Brahim’s Sedia Makanan Halal Dalam Penerbangan Kepada Tujuh Syarikat Penerbangan Terkemuka Dunia

KUALA LUMPUR, 29 Jun (Bernama) — Brahim’s Food Services Sdn Bhd kini menyediakan perkhidmatan makanan halal dalam penerbangan kepada 35 syarikat penerbangan antarabangsa termasuk tujuh syarikat penerbangan terkemuka dunia.

Syarikat itu dalam kenyataan berkata syarikat penerbangan berkenaan termasuk Qatar Airways, Emirates, ANA All Nippon Airways, Cathay Pacific Airways, Japan Airlines, Turkish Airlines dan EVA Air.

Menurut kenyataan itu, syarikat penerbangan berkenaan dinamakan antara 10 syarikat penerbangan teratas pada Anugerah Syarikat Penerbangan Dunia 2024 yang diadakan pada 24 Jun lepas di London.

Ketua Pegawai Eksekutif Brahim’s Food Services Mohammad Fadhli Abdul Rahman berkata pengiktirafan ini membanggakan semua warga kerja syarikat sekali gus mengukuhkan lagi kedudukannya sebagai pemain utama dalam pasaran penyediaan makanan halal bagi penerbangan global.

Menurut kenyataan itu, reputasi syarikat sebagai penyedia makanan halal dalam penerbangan terbesar di rantau ini adalah wajar, dengan mempunyai dapur canggih yang meliputi kira-kira 60,000 meter persegi.

“Kemudahan ini yang dikendalikan lebih 550 pekerja berdedikasi,  beroperasi sepanjang masa dan mampu menghasilkan sehingga 60,000 hidangan setiap hari, mengikut standard halal dan memastikan kualiti dan keselamatan tertinggi dalam penyediaan makanan.

“Untuk masa depan, kami akan memperluas lingkungan, menyediakan pelanggan baharu dan berpotensi sambil mengekalkan nilai teras integriti, inovasi, dan kepuasan pelanggan,” katanya. 

— BERNAMA

Previous ArticleNext Article

MINI Malaysia Lancar 4 Varian Model Baharu Dengan Harga Bermula Daripada RM193,888

PETALING JAYA, 12 Julai (Bernama) — MINI Malaysia, jenama di bawah BMW Malaysia Sdn Bhd melancarkan empat varian model baharu dalam rangkaian Keluarga MINI Baharu, dengan harga bermula daripada RM193,888 seunit.

Jenama automotif premium kompak itu berkata barisan model baharu tersebut menampilkan dua model elektrik sepenuhnya dengan MINI Cooper SE membuat penampilan elektrik sepenuhnya yang pertamanya di Malaysia.

Selain Cooper SE, tiga model baharu yang lain iaitu MINI Countryman SE ALL4, MINI John Cooper Works Countryman ALL4, dan MINI Cooper S telah diperkenalkan sewaktu pameran Malaysia Autoshow 2024 pada Mei lepas.

Pengarah Urusan BMW Group Malaysia Benjamin Nagel berkata pelancaran Keluarga MINI Baharu akan menunjukkan pelbagai produk yang ditawarkan oleh MINI.

“Produk kami semakin berkembang. Kami mempunyai MINI Cooper dan kini MINI Countryman, dan ia semakin meluas dan akan menarik lebih ramai pelanggan Malaysia.

“Laluan pertumbuhan syarikat akan diteruskan dengan penawaran produk yang lebih meluas, memenuhi semua keperluan daripada enjin petrol kepada kenderaan elektrik sepenuhnya,” katanya kepada pemberita, di sini, hari ini.

Sementara itu, Naib Presiden MINI Rantau Asia-Pasifik, Eropah Timur, Timur Tengah dan Afrika, Florian Kuenstner berkata pengenalan model baharu ini berperanan sebagai momentum bagi syarikat untuk bergerak ke hadapan di peringkat tempatan dan global pada tahun-tahun yang akan datang.

Kuenstner berkata tahun lepas, MINI berjaya menjual lebih daripada 295,000 unit di seluruh dunia. 

Di Malaysia, lebih daripada 1,750 unit dijual pada 2023, menunjukkan pertumbuhan yang mengagumkan sebanyak 42 peratus tahun ke tahun, katanya.

Model Keluarga MINI Baharu boleh didapati bermula hari ini, dan pelanggan boleh membuat tempahan awal melalui pengedar sah MINI Malaysia di negara ini.

— BERNAMA