World Blockchain Forum Asia, 22-23 Jun 2019 di Singapura

SINGAPURA, 10 Jun 2019 /PRNewswire/ — World Blockchain Forum – Singapore (WBF Singapore) & World Blockchain Award – Asia akan mengumpulkan 4,000 pengamal dan penyokong rantaian blok Asia dan 100 penceramah terkenal, termasuk wakil kerajaan, badan pengawal dan pelabur, untuk menganalisis topik yang paling menjadi trend dalam industri. Dunia beralih daripada Teknologi Kewangan kepada Teknologi Pengawalseliaan, di mana Kewangan Tradisional berkembang menjadi Kewangan Digital, dan WBF Singapore menyasarkan untuk menjadi pemangkin yang memudahkan pembangunan dunia digital yang besar.

Penceramah yang mengesahkan kehadiran

2019 ialah tahun institusi besar menyertai dunia rantaian blok. Entiti besar seperti Google, Blackrock, Temasek dan Rothschild memasuki perikatan bersama untuk melabur 80 Bilion USD bersama-sama. Generasi Rantaian Blok 2.0 telah bermula secara rasmi dengan pemain-pemain institusi utama memasuki pasaran.

WBF Singapore akan menghimpun institusi terkemuka seperti EY, PwC, R3, Lenovo, Huawei, Dubai Blockchain Centre dan banyak lagi, untuk berkongsi pandangan dan projek mereka kepada orang awam. Topik yang menjadi trend seperti Teknologi Pengawalseliaan, Pematuhan dan teknologi baru muncul akan dibincangkan secara terperinci. Para penceramah yang terkenal di forum ini akan menyampaikan pandangan eksklusif mengenai dasar dan kepentingan multinasional terhadap rantaian blok, supaya para tetamu dapat mempelajari trend yang paling hangat dan mempersiapkan diri untuk dunia masa depan untuk rantaian blok. WBF Singapore menyeru semua pengamal dan penggemar rantaian blok untuk mengambil bahagian dalam acara ini.

‘World Blockchain Award – Asia’ akan diadakan serentak di Marina Bay Sands. WBF Singapore akan mematuhi prinsip-prinsip keadilan dan ketelusan. Proses pengundian akan menilai secara ketat ciri-ciri dan keupayaan semua calon dan pemohon, menyemak prestasi mereka mengenai aspek pengawalseliaan, inovasi, kebolehlaksanaan dan kebolehpercayaan. WBF Singapore berhasrat untuk mencipta Oscars industri rantaian blok, dan acara ini dijadualkan dianjurkan setiap tahun.

Untuk maklumat lanjut sila layari laman sesawang rasmi WBF Singapore

WBF dengan tulus menjemput anda untuk menyaksikan kebangkitan era baharu. Marilah kita belajar dari masa lalu, menganalisis masa kini dan merancang masa depan. Atas nama teknologi, semoga blok bersamamu!

Sila lawati laman dengan menyertai kami: https://www.eventbrite.com/e/world-blockchain-forum-singapore-world-blockchain-awardasia-tickets-55681877996

Sumber: World Blockchain Forum

Previous ArticleNext Article

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!