Genggam Masa Depan Transit Massa di Rail+Metro China 2019

SHANGHAI, 8 Mei 2019 /PRNewswire/ — Pameran Antarabangsa China ke-14 untuk Transit Massa Antara Bandar dan Bandar, yang turut dikenali sebagai Rail+Metro China 2019 dan dianjurkan oleh Shanghai Intex Exhibition Co., Ltd., akan berlangsung mulai 12-14 November 2019 di Pusat Ekspo Antarabangsa Baharu Shanghai. Tema tahun ini akan menumpu pada Memacu Kereta Api Pintar menuju Masa Depan PintarLebih 200 pempamer dan 20,000 pengunjung dijangka mengambil bahagian dalam pameran ini.

Rail+Metro China dilancarkan pada tahun 2002 di Shanghai, dengan sokongan Kementerian Pengangkutan China, Suruhanjaya Reformasi & Pembangunan Kebangsaan serta Kerajaan Perbandaran Shanghai. Tujuh belas tahun kemudian, ia menjadi salah satu platform komunikasi yang paling berwibawa dan kukuh untuk industri-industri kereta api bandar dan antara bandar China, menikmati reputasi kukuh di seluruh rantau Asia Pasifik.

Kadar pembangunan di China sejak beberapa tahun kebelakangan ini benar-benar mengejutkan dan berada di landasan untuk diteruskan tatkala Abad Asia berkembang maju. Menjelang tahun 2020, landasan kereta api China yang sedang beroperasi akan melangkaui jarak 150,000 kilometer. Landasan kereta api berkelajuan tinggi juga akan melangkaui 30,000 kilometer menjelang tahun hadapan, menghubungkan lebih 80% daripada bandar-bandar China dengan penduduk seramai lebih 200,000 orang.

Dalam bandar-bandar China, menjelang penghujung tahun lalu, 5,800 kilometer landasan transit kereta api bandar yang meliputi berpuluh-puluh bandar di seluruh China telah siap dibina. Pada tahun 2018, banyak bandar memperkenalkan landasan kereta api bawah tanah baharu, dengan 22 landasan baharu menambah beratus-ratus kilometer trek bawah tanah yang diletakkan di bawah metropolis yang paling sibuk di negara ini. Selain itu, menjelang akhir tahun 2019, perbatuan operasi bagi kereta api metropolitan China akan mencecah 7,700 kilometer.

Persidangan Kereta Api Antarabangsa China untuk Transit Bandar & Antara Bandar atau CIRC, ialah persidangan berbilang platform yang berpengaruh, diadakan bersama-sama Rail+Metro China dengan sokongan APEC dan sokongan firma Kementerian Pengangkutan China serta Akademi Sains Cina. CIRC 2018 membawakan barisan 120 pemimpin industri, pakar dan individu berpengaruh sebagai penceramah, dengan lebih 1,500 delegasi hadir dari serata dunia.

Pada November 2019, CIRC 2019 akan menganjurkan beberapa forum, seminar dan bengkel yang meliputi segala-galanya daripada pelaburan & pembinaan kereta api kepada operasi dan penyelenggaraan kereta api bandar, trem moden kepada teknologi kereta api pintar dan banyak lagi.

Acara tahun ini akan meraih pencapaian baharu, menghimpunkan industri kereta api dalam perayaan penerokaan wawasan dan potensi.

Hubungi:
Shanghai Intex Exhibition Co., Ltd.
www.railmetrochina.com
+86-2162951060
Jessie Hu[email protected]

Sumber: Shanghai Intex Exhibition Co., Ltd.

Previous ArticleNext Article

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

UOB Malaysia Ubah Pengalaman Perbankan Digital Untuk Pelanggan Korporat Melalui UOB Infinity

Kuala Lumpur, Malaysia, 10 Ogos 2022 – Pelanggan korporat UOB Malaysia dapat mengurus keperluan perbankan mereka dengan cara yang lebih mudah dan diperibadikan tidak lama lagi.

UOB Infinity menawarkan papan pemuka dalam talian yang boleh disesuaikan, justeru membenarkan pelanggan memberi keutamaan dan memaparkan maklumat yang paling penting bagi mereka secara visual. Pelanggan korporat, dengan sepintas lalu, dapat melihat keadaan kewangan syarikat, termasuk pasaran luar negara mereka.

Pada platform digital ini, pelanggan boleh menguruskan pelbagai aktiviti perbankan domestik dan rentas sempadan, daripada menyemak akaun UOB di beberapa pasaran sehinggalah kepada melakukan pembayaran tempatan dan antarabangsa, tanpa perlu log masuk ke berbilang platform.

Untuk pelanggan dalam perjalanan, UOB Infinity juga boleh dimuat turun sebagai aplikasi mudah alih. Log masuk biometriknya melalui soft token membolehkan akses yang lebih pantas dan kebenaran transaksi yang dipermudahkan sambil mengekalkan keselamatan. Soft token aplikasi mudah alih ini dilengkapi dengan pengesahan berbilang faktor bagi membolehkan syarikat meluluskan dan menjelaskan transaksi.

Puan Ng Wei Wei, Ketua Pegawai Eksekutif, UOB Malaysia, berkata, “Pelancaran UOB Infinity hari ini merupakan satu lagi bukti komitmen UOB Malaysia dalam membantu syarikat korporat menyesuaikan diri dengan realiti baharu ekonomi digital. Kami telah membangunkan UOB Infinity untuk menangani pelbagai keperluan korporat selepas mempertimbangkan pandangan daripada pelanggan kami. Ini termasuk keperluan perdagangan dan keupayaan untuk menjejaki syarikat mereka dalam masa nyata di semua pasaran di mana mereka beroperasi. Matlamat kami adalah untuk membantu pelanggan meningkatkan kecekapan operasi mereka dan membuat keputusan perniagaan yang lebih baik melalui pendigitalan, selain membantu mereka merebut peluang serantau melalui kesalinghubungan Bank.”

Kepastian dan ketelusan yang lebih tinggi apabila membuat pembayaran rentas sempadan

UOB Infinity juga menangani kekurangan penjejakan dalam masa nyata apabila pelanggan korporat membuat pembayaran rentas sempadan. Penyelesaian digital ini menyediakan pemberitahuan masa nyata kepada perniagaan melalui SMS atau e-mel apabila pembayaran mereka berjaya dikreditkan ke dalam akaun penerima, oleh itu mereka tidak perlu bersusah payah menyemak status transaksi secara manual.

Pelanggan juga akan dimaklumkan tentang caj untuk transaksi rentas sempadan, termasuk caj daripada bank perantara. Ciri ini memberi perniagaan lebih ketelusan tentang kos yang ditanggung untuk transaksi tersebut. Ini membantu mengelakkan berlakunya pertikaian dalam jumlah akhir yang diterima oleh penerima akibat caj yang terlibat.

Encik Lucas Chew, Ketua Negara Perbankan Transaksi, UOB Malaysia berkata, “Dengan UOB Infinity, pelanggan korporat kami dapat mengurus perbankan mereka dengan cara yang lebih mudah, bijak dan diperibadikan melalui antara muka mesra pengguna dan kefungsian baharu yang lebih luas. Syarikat korporat juga dapat mengurus aliran tunai mereka dengan lebih cekap selain melihat maklumat akaun dalam masa nyata di beberapa pasaran dan juga mengakses pelbagai transaksi perbankan domestik dan rentas sempadan secara dalam talian. Melangkaui kemudahan ini, kami juga telah memastikan bahawa transaksi mereka boleh dijalankan dengan selamat melalui token digital Infinity Secure kami.”

Aplikasi mudah alih dengan rangkaian fungsi pembayaran yang komprehensif

Peningkatan dalam penggunaan pembayaran elektronik untuk transaksi perniagaan pada masa kini bermakna aplikasi UOB Infinity membolehkan pelanggan korporat mengurus semua keperluan pembayaran mereka dengan cekap melalui peranti mudah alih.

Pelanggan boleh membuat pelbagai jenis pembayaran – daripada pembayaran bil tempatan kepada pemindahan dana domestik dan rentas sempadan. Aplikasi ini menyokong perkhidmatan seperti GIRO Antara Bank, DuitNow, JomPAY, Sistem Pemindahan Dana dan Sekuriti secara Elektronik Masa Nyata (RENTAS) dan juga pemindahan bertelegraf.

UOB sentiasa menyokong pelanggannya dalam usaha mereka ke arah mengamalkan pembayaran dan kutipan secara digital. Pada separuh pertama 2022, UOB Malaysia menyaksikan peningkatan lebih lima kali ganda dalam bilangan transaksi korporat DuitNow berbanding tempoh yang sama pada tahun lepas.

Untuk terus memacu penggunaan kutipan tanpa sentuh, pelanggan juga boleh menjana kod QR melalui UOB Infinity untuk meminta bayaran DuitNow daripada pembeli mereka.

Aplikasi mudah alih UOB Infinity boleh dimuat turun daripada Google Play dan Apple App Store. Pelanggan juga boleh menyediakan log masuk biometrik mereka sendiri untuk mengakses aplikasi mudah alih ini dengan lebih mudah. Pengguna platform perbankan internet perniagaan sedia ada UOB Malaysia, UOB BIBPlus, boleh log masuk ke UOB Infinity dengan maklumat yang sama.

Untuk maklumat lanjut tentang UOB Infinity, sila layari: www.uob.com.my/infinity.