Baca 5 Buku Ini Untuk Menjawab Soalan “Nak Beli Saham Apa?”

Dah buka akaun CDS? Terbaik, mesti tak sabar nak beli saham dan buat untung kan? Tapi dah tahu ke nak beli saham apa?

Bertenang, nak bertahan lama dalam dunia pelaburan saham ni, pastikan kita mempunyai ilmu yang cukup terlebih dahulu. Kesian kerja penat-penat untuk mencari modal, hilang begitu saja nanti sekiranya tersilap langkah.

Untung itu rezeki, rugi itu pasti. Seboleh-bolehnya kita perlu berusaha untuk meminimumkan risiko kerugian itu tadi.

Jadi, Nak Beli Saham Apa?

Bukan saja newbie yang ada masalah sebegini, yang dah bertahun terlibat dalam saham pun mempunyai masalah yang sama. Ada juga yang ‘ketagih’ menunggu disuap oleh group yang suka memberi buy call.

Untuk menjawab persoalan ini, kita memerlukan dua ilmu yang padu, iaitu ilmu Analisa Fundamental (Fundamental Analysis) dan ilmu Analisa Teknikal (Technical Analysis).

Ilmu Analisa Fundamental akan menjawab soalan saham apa nak beli, manakala ilmu Analisa Teknikal akan menjawab bila masa terbaik untuk beli sesuatu saham itu.

Betul tuan-tuan, artikel ini adalah berbentuk iklan, tetapi kami percaya pelaburan tuan-tuan ke atas ilmu pastinya tidak akan sia-sia.

Kombo 3 Buku Menarik Untuk Menjawab Soalan, “Nak Beli Saham Apa?”

Kombo A

Kombo B

Kombo C

Klik sini untuk membelinya -> http://thekapital.my/bukukombo

Buku terbaik pilihan ramai, pilihlah yang mana berkenan di hati.

1. Nak Beli Saham Apa?

Gunakan Formula 7RM Untuk Mengesan Winning Stock

Sekiranya kita ingin melabur saham bagi jangka masa panjang, maka salah satu cara yang terbukti berkesan adalah dengan menggunakan Formula 7RM ini.

Apa dia 7RM ini?

  1. Right Mindset
  2. Right Market
  3. Right Meaning / Moat
  4. Right Management
  5. Right Market Price
  6. Right Moment
  7. Right Money Management

Dengan mengaplikasikan teknik yang betul, kita boleh menjangkakan keuntungan yang akan diperoleh dan pada masa yang sama boleh mengawal dana dari mengalami kesusutan dan kerugian.

2. Saham di Hatiku, Kisah Inspirasi Kejayaan Pelabur Tegar

Tanpa ilham dan tunjuk ajar, manusia tidak mampu untuk melakukan apa-apa. Meski kita mempunyai ilmu pengetahuan dalam sesuatu perkara, tanpa pengalaman mungkin kita akan kurang menguasainya sehinggalah kita melaluinya sendiri.

Sememangnya ilmu pengetahuan dan pengalamanlah yang akan sama-sama mengajar manusia menongkah arus kehidupan ini.

Mungkin ada kisah yang dikongsi, itulah juga kisah yang anda sedang lalui. Mungkin dengan membaca pengalaman mereka, ada sentuhan yang mampu membangunkan motivasi dan membina inspirasi.

Seterusnya menjadi titik tolak untuk anda belajar dan membina kejayaan sendiri!

3. Boleh K.U.R.U.S

Jangan salah faham, buku K.U.R.U.S bukan mengajar cara nak kuruskan badan. Ia adalah terjemahan langsung dari Formula CANSLIM yang dicipta oleh pelabur tersohor dunia William J. O’Neil. 

Fokus utama penulisan buku ini adalah untuk berkongsi tips-tips mudah dan ringkas dalam memilih syarikat untuk dilaburkan. Belajar menggunakan formula CANSLIM untuk memilih saham terbaik daripada lebih 900 saham yang ada di Bursa Malaysia.

4. 101 Kesilapan Pelabur

Antara kesilapan paling latest orang suka buat adalah bergantung 100% dekat group-group Whatsapp atau Telegram.

Semoga buku ini dapat membantu anda belajar dari kesilapan orang lain, agar anda terselamat dari kerugian yang sia-sia.

Fokus utama penulisan buku ini adalah bagi mengupas kesilapan pelabur yang biasa dilakukan untuk dijadikan iktibar bersama-sama.

Sama ada kita belajar dari kesilapan orang lain, atau kita buat silap yang sama dan jatuh seperti mana orang lain yang pernah jatuh.

5. Jom Melabur Syariah Di Bursa Malaysia

Jika anda ZERO dengan pelaburan saham…

Tak faham kenapa pelaburan saham dipanggil lubuk emas…

Tak tahu ada saham yang patuh syariah dan tidak patuh syariah di Bursa Malaysia…

Nak tahu pasal saham tapi dalam bahasa yang ringkas dan mudah faham…?

Semoga buku ini dapat membantu anda memahami pasaran saham patuh Syariah di Bursa Malaysia.

FOKUS utama penulisan buku ini adalah untuk:

Mendedahkan rakyat Malaysia, khususnya bakal pelabur-pelabur runcit tentang asas pelaburan di pasaran saham.

Belajar bagaimana pasaran saham beroperasi dan bagaimana untuk mempelbagaikan portfolio pelaburan.

Cepat, dapatkan mana-mana kombo 3 buku ini sekarang di -> http://thekapital.my/bukukombo

Previous ArticleNext Article

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

4 Tips Memilih Broker Yang Sesuai Dengan Anda

Adakah anda seorang yang baru berkenalan dengan saham dan telah tiba masanya untuk anda membuka akaun CDS dan akaun trading?

Untuk mula melabur dan berdagang saham, anda wajib mempunyai akaun CDS dan akaun trading.

Sebelum itu, apa itu akaun CDS dan apa pula akaun trading?

Akaun CDS berfungsi untuk menyimpan dan mengemas kini saham yang anda beli atau jual. Anda boleh membuka akaun CDS di mana-mana bank pelaburan dan syarikat broker yang berdaftar di negara ini.

Untuk pengetahuan anda, akaun CDS juga boleh dibuka secara online hanya dengan aplikasi Bursa Anywhere. Sekarang semuanya mudah dan maklumat juga boleh diperoleh di hujung jari. Kami kongsikan kepada anda tutorial buka akaun CDS secara online guna aplikasi Bursa Anywhere.

Baca: Tutorial Buka Akaun CDS Secara Online Guna Aplikasi Bursa Anywhere

Bursa Anywhere merupakan aplikasi yang boleh dimuat turun di telefon pintar anda. Oleh itu, anda tidak akan dapat melayari Bursa Anywhere di laman carian internet.

Di atas merupakan cara mendaftar akaun CDS. Sekarang tiba masanya untuk membuka akaun trading.

Akaun trading pula berfungsi untuk membuat transaksi belian dan jualan saham. Modal pelaburan perlu dimasukkan ke dalam akaun trading ini sebelum anda boleh mula membeli saham.

Terdapat banyak broker yang anda boleh pilih untuk membuka akaun trading bergantung kepada keselesaan anda.

Jom kami kongsikan beberapa tips kepada anda untuk anda pilih broker yang sesuai untuk anda.

1. Caj Brokerage

Setiap broker mempunyai caj brokerage yang berlainan. Ada yang murah dan ada juga yang sedikit mahal berbanding broker yang lain. Pada zaman ini, caj brokerage yang dikenakan amat kompetitif dan tidak jauh beza di antara broker-broker yang lain.

Jika anda seorang trader tegar, anda mungkin boleh mempertimbangkan broker yang mengenakan caj brokerage yang rendah. Jika anda seorang pelabur jangka masa panjang, caj brokerage mungkin tidak menjadi isu kepada anda kerana anda jarang melakukan transaksi beli dan jual.

2. Trading Platform Yang Mudah Digunakan

Setiap broker menyediakan trading platform yang berbeza-beza. Ada yang mudah digunakan, ada yang mempunyai banyak fungsi menarik malah ada yang menyediakan screener yang baik.

Perkara yang paling penting adalah pengalaman pengguna menggunakan trading platform tersebut. Sekiranya anda masih baru dan belum lagi mempunyai pengalaman yang tinggi, anda disarankan memilih trading platform yang mesra pengguna.

3. Kempen Yang Menarik

Salah satu tips kepada anda untuk memilih broker yang baik adalah broker tersebut sering mengadakan kempen-kempen yang menarik serta menguntungkan para pelanggannya.

Sebagai contoh,kempen percuma caj brokerage bagi tempoh sebulan bagi pelanggan terpilih. Selain itu, antara kempen menarik yang sering dianjurkan adalah kempen memberi hadiah kepada pemenang terpilih.

Baca: Senarai Broker Saham Terbaik Di Malaysia

Kempen yang menarik memberi petanda bahawa broker menghargai klien-klien yang membuka akaun bersama mereka serta menggunakan servis mereka.

4. Mempunyai Barisan Remiser Atau Dealer Yang Memberi Support

Sebagai newbie dalam pelaburan saham, bimbingan daripada pihak yang berpengalaman dan betul adalah amat penting.

Apa yang anda boleh lakukan adalah kenal pasti remiser atau dealer yang menyediakan servis yang baik kepada klien mereka.

Antara servis yang disediakan adalah kelas saham percuma, support group yang sentiasa menjawab pertanyaan anda serta membantu anda sekiranya anda ada masalah berkaitan dengan akaun anda.

Kesimpulannya sekiranya anda seorang pelabur beragama Islam, sebaiknya anda pastikan terlebih dahulu broker pilihan anda tersebut adalah patuh syariah dan anda juga perlu memastikan anda membuka akaun Islamik bagi mengelak daripada menghadapi sebarang insiden terbeli saham yang tidak patuh syariah.

Akhir kata, selamat datang ke dunia pelaburan saham dan semoga anda terus menjana keuntungan daripada pelaburan anda.

Dapatka juga ilmu seperti :-

Alhamdulillah, terkini kami terbitkan buku ‘Malaysia Melabur Saham’.

BUKU INI WAJAR DIMILIKI OLEH MEREKA YANG BERANI BERIMPIAN !

Pastinya anda selalu terdengar atau terbaca tentang peluang menggandakan pendapatan dalam pasaran saham patuh syariah di Bursa Malaysia. Ramai yang masih berkira-kira sebab belum berani dan tak pasti.

Jika anda benar-benar berminat untuk terlibat tetapi masih belum memulakan langkah pertama, buku ini teramat sesuai.

Ianya ringkas, padat dan sarat dengan contoh-contoh berbentuk grafik.

Kenapa Kena Miliki Buku Ini?

Tak semua orang boleh belajar menerusi video, jadi boleh baca buku ini di masa lapang. Nak Google semua artikel pun memakan masa.

Anda nak mula melabur saham, tapi nak tahu dulu asasnya?

Tak dapat nak belajar secara face-to-face, jom mulakan dengan membaca buku ini.

Senang faham sebab buku ini penuh dengan gambar dan contoh-contoh.

Ditulis oleh mereka yang berpengalaman, kita sama-sama belajar sampai faham.

Miliki Buku Ini Sekarang!!

Tak semua orang boleh belajar menerusi video, jadi boleh baca buku ini di masa lapang. Nak Google semua artikel pun memakan masa. Sebab itu buku ini telah terjual lebih daripada 2,000 naskah!

Kami faham ramai nak mula melabur saham, tapi nak tahu dulu asasnya?

Tak sempat nak belajar secara face-to-face, jom mulakan dengan membaca buku ini.

Senang faham sebab buku ini penuh dengan gambar dan contoh-contoh.

Ditulis oleh mereka yang berpengalaman, kita sama-sama belajar sampai faham.

TERKINI: Miliki Buku Malaysia Melabur Saham di Shopee