah menerima pelbagai anugerah yang mengiktiraf pencapaiannya sebagai majikan yang digemari bukan sahaja di seluruh dunia, malah juga di Asia dan Malaysia.

ABOUT THE AXA GROUP

The AXA Group is a worldwide leader in insurance and asset management, with 165,000 employees serving 107 million clients in 64 countries. In 2016, IFRS revenues amounted to Euro 100.2 billion and IFRS underlying earnings to Euro 5.7 billion. AXA had Euro 1,429 billion in assets under management as of December 31, 2016.

The AXA ordinary share is listed on compartment A of Euronext Paris under the ticker symbol CS (ISN FR 0000120628 – Bloomberg: CS FP – Reuters: AXAF.PA). AXA’s American Depository Share is also quoted on the OTC QX platform under the ticker symbol AXAHY.

The AXA Group is included in the main international SRI indexes, such as Dow Jones Sustainability Index (DJSI) and FTSE4GOOD.

It is a founding member of the UN Environment Programme’s Finance Initiative (UNEP FI) Principles for Sustainable Insurance and a signatory of the UN Principles for Responsible Investment.

This press release and the regulated information made public by AXA pursuant to article L. 451-1-2 of the French Monetary and Financial Code and articles 222-1 et seq. of the Autorité des marchés financiers’ General Regulation are available on the AXA Group website (axa.com).

ABOUT AXA International New Markets

AXA International & New Markets provides protection to customer, people and businesses alike – so that they can pursue their lives and ventures with peace of mind – in fifth geographies, Asia, Middle-east, Africa, Europe & Latin America, and gathers the smaller and high-growth markets of the AXA Group. AXA International & New Markets is part of the AXA Group, a worldwide leader in insurance and asset management, with 160,000 employees serving 105 million clients in 64 countries. In 2017, IFRS revenues amounted to Euro 98.5 billion and underlying earnings to Euro 6.0 billion. AXA had Euro 1,439 billion in assets under management as of December 31, 2017.

About AXA Affin General Insurance Berhad

AXA Affin General Insurance Berhad was incorporated in Malaysia on July 12th, 1975 as a licensed general insurance company. It is a joint venture between AXA Asia and Affin Bank Berhad, one of the leaders in Malaysia’s financial services industry. Prior to that, companies that now form part of the AXA Group, operated in Malaysia for a period stretching back to 1874.

Iklan

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!