Membeli Produk Kewangan Dalam Talian Di Malaysia

Baru-baru ini, membeli-belah dalam talian untuk produk kewangan telah menjadi viral di Malaysia. Membeli-belah dalam talian membolehkan anda menikmati banyak manfaat seperti kemudahan, harga yang lebih baik dan pelbagai lagi. Jadi, jika anda dapat menikmati semua manfaat ini dengan hanya duduk di rumah dan kedai anda dengan bantuan beberapa klik pada komputer atau skrin mudah alih anda, kenapa anda akan menghabiskan masa dan mengambil sesuatu?

Apakah belanja dalam talian? Ia adalah satu bentuk belanja elektronik yang membolehkan pengguna membeli barangan dan perkhidmatan terus dari penjual dengan menggunakan internet. Pada masa kini, membeli-belah dalam talian telah memadai keperluan keperluan gaya hidup anda untuk membantu anda membeli produk kewangan secara dalam talian.

Bagaimana belanja dalam talian untuk produk kewangan berfungsi:

Menurut beberapa penemuan baru-baru ini, sejumlah besar rakyat Malaysia menjalankan pencarian dalam talian untuk produk kewangan dan memohon secara dalam talian. Sehingga hari ini, belanja dalam talian untuk produk kewangan telah popular di rantau seperti Eropah dan Australia.

Baru-baru ini, trend ini telah berkembang ke Malaysia juga. Kini, penduduk Malaysia boleh mencari, membandingkan dan memohon produk kewangan secara dalam talian. Laman kewangan dalam talian menyenaraikan produk kewangan seperti pinjaman rumah, pinjaman kereta, deposit tetap peribadi, kad kredit, insurans dan lain-lain serta kadar dan terma dan syarat yang sedia ada. Kebanyakan laman web juga membolehkan anda untuk memohon secara langsung di dalam laman web tersebut.

Kelebihan Membeli Produk Kewangan Secara Dalam Talian

Berikut adalah beberapa sebab mengapa lebih ramai rakyat Malaysia mencari produk kewangan secara dalam talian:

1. Carian Pantas

Anda boleh mencari produk anda dengan lebih cepat. Membeli-belah dalam talian adalah proses percuma yang mudah dan tidak memerlukan buruh fizika. Dengan bantuan beberapa klik sahaja, anda boleh mendapatkan idea yang jelas tentang produk yang anda cari. Laman web kewangan dalam talian membolehkan anda membandingkan produk yang sama yang ditawarkan oleh bank yang berbeza, membantu anda memilih yang paling sesuai untuk keperluan anda. Dan dengan itu, anda boleh memohon sebarang produk terus dari ruang tamu anda atau di mana sahaja anda berada.

2. Kelulusan Segera

Memandangkan sebahagian besar laman web e-dagang mempunyai pilihan untuk memohon secara langsung, ia menjadi lebih mudah bagi pengguna untuk mengakses produk-produk ini serta-merta dengan kurang kertas kerja. Anda boleh mendapatkan kelulusan segera pada aplikasi anda. Terdapat pasukan yang membantu dan berpengalaman yang membantu anda untuk mendapatkan permohonan anda diproses secepat mungkin.

3. Kemudahan Akses

Baru-baru ini, Malaysia telah menyaksikan pertumbuhan pesat dalam pencarian produk kewangan melalui telefon bimbit. Dengan peningkatan penembusan telefon mudah alih di pasaran, kini setiap individu yang berminat boleh mencari produk kewangan pada bila-bila masa dari mana-mana sahaja. Apa yang anda perlukan adalah telefon pintar dan akses internet.

4. Harga Khusus

Anda juga mendapatkan sebut harga yang diperibadikan pada produk tertentu untuk anda, yang mungkin anda ingin beli, membandingkannya, dan memilih salah satu daripada mereka berdasarkan keperluan dan keupayaan pembayaran balik anda.

5. Penyelidikan Yang Lebih Baik

Anda boleh meneroka lebih banyak dan melakukan penyelidikan yang lebih baik. Laman-laman ini mengandungi ulasan, kajian kes, kalkulator EMI dalam talian dan banyak maklumat lain yang berkaitan dengan produk yang bank anda tidak dapat dedahkan.

Jika anda mencari secara manual, anda perlu menghubungi setiap bank dan mengetahui produknya. Proses ini memakan masa, melelahkan dan anda mungkin tidak dapat melakukan penyelidikan yang diperlukan. Tetapi, apabila anda melakukannya secara dalam talian, anda akan mendapat semua maklumat yang disimpan dalam satu tempat.

6. Pengalaman Perbankan Yang Mudah

Anda boleh menikmati pengalaman perbankan tanpa kerumitan dengan kertas kerja yang minimum dan kelulusan yang lebih cepat. Terdapat kurang kertas kerja yang terlibat apabila anda memohon dalam talian. Anda juga boleh mejimat masa kerana anda tidak perlu melawat mana-mana bank secara peribadi.

7. Privasi

Laman web dalam talian menjaga privasi anda. Mereka tidak mendedahkan maklumat peribadi dan kewangan anda kepada sesiapa sahaja.

Di atas adalah sebab sebab utama mengapa rakyat Malaysia bergerak ke arah pasaran dalam talian untuk membeli produk kewangan. Selama beberapa tahun, membeli-belah dalam talian produk kewangan telah meningkat dan ia telah menjadi alternatif yang mudah untuk rakyat Malaysia.

Baru-baru ini, Malaysia muncul sebagai negara ketiga yang merekodkan pengguna internet tertinggi selepas Brunei dan Singapura. Akibatnya, saiz pasaran e-dagangnya juga meningkat sebanyak 31% selama beberapa tahun yang membolehkan orang ramai mencari pelbagai jenis produk dalam talian.

Dikarang oleh BBazaar Malaysia. Disiarkan secara eksklusif di MajalahLabur.com.

BBazaar Malaysia (BBazaar.my) adalah sebahagian daripada BankBazaar International,pasaran utama dalam talian neutral yang membantu pengguna membuat keputusan mengenai produk kewangan seperti pinjaman, insurans, kad kredit, simpanan tetap, akaun simpanan, dana bersama dan banyak lagi. Perkhidmatan BBazaar Malaysia ditawarkan melalui platform yang selamat, mesra pengguna dan intuitif. Ditubuhkan pada tahun 2008, BankBazaar bertumpu kepada penggunaan teknologi untuk menyediakan transaksi tanpa kertas dari mula hingga akhir yang memberi keselesaan kepada pelanggan. Hasilnya adalah pemberian tawaran peribadi hingga ke peringkat individu. Dengan bantuan pasukan khidmat pelanggan yang komited dan komuniti pengguna yang semakin meningkat, BankBazaar adalah cara paling mudah untuk orang ramai mencari dan memilih produk kewangan yang tepat secara dalam talian.

BankBazaar disokong oleh pelabur global berkaliber termasuk Walden International, Sequoia Capital, Fidelity Growth Partners, Mousse Partners, Amazon dan Experian.

Di samping menawarkan produk kewangan, BBazaar Malaysia (BBazaar.my) juga menyediakan artikel yang boleh diakses di: https://blog.bbazaar.my, mengenai topik kewangan dan gaya hidup peribadi setiap hari. Artikel artikel dipermudah kan untuk semua orang dari para pemula hinggalah ke pakar. BBazaar Malaysia (BBazaar.my) percaya bahawa setiap orang perlu diberi peluang untuk belajar mengenai dunia kewangan.

Iklan

Iklan

Previous ArticleNext Article

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!