8 Sebab Kenapa Perempuan Suka Lelaki Kaya

Menjadi seorang yang kaya adalah idaman semua, baik wanita mahupun lelaki. Bagi seorang wanita, pastinya kita akan mencari seorang lelaki yang berkerjaya demi masa depan.

Jika zaman dahulu, ibu bapa atau keluarga yang mencari jodoh untuk kita. Tetapi zaman sekarang, semua nak cari sendiri. Si wanita juga ada hak untuk memilih.

Kalau diikutkan, banyak kriteria yang harus dilihat sebelum memilih bakal suami. Tetapi zaman sekarang, realitinya ramai wanita lebih suka lelaki yang kaya.

Tahukah anda kenapa lelaki kaya (baca banyak duit atau ekonomi stabil) menjadi pilihan para wanita? Terdapat banyak sebab kenapa ramai wanita suka lelaki kaya atau bahasa kasarnya ‘tak hensem tak apa janji kaya’.

1. Masa Depan Terjamin

Apabila si lelaki punya duit yang banyak, pastinya hidupnya nanti juga terjamin. Lelaki kaya mampu memberi segala-galanya kepada si bakal isteri, mampu duduk dalam rumah besar, kereta, bibik, perlindungan dan lain-lain lagi.

Masa depan wanita juga pasti terjamin dimana mereka tak perlu hidup susah. Ia merupakan sebab utama.

2. Gaya Hidup Tinggi

Wanita suka lelaki kaya disebabkan oleh mereka mempunyai gaya hidup tinggi dan ada ‘kelas’. Dengan penampilan yang maskulin dan bergaya, lelaki kaya juga mempunyai penampilan yang sangat berbeza. 

Sebagai contoh, mereka akan sentiasa nampak kemas, bersih dan pandai menjaga penampilan diri.

3.  Hidup Lebih Mewah

Siapa yang tak nak hidup mewah? Ada orang impikan kereta mewah, rumah mewah yang lengkap dengan swimming pool, ada bibik, ada doktor peribadi dan banyak lagi impian. Juga mampu untuk bayar zakat harta ribu-ribu, puluh ribu atau ratus ribu.

Ini juga merupakan sebab kenapa ramai wanita suka lelaki kaya. Apabila sudah berkahwin, kemewahan suami itu juga kemewahan isteri.

4.  Bebas Hutang Piutang

Dari segi hutang, pastinya lebih mudah untuk diselesaikan. Sebab itulah ramai wanita suka lelaki kaya. 

Apabila berkahwin, pasti segala hutang akan dilunaskan dan setiap keluarga akan merancang dalam penggunaan kereta, rumah yang akan didiami mereka dan banyak lagi supaya tidak banyak hutang.

5.  Mempunyai Disiplin Tinggi

Orang wanita ni tahu, kebiasannya lelaki yang kaya mesti seorang yang rajin berusaha dan ada disiplin yang tinggi. Mereka pastinya juga mempunyai ilmu kewangan yang baik.

Mereka tahu bagaimana menggunakan RM100,000 yang ada menjadi RM1 juta, RM10 juta dan berkali-ganda (baca melabur). Mereka melabur untuk bebas kewangan.

Kalau tak ada disiplin yang tinggi, memang mustahil nak bebas kewangan.

6.  Memperoleh Nafkah Yang Memuaskan

Lelaki yang bergelar suami selalunya akan memberi nafkah wang berdasarkan keperluan para isteri atau kemampuan dirinya sendiri. Bonus bagi wanita yang dijodohkan dengan lelaki kaya, pastinya nafkah bulanan yang diberikan lebih daripada cukup untuk digunakan bagi diri sendiri.

7.  Lelaki Kaya Romantik

Lelaki kaya juga romantik orangnya. Kadang-kadang surprise atau hadiah yang diberikan seperti bunga tulip yang mahal, percutian di bilik hotel 5 bintang dan makan malam yang romantik pasti bisa mencairkan.

Patutlah wanita suka lelaki kaya untuk dijadikan suami.

8.  Lelaki Kaya Pentingkan Keluarga

Perasan tak, lelaki kaya pasti akan selalu pentingkan keluarga walau apa pun yang terjadi.  Mereka sanggup berhabis-habisan untuk keluarga sama ada dari segi masa ataupun kewangan.

Adakalanya disebabkan mereka merupakan orang penting dalam sesebuah syarikat, mereka mudah bersama dengan keluarga pada masa-masa yang diperlukan atau kecemasan.  Tambah-tambah lagi jika mereka mempunyai pekerja yang bekerja di bawah mereka.

Fikir yang positif.

Buatlah macam mana pun, jodoh dan ajal maut sudah ditetapkan.

Adakalanya wanita tidak terlalu memilih tetapi mereka mahukan yang terbaik untuk kehidupan mereka dan keluarga.

Ada juga yang mengatakan bahawa lelaki kaya juga lebih banyak bermotivasi dan penuh inspirasi berbanding dengan lelaki biasa.

Sumber Rujukan:

Iklan

Iklan

Previous ArticleNext Article

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!