8 Sebab Kenapa Perempuan Suka Lelaki Kaya

Menjadi seorang yang kaya adalah idaman semua, baik wanita mahupun lelaki. Bagi seorang wanita, pastinya kita akan mencari seorang lelaki yang berkerjaya demi masa depan.

Jika zaman dahulu, ibu bapa atau keluarga yang mencari jodoh untuk kita. Tetapi zaman sekarang, semua nak cari sendiri. Si wanita juga ada hak untuk memilih.

Kalau diikutkan, banyak kriteria yang harus dilihat sebelum memilih bakal suami. Tetapi zaman sekarang, realitinya ramai wanita lebih suka lelaki yang kaya.

Tahukah anda kenapa lelaki kaya (baca banyak duit atau ekonomi stabil) menjadi pilihan para wanita? Terdapat banyak sebab kenapa ramai wanita suka lelaki kaya atau bahasa kasarnya ‘tak hensem tak apa janji kaya’.

1. Masa Depan Terjamin

Apabila si lelaki punya duit yang banyak, pastinya hidupnya nanti juga terjamin. Lelaki kaya mampu memberi segala-galanya kepada si bakal isteri, mampu duduk dalam rumah besar, kereta, bibik, perlindungan dan lain-lain lagi.

Masa depan wanita juga pasti terjamin dimana mereka tak perlu hidup susah. Ia merupakan sebab utama.

2. Gaya Hidup Tinggi

Wanita suka lelaki kaya disebabkan oleh mereka mempunyai gaya hidup tinggi dan ada ‘kelas’. Dengan penampilan yang maskulin dan bergaya, lelaki kaya juga mempunyai penampilan yang sangat berbeza. 

Sebagai contoh, mereka akan sentiasa nampak kemas, bersih dan pandai menjaga penampilan diri.

3.  Hidup Lebih Mewah

Siapa yang tak nak hidup mewah? Ada orang impikan kereta mewah, rumah mewah yang lengkap dengan swimming pool, ada bibik, ada doktor peribadi dan banyak lagi impian. Juga mampu untuk bayar zakat harta ribu-ribu, puluh ribu atau ratus ribu.

Ini juga merupakan sebab kenapa ramai wanita suka lelaki kaya. Apabila sudah berkahwin, kemewahan suami itu juga kemewahan isteri.

4.  Bebas Hutang Piutang

Dari segi hutang, pastinya lebih mudah untuk diselesaikan. Sebab itulah ramai wanita suka lelaki kaya. 

Apabila berkahwin, pasti segala hutang akan dilunaskan dan setiap keluarga akan merancang dalam penggunaan kereta, rumah yang akan didiami mereka dan banyak lagi supaya tidak banyak hutang.

5.  Mempunyai Disiplin Tinggi

Orang wanita ni tahu, kebiasannya lelaki yang kaya mesti seorang yang rajin berusaha dan ada disiplin yang tinggi. Mereka pastinya juga mempunyai ilmu kewangan yang baik.

Mereka tahu bagaimana menggunakan RM100,000 yang ada menjadi RM1 juta, RM10 juta dan berkali-ganda (baca melabur). Mereka melabur untuk bebas kewangan.

Kalau tak ada disiplin yang tinggi, memang mustahil nak bebas kewangan.

6.  Memperoleh Nafkah Yang Memuaskan

Lelaki yang bergelar suami selalunya akan memberi nafkah wang berdasarkan keperluan para isteri atau kemampuan dirinya sendiri. Bonus bagi wanita yang dijodohkan dengan lelaki kaya, pastinya nafkah bulanan yang diberikan lebih daripada cukup untuk digunakan bagi diri sendiri.

7.  Lelaki Kaya Romantik

Lelaki kaya juga romantik orangnya. Kadang-kadang surprise atau hadiah yang diberikan seperti bunga tulip yang mahal, percutian di bilik hotel 5 bintang dan makan malam yang romantik pasti bisa mencairkan.

Patutlah wanita suka lelaki kaya untuk dijadikan suami.

8.  Lelaki Kaya Pentingkan Keluarga

Perasan tak, lelaki kaya pasti akan selalu pentingkan keluarga walau apa pun yang terjadi.  Mereka sanggup berhabis-habisan untuk keluarga sama ada dari segi masa ataupun kewangan.

Adakalanya disebabkan mereka merupakan orang penting dalam sesebuah syarikat, mereka mudah bersama dengan keluarga pada masa-masa yang diperlukan atau kecemasan.  Tambah-tambah lagi jika mereka mempunyai pekerja yang bekerja di bawah mereka.

Fikir yang positif.

Buatlah macam mana pun, jodoh dan ajal maut sudah ditetapkan.

Adakalanya wanita tidak terlalu memilih tetapi mereka mahukan yang terbaik untuk kehidupan mereka dan keluarga.

Ada juga yang mengatakan bahawa lelaki kaya juga lebih banyak bermotivasi dan penuh inspirasi berbanding dengan lelaki biasa.

Sumber Rujukan:

Previous ArticleNext Article

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

TikTok Wujud Shopping Mall, Beli Sambil Berhibur

Tahukah anda, aplikasi TikTok bukanlah semata-mata platform untuk berhibur? Anda juga boleh membeli-belah seperti berada di sebuah mall!

Untuk pengetahuan anda, kini TikTok telah melancarkan Shopping Mall mereka yang tersendiri. Inilah peluang anda untuk beli barang atau berniaga sambil bertiktok.

Dengan kewujudan shopping mall di TikTok ini, ia membolehkan pengguna membeli dan menjual barangan secara dalam talian pada aplikasi TikTok. Bagi anda yang berminat untuk menjual di TikTok Shopping Mall, anda perlu mendaftar akaun TikTok sebagai seller terlebih dahulu. 

Sementara itu, bagi pelanggan yang ingin membeli di TikTok, mereka hanya perlu mencari barang yang dikehendaki di TikTok menggunakan akaun TikTok mereka sendiri.

Shopping Mall TikTok Bakal Memberi Manfaat Kepada Perusahaan Kecil Dan Sederhana (SME)

Dengan adanya TikTok Shopping Mall, ia secara tidak langsung membuka peluang perniagaan kepada Perusahaan Kecil dan Sederhana (SME) dalam bentuk berniaga sambil berhibur. 

Boleh dikatakan bahawa peluang yang diberikan ini juga mampu memberikan manfaat kepada mereka yang masih tidak mempunyai kedai fizikal ekoran masalah kos pelaburan yang sangat tinggi. Jadi, peniaga akan dapat menjalankan perniagaan secara menyeluruh dengan aplikasi TikTok dengan menjadi pencipta kandungan video pada kadar yang tertentu.

Selain itu, pengguna biasa juga turut mendapat manfaat yang sama dengan adanya TikTok Shopping Mall kerana mereka boleh membeli apa sahaja yang mereka mahukan sambil berhibur. 

Menarik lagi, fungsi yang ada pada TikTok Shopping Mall kini adalah promosi yang melibatkan baucar penghantaran percuma dan diskaun sehingga 99%. Rugi sangat jika anda belum guna aplikasi TikTok!

Kelebihan Berniaga Di Platform TikTok

Kini, pengguna TikTok di Malaysia boleh dikatakan mencecah 4 juta orang. Boleh dikatakan juga dalam 4 juta orang ini, kebanyakannya dalam kalangan pengguna berusia dalam lingkungan 16 tahun hingga 24 tahun. Oleh itu, mereka ini biasanya mempunyai kecenderungan minat yang amat tinggi dalam sesuatu perkara yang mereka suka atau gemari.

Namun, saban hari, pengguna yang berusia 25 tahun ke atas juga semakin meningkat ekoran peningkatan kandungan digital yang semakin berkualiti. Kita tahu bahawa pengguna yang berusia 25 tahun ke atas mempunyai buying power yang amat tinggi. Selain itu, mereka juga cenderung untuk mengikuti trend-trend yang terkini.

Apa yang dapat kita lihat di sini adalah berniaga di TikTok pasti dapat meraih pelanggan yang lebih ramai dan keuntungan yang pasti mengejutkan anda. Sudah pasti content yang dihasilkan oleh anda harus menarik perhatian golongan-golongan ini. Jika hasilnya menarik, pasti produk yang anda jual laku keras, betul tak?

Cara Daftar Akaun TikTok

Bagi anda yang berminat untuk mendaftar akaun Tiktok, anda boleh mengikuti langkah berikut.

  1. Muat turun aplikasi TikTok melalui Playstore bagi smartphone yang menggunakan sistem Android dan Appstore bagi pengguna sistem IOS (Apple) milik anda.
  2. Selepas siap memuat turun aplikasi TikTok, anda perlu mendaftar akaun terlebih dahulu. Di sini, anda boleh mendaftar dengan menggunakan emel, nombor telefon, Facebook, Instagram, Twitter atau akaun Google milik anda.
  3. Apabila selesai memilih cara pendaftaran di atas, anda perlu memasukkan butiran tarikh lahir anda pada ruangan yang dipaparkan. Kemudian, klik ‘Teruskan’ setelah selesai memasukkan butiran tarikh lahir anda.
  4. Selepas itu, akan tertera pula paparan untuk pengesahan melalui emel ataupun melalui nombor telefon. Di sini, anda perlu memastikan maklumat yang diisi adalah betul dan tepat bagi memastikan kod pengesahan diterima. Apabila selesai, klik pada kotak ‘Seterusnya’.
  5. Masukkan kod pengesahan yang diterima pada paparan seterusnya. Kod tersebut perlu dimasukkan untuk memastikan akaun yang dibuat oleh anda adalah asli.
  6. Selepas memasukkan kod tersebut, anda dikehendaki membuat kata laluan akaun dan sahkan kata laluan tersebut.
  7. Akhir sekali, paparan ‘I’m not a robot’ dipaparkan untuk pengesahan terakhir anda bagi memastikan anda adalah manusia dan bukannya bot komputer. Pada bahagian ini, anda perlu menyelesaikan captcha yang diberikan sebelum akaun TikTok anda boleh diguna.

Kesimpulannya, TikTok sememangnya terkenal dengan aplikasi hiburan dan keunikannya yang tersendiri. Idea mereka dalam mewujudkan shopping mall atas talian juga merupakan satu nafas baru buat kita semua dalam mengembangkan perniagaan.

Bagi anda yang mempunyai bakat yang terpendam, mungkin anda juga boleh berniaga sambil menunjukkan bakat tersebut kepada pelanggan-pelanggan anda nanti. TikTok juga dapat menaikkan bakat-bakat baru sekali gus memberi manfaat untuk kembangkan shopping mall anda.

Baca juga:

Dah follow TikTok Majalah Labur? Jemput follow TikTok kami untuk dapatkan maklumat yang ringkas, padat dan mudah difahami.