Kenapa Berlian Mahal?

Berlian memang menjadi idaman kebanyakan wanita. Boleh dikatakan antara favourite jewellery selain emas. Kalau pergi kedai emas atau perhiasan berlian, boleh tengok design cincin dan loket rantai cantik-cantik belaka. Nampak classy dan mewah. Harga juga boleh tahan mahal.

Batuan berlian mentah ini pada asalnya sangat keras, maklumlah ia berasal dari perut bumi. Terhasilnya batu mentah ini secara semula jadi memang makan beribu tahun malah berbilion tahun pun ada. Sebab itulah berlian mahal.

Pembentukan Batu Berlian

Batu intan mentah atau berlian kasar ni adalah batu natural yang belum diproses atau dipotong. Tidak berkilau cantik macam kita nampak di kedai emas.

Batu berlian ini ditolak ke permukaan bumi disebabkan aktiviti gunung berapi. Batu berlian yang tinggi unsur karbonnya terhasil daripada tekanan dan suhu dalam perut bumi yang sangat tinggi.

Kedalaman mencecah antara 150 km ke 250 km. Dalam, bukan? Apabila dapat tahu bukan senang batu berlian ni terbentuk, fahamlah kenapa berlian itu tinggi nilainya.

Karat Berlian

Kalau emas ada karatnya, berlian pun ada juga. Cuma karat dalam emas tak sama dengan berlian. Cara kiranya pun berbeza.

Cerita ringkas, karat emas berkaitan kandungan emas tulen dalam perhiasan itu, manakala karat berlian merujuk kepada unit standard untuk berat berlian.

Jika emas, semakin berat karat, semakin mahal. Sebab itu emas tulen lebih tinggi nilainya daripada emas perhiasan.

Tidak pula bagi berlian kasar. Berlian kasar dinilai harga rendah berbanding berlian perhiasan yang telah dipotong, diproses dan digilap dengan kilauan cahaya yang sempurna.

Walaupun karat berlian kasar lebih berat berbanding karat berlian perhiasan, namun harga berlian perhiasan itu jauh lebih mahal.

Potongan Dan Bentuk Berlian

Oleh sebab proses pemotongan dan reka bentuk berlian itu rumit dan memakan masa, ia menjadi salah satu sebab harga barang kemas berlian mahal.

Kalau potong tak kena gaya, hilang kualiti cahaya berlian itu. Memang perlu skil untuk potong tak terlalu cetek atau terlalu dalam, sebab potongan sempurna membiaskan cahaya yang maksimum. Barulah terpancar “kemewahan”.

Bentuk berlian pun penting juga sebab ada bentuk yang lebih sukar dipotong seperti bulat. Memang lebih teliti untuk menjaga kualiti kilauannya. Pendek kata, setiap bentuk ada ciri cahaya yang berbeza.

Kalau cincin perkahwinan, selalu famous kita dengar bentuk round dan princess cut. Ada pelbagai bentuk popular lain seperti heart, cushion, oval dan pear.

Harganya? Bergantung pada kekemasan potongan, bentuk dan saiz berlian tu. Ada kualiti spesifik yang kena ikut standard global gred berlian.

Warna Berlian

Berlian paling mahal ialah berlian tanpa warna yang tinggi kejernihannya. Ikut gred warna, jenis ideal ini di bawah gred D. Gred D paling baik dan sangat jarang ditemui.

Selalunya batu berlian ada sedikit warna. Kalau ada beza satu atau dua gred warna juga, boleh mempengaruhi harga berlian dengan perbezaan besar.

Kalau warna batu berlian rare seperti hijau, merah dan biru, lagilah tinggi nilai berlian tu. Lagi gelap warna berlian, lagi sukar dijumpai, lagi mahal lah berlian tu.

Sijil Berlian

Kalau ada sijil berlian bertauliah seperti daripada institut gred GIA (Gemological Institute of America), berlian anda lebih dijamin dan ada nilai. Sijil berlian ini ibarat laporan gred yang menunjukkan kualiti perhiasan berlian.

Apa standard kualitinya? 4C kualiti berlian ialah cut (potongan), carat (karat), colour (warna), dan clarity (kejernihan).

Kalau nak pergi shopping diamond, mesti tahu 4C ini untuk match dengan bajet anda. Kalau ada orang nak jual berlian pada anda, tanyakan tentang sijil berlian ini. Barulah tidak senang ditipu.

Kualiti batu berlian ni memang dijaga dan diperiksa dengan teliti. Ringkasnya, jual beli berlian ni ada value tersendiri, sebab tu harganya mahal.

Alhamdulillah, terkini kami telah terbitkan buku ‘Malaysia Melabur Saham’.

BUKU INI WAJAR DIMILIKI OLEH MEREKA YANG BERANI BERIMPIAN !

Pastinya anda selalu terdengar atau terbaca tentang peluang menggandakan pendapatan dalam pasaran saham patuh syariah di Bursa Malaysia. Ramai yang masih berkira-kira sebab belum berani dan tak pasti.

Jika anda benar-benar berminat untuk terlibat tetapi masih belum memulakan langkah pertama, buku ini teramat sesuai.

Ianya ringkas, padat dan sarat dengan contoh-contoh berbentuk grafik.

Kenapa Kena Miliki Buku Ini?

Tak semua orang boleh belajar menerusi video, jadi boleh baca buku ini di masa lapang. Nak Google semua artikel pun memakan masa.

Anda nak mula melabur saham, tapi nak tahu dulu asasnya?

Tak dapat nak belajar secara face-to-face, jom mulakan dengan membaca buku ini.

Senang faham sebab buku ini penuh dengan gambar dan contoh-contoh.

Ditulis oleh mereka yang berpengalaman, kita sama-sama belajar sampai faham.

Miliki Buku Ini Sekarang!!

Tak semua orang boleh belajar menerusi video, jadi boleh baca buku ini di masa lapang. Nak Google semua artikel pun memakan masa. Sebab itu buku ini telah terjual lebih daripada 2,000 naskah!

Kami faham ramai nak mula melabur saham, tapi nak tahu dulu asasnya?

Tak sempat nak belajar secara face-to-face, jom mulakan dengan membaca buku ini.

Senang faham sebab buku ini penuh dengan gambar dan contoh-contoh.

Ditulis oleh mereka yang berpengalaman, kita sama-sama belajar sampai faham.

TERKINI: Miliki Buku Malaysia Melabur Saham di Shopee

Previous ArticleNext Article

Laporan Scam 2024: Rakyat Malaysia Masih Mudah Terperdaya Dengan Scam Walaupun Kesedarannya Tinggi  

CelcomDigi National Scam Awareness Survey 2024 dedahkan trend yang membimbangkan dan mencadangkan tindakan segera

PETALING JAYA, 22 JULAI 2024 – Laporan National Scam Awareness Survey 2024 (Kaji Selidik Kesedaran Scam Kebangsaan 2024) yang disiarkan oleh CelcomDigi Berhad (“CelcomDigi”) baru-baru ini mengenalpasti naratif yang menarik perhatian, menunjukkan rakyat masih mudah ditipu dan mencadangkan tindakan proaktif untuk memerangi aktiviti scam atau penipuan. Hasil kajian menunjukkan bahawa Malaysia semakin berkembang sebagai negara digital, dengan 91% responden sering melawat pusat internet komuniti untuk menggunakan pelbagai jenis perkhidmatan digital. Memandangkan penggunaan internet yang tinggi ini, rakyat Malaysia mudah terdedah kepada ancaman scam. Keadaan ini memerlukan tindakan segera dalam mempertingkatkan langkah-langkah keselamatan digital untuk mewujudkan masyarakat digital yang selamat dan boleh dipercayai.

Ketua Pegawai Eksekutif CelcomDigi Datuk Idham Nawawi berkata, “Hari ini, dalam kita menikmati manfaat kesalinghubungan digital, kita berhadapan dengan realiti di mana scam merupakan salah satu epidemik sosial yang amat membimbangkan kini. Laporan pertama National Scam Awareness Survey 2024 oleh CelcomDigi ini menyediakan data dan maklumat yang boleh membantu dalam mengambil tindakan yang lebih strategik dan bersasar untuk menangani aktiviti scam. Dengan panduan daripada laporan ini, kita dapat merapatkan jurang yang ada dalam menangani epidemik ini serta mengukuhkan keyakinan dan meningkatkan persekitaran digital yang lebih selamat untukrakyat Malaysia.”

Antara 10,893 responden yang dikaji di seluruh negara, sebanyak 87% telah menjadi lebih peka kepada scam sejak setahun yang lalu, dan mereka boleh menjelaskan pengalaman mereka secara terperinci dan menyatakan jenis scam yang mereka hadapi. Responden juga menyedari bahawa pendedahan data peribadi boleh membahayakan diri mereka serta tindakan mengklik pautan yang tidak disahkan adalah berisiko. Laporan mendapati:

  • 73% responden peka kepada risiko perkongsian sosial dan pendedahan data peribadi; 
  • 65% responden menunjukkan mereka akan mengesahkan mana-mana pautan yang diterima sebelum mengkliknya; manakala 
  • 52% responden akan menapis data peribadi mereka sebelum melakukan sebarang perkongsian. 

Ini menunjukkan bahawa kebanyakan responden melakukan amalan asas untuk melindungi data peribadi mereka. 

Walaubagaimanapun, dua pertiga (66%) daripada mereka pernah mengalami cubaan atau situasi scam. Cubaan scam ini, yang berjumlah 17,912, menunjukkan bahawa seseorang individu boleh menghadapi lebih daripada satu jenis scam melalui pelbagai saluran. Scam yang paling banyak atau umum adalah panggilan telefon (76%), di mana scammer berpura-pura menjadi wakil atau pegawai dari bank, syarikat telekomunikasi atau jabatan kerajaan. Senario cubaan scam ini melibatkan individu palsu:

  • Bertanya responden tentang maklumat peribadi mereka (31%);
  • Menakut-nakutkan responden bahawa akaun bank mereka mempunyai masalah dan mengugut responden untuk membuat sejumlah pembayaran (23%); 
  • Menawarkan bantuan kerajaan dan bertanya tentang maklumat peribadi atau perbankan (23%) mereka.

Laporan ini juga menunjukkan trend scammer menyasarkan mangsa yang berpendidikan dan pendapatan tinggi. Perbandingan merentasi pembolehubah demografi menunjukkan bahawa responden yang mempunyai tahap pendidikan lebih tinggi mengalami insiden cubaan scam yang lebih banyak daripada mereka yang hanya berpendidikan sekolah rendah atau menengah, dan mereka yang berpendapatan bulanan RM1,000 atau kurang.

Selain daripada kesedaran awam mengenai jenis dan taktik scam, kajiselidik ini juga menilai kesedaran rakyat Malaysia mengenai talian hotline 997 Pusat Respon Scam Kebangsaan (NSRC) bagi melaporkan scam. Didapati 64% daripada responden tidak tahu bahawa mereka boleh melaporkan scam melalui talian hotline NSRC. Selain itu, kesedaran adalah amat rendah dalam kalangan responden yang dilaporkan menghadapi masalah kewangan, di mana 67% responden yang menyatakan pendapatan tidak mencukupi untuk menampung perbelanjaan bulanan mereka, juga tidak mempunyai pengetahuan tentang talian hotline NSRC sebagai mekanisme untuk melaporkan aktivitiscam.

Langkah penting bagi mangsa scam adalah mengambil tindakan pembetulan yang pantas. Walaubagaimanapun, laporan ini menunjukkan bahawa responden mungkin mempunyai daya bingkas yang rendah terhadap scam, terutamanya dari segi mengambiltindakan pencegahan dan pengurangan:

  • 52% responden menyekat nombor telefon scammer atau yang disuspek sebagai scammer;
  • 32% responden memberitahu keluarga atau rakan; manakala
  • 19% responden sama ada menutup akaun bank, menamatkan kad kredit atau tidak melakukan apa-apa.  

Berikutan penemuan ini, laporan menunjukkan keperluan segera untuk pendekatan yang melibatkan seluruh masyarakat demimenangani epidemik sosial ini secara proaktif. Cadangannya termasuklah:

  • Di tahap kebangsaan – Meningkatkan kesedaran scam di pelbagai saluran, dan mengukuhkan peranan NSRC untuk meliputi perkhidmatan yang lebih meluas kepada orang awam bagi membolehkan lebih ramai rakyat Malaysia mendapat manfaat daripada perkhidmatannya; 
  • Bagi sektor swasta – Membangunkan infrastruktur yang lebih inovatif untuk melindungi kepentingan pelanggan di samping mewujudkan pengurusan risiko scam di dalam strategi perniagaan;
  • Kerjasama sektor awam dan swasta untuk mengambil pendekatan pelbagai kaedah demi mewujudkan ekosistem bagi tindakan yang lebih strategik dan menyeluruh. 

Laporan ini adalah sebahagian daripada usaha berterusan CelcomDigi dalam menangani aktiviti scam. Ia boleh didapati DI SINI dan juga di platform media sosial untuk akses orang awam.