Ethis Group Jalani Kerjasama Dengan TheNoor Untuk Memacu Ekonomi Islam Melalui Fintech

Gabungan dua jenama besar untuk membangunkan ekonomi Islam dalam dunia teknologi

Ethis Group merupakan platform pelaburan dan kewangan beretika dan Islamik telah memeterai kerjasama bersama Noor Luminious Sdn Bhd secara rasminya di Villa Zamara pada 2 Disember 2021.

Sebelum itu, mari kita berkenalan dengan dua jenama Islamik yang bakal memberikan impak besar dalam dunia teknologi Islam.

Ethis Malaysia merupakan Recognized Market Operator (RMO) yang telah diluluskan oleh Suruhanjaya Sekuriti Malaysia untuk menjalankan platform pelaburan yang telah disahkan oleh penguatkuasa pasaran di Indonesia dan juga Malaysia bersama dengan satu lagi platform amal jariah digital yang dikenali sebagai GlobalSadaqah

TheNoor pula merupakan platform digital yang membekalkan maklumat untuk gaya hidup seorang Muslim melalui aplikasi telefon pintar yang dimiliki oleh Noor Luminous Sdn Bhd.

Syarikat ini ditubuhkan pada Julai 2020 oleh tiga usahawan Malaysia iaitu Dato’ Hj Ahmad Tajuddin, Hjh Noor Neelofa dan Hj Mohd Izzairi.

Kerjasama antara kedua pihak ini bertujuan untuk meningkatkan kesedaran dan memacu ekonomi Islam melalui perkhidmatan dan produk yang bakal disediakan kepada semua Muslim.

Bukan sahaja menyediakan laluan sebagai tempat produk dan perkhidmatan Islam, tetapi kerjasama antara dua syarikat ini akan meningkatkan nilai insan melalui fintech dimana pengguna boleh bersedekah, wakaf, zakat dan melakukan kebajikan lain yang diuruskan oleh GlobalSadaqah. 

Lepas ini, untuk melakukan kebajikan hanya dihujung jari sahaja. 

Menurut salah seorang pengasas Ethis Group, Umar Munshi menjelaskan bahawa kerjasama dengan TheNoor ini juga antara langkah besar untuk meningkatkan kesedaran peluang pelaburan patuh syariah yang ada dengan platform mereka.

Pengurusi TheNoor, Ahmad Tajuddin Idris menzahirkan kegembiraan dengan kerjasama ini yang membolehkan pengguna TheNoor membuat kebajikan di seluruh dunia dengan platform GlobalSadaqah. 

Beliau juga berkata TheNoor akan berkerjasama dengan Ethis untuk membangunkan pelaburan Islamik dalam masa terdekat ini. 

Buat masa ini, pihak Ethis telah menyediakan pengguna aplikasi TheNoor laluan untuk melakukan kebajikan kepada organisasi berdaftar dalam dan luar negara dengan menggunakan matawang daripada beberapa negara seperti USD, EUR, GBP dan juga AUD.

Akan datang, pengguna aplikasi TheNoor juga boleh bersedekah dengan menggunakan matawang kripto secara terus untuk semua kempen GlobalSadaqah yang ada di aplikasi TheNoor. 

Alhamdulillah, terkini kami telah terbitkan buku ‘Malaysia Melabur Saham’.

BUKU INI WAJAR DIMILIKI OLEH MEREKA YANG BERANI BERIMPIAN !

Pastinya anda selalu terdengar atau terbaca tentang peluang menggandakan pendapatan dalam pasaran saham patuh syariah di Bursa Malaysia. Ramai yang masih berkira-kira sebab belum berani dan tak pasti.

Jika anda benar-benar berminat untuk terlibat tetapi masih belum memulakan langkah pertama, buku ini teramat sesuai.

Ianya ringkas, padat dan sarat dengan contoh-contoh berbentuk grafik.

Kenapa Kena Miliki Buku Ini?

Tak semua orang boleh belajar menerusi video, jadi boleh baca buku ini di masa lapang. Nak Google semua artikel pun memakan masa.

Anda nak mula melabur saham, tapi nak tahu dulu asasnya?

Tak dapat nak belajar secara face-to-face, jom mulakan dengan membaca buku ini.

Senang faham sebab buku ini penuh dengan gambar dan contoh-contoh.

Ditulis oleh mereka yang berpengalaman, kita sama-sama belajar sampai faham.

Miliki Buku Ini Sekarang!!

Tak semua orang boleh belajar menerusi video, jadi boleh baca buku ini di masa lapang. Nak Google semua artikel pun memakan masa. Sebab itu buku ini telah terjual lebih daripada 2,000 naskah!

Kami faham ramai nak mula melabur saham, tapi nak tahu dulu asasnya?

Tak sempat nak belajar secara face-to-face, jom mulakan dengan membaca buku ini.

Senang faham sebab buku ini penuh dengan gambar dan contoh-contoh.

Ditulis oleh mereka yang berpengalaman, kita sama-sama belajar sampai faham.

TERKINI: Miliki Buku Malaysia Melabur Saham di Shopee

Previous ArticleNext Article

Jom Sertai Larian Saham “Raging Bull Run 2024”

Jom ramai-ramai kita sertai larian saham “Raging Bull Run 2024” bersama keluarga dan kawan-kawan. Larian ini turut berkolaborasi dengan “KL Borneo Half Marathon” di mana flag-off akan dibuat di Dataran Merdeka.

Cabar diri untuk melakar sejarah peribadi bagi tahun 2024 dengan menyertai larian ini. Uji ketahanan fizikal dan mental. Biar badan sihat, jiwa kuat, hati senang.

Hadir awal, sama-sama kita sertai #gengsubuhmacamjumaat sebelum flag-off.

Tidak kira dari mana anda datang, mungkin anda datang dengan misi baharu, mungkin anda datang bersama rakan dan keluarga, atau mungkin anda akan jumpa jodoh di sini!

Kepada pelari yang berkeluarga, kategori Family Run juga ada.

Dapatkan diskaun early-bird yang menarik. T-shirt dan medal pun cantik wehhh! Tak percaya? Cuba tengok gambar di bawah:

Banyak hadiah cabutan bertuah untuk dimenangi.

Boleh mula berlatih dari sekarang dan kita jumpa nanti.

The Raging Bull Run 2024 x KL Borneo Half Marathon

👉🏼 Daftar di sini:

Tarikh: 14 Julai 2024 (Ahad)
Masa : 6:00 pagi
Lokasi : Dataran Merdeka, Kuala Lumpur

Anjuran KoPPZ (Koperasi PPZ-MAIWP) & penaja utama oleh Asri Ahmad Academy.

Flag Off dan Cut Off Time adalah seperti berikut:

Dapatkan tawaran diskaun untuk yuran bagi yang daftar awal!