Baca 5 Buku Ini Untuk Menjawab Soalan “Nak Beli Saham Apa?”

Dah buka akaun CDS? Terbaik, mesti tak sabar nak beli saham dan buat untung kan? Tapi dah tahu ke nak beli saham apa?

Bertenang, nak bertahan lama dalam dunia pelaburan saham ni, pastikan kita mempunyai ilmu yang cukup terlebih dahulu. Kesian kerja penat-penat untuk mencari modal, hilang begitu saja nanti sekiranya tersilap langkah.

Untung itu rezeki, rugi itu pasti. Seboleh-bolehnya kita perlu berusaha untuk meminimumkan risiko kerugian itu tadi.

Jadi, Nak Beli Saham Apa?

Bukan saja newbie yang ada masalah sebegini, yang dah bertahun terlibat dalam saham pun mempunyai masalah yang sama. Ada juga yang ‘ketagih’ menunggu disuap oleh group yang suka memberi buy call.

Untuk menjawab persoalan ini, kita memerlukan dua ilmu yang padu, iaitu ilmu Analisa Fundamental (Fundamental Analysis) dan ilmu Analisa Teknikal (Technical Analysis).

Ilmu Analisa Fundamental akan menjawab soalan saham apa nak beli, manakala ilmu Analisa Teknikal akan menjawab bila masa terbaik untuk beli sesuatu saham itu.

Betul tuan-tuan, artikel ini adalah berbentuk iklan, tetapi kami percaya pelaburan tuan-tuan ke atas ilmu pastinya tidak akan sia-sia.

Kombo 3 Buku Menarik Untuk Menjawab Soalan, “Nak Beli Saham Apa?”

Kombo A

Kombo B

Kombo C

Klik sini untuk membelinya -> http://thekapital.my/bukukombo

Buku terbaik pilihan ramai, pilihlah yang mana berkenan di hati.

1. Nak Beli Saham Apa?

Gunakan Formula 7RM Untuk Mengesan Winning Stock

Sekiranya kita ingin melabur saham bagi jangka masa panjang, maka salah satu cara yang terbukti berkesan adalah dengan menggunakan Formula 7RM ini.

Apa dia 7RM ini?

  1. Right Mindset
  2. Right Market
  3. Right Meaning / Moat
  4. Right Management
  5. Right Market Price
  6. Right Moment
  7. Right Money Management

Dengan mengaplikasikan teknik yang betul, kita boleh menjangkakan keuntungan yang akan diperoleh dan pada masa yang sama boleh mengawal dana dari mengalami kesusutan dan kerugian.

2. Saham di Hatiku, Kisah Inspirasi Kejayaan Pelabur Tegar

Tanpa ilham dan tunjuk ajar, manusia tidak mampu untuk melakukan apa-apa. Meski kita mempunyai ilmu pengetahuan dalam sesuatu perkara, tanpa pengalaman mungkin kita akan kurang menguasainya sehinggalah kita melaluinya sendiri.

Sememangnya ilmu pengetahuan dan pengalamanlah yang akan sama-sama mengajar manusia menongkah arus kehidupan ini.

Mungkin ada kisah yang dikongsi, itulah juga kisah yang anda sedang lalui. Mungkin dengan membaca pengalaman mereka, ada sentuhan yang mampu membangunkan motivasi dan membina inspirasi.

Seterusnya menjadi titik tolak untuk anda belajar dan membina kejayaan sendiri!

3. Boleh K.U.R.U.S

Jangan salah faham, buku K.U.R.U.S bukan mengajar cara nak kuruskan badan. Ia adalah terjemahan langsung dari Formula CANSLIM yang dicipta oleh pelabur tersohor dunia William J. O’Neil. 

Fokus utama penulisan buku ini adalah untuk berkongsi tips-tips mudah dan ringkas dalam memilih syarikat untuk dilaburkan. Belajar menggunakan formula CANSLIM untuk memilih saham terbaik daripada lebih 900 saham yang ada di Bursa Malaysia.

4. 101 Kesilapan Pelabur

Antara kesilapan paling latest orang suka buat adalah bergantung 100% dekat group-group Whatsapp atau Telegram.

Semoga buku ini dapat membantu anda belajar dari kesilapan orang lain, agar anda terselamat dari kerugian yang sia-sia.

Fokus utama penulisan buku ini adalah bagi mengupas kesilapan pelabur yang biasa dilakukan untuk dijadikan iktibar bersama-sama.

Sama ada kita belajar dari kesilapan orang lain, atau kita buat silap yang sama dan jatuh seperti mana orang lain yang pernah jatuh.

5. Jom Melabur Syariah Di Bursa Malaysia

Jika anda ZERO dengan pelaburan saham…

Tak faham kenapa pelaburan saham dipanggil lubuk emas…

Tak tahu ada saham yang patuh syariah dan tidak patuh syariah di Bursa Malaysia…

Nak tahu pasal saham tapi dalam bahasa yang ringkas dan mudah faham…?

Semoga buku ini dapat membantu anda memahami pasaran saham patuh Syariah di Bursa Malaysia.

FOKUS utama penulisan buku ini adalah untuk:

Mendedahkan rakyat Malaysia, khususnya bakal pelabur-pelabur runcit tentang asas pelaburan di pasaran saham.

Belajar bagaimana pasaran saham beroperasi dan bagaimana untuk mempelbagaikan portfolio pelaburan.

Cepat, dapatkan mana-mana kombo 3 buku ini sekarang di -> http://thekapital.my/bukukombo

Previous ArticleNext Article

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top 10 Saham Patuh Syariah Paling Rugi November 2022

Indeks FBMKLCI kembali segar dengan dengan sentimen positif pelabur terhadap pelantikan PErdana Menteri baharu Malaysia. 

Secara keseluruhannya, indeks FBMKLCI dilihat pulih semula dan mencecah ke paras 1,500 sebelum jatuh dan kekal pada atas paras 1,480 mata di akhir bulan November 2022.

Mari kita lihat senarai 10 top saham patuh syariah paling rugi untuk bulan November tahun 2022.

Senarai saham paling rugi untuk bulan November tahun 2022 adalah seperti berikut:-

Sumber: TradingView

1. Asia Poly Holding Bhd

Sumber: Bursa Marketplace

Asia Poly Holding Bhd merupakan saham patuh syariah paling rugi untuk bulan November 2022 dengan mencatatkan kejatuhan sebanyak 35.29% dalam tempoh sebulan dagangan. 

2. KNM Group Bhd

Sumber: Bursa Marketplace

KNM Group Bhd pula merupakan saham kedua paling rugi untuk bulan November 2022 dengan kejatuhan harga sebanyak 31.25%. 

3. HLT Global Berhad

Sumber: Bursa Marketplace

Di tempat ketiga pula adalah saham syarikat HLT Global Berhad dengan kejatuhan sebanyak 30.36% dalam tempoh satu bulan dagangan. 

4. Dufu Technology Corp.Bhd

Sumber: Bursa Marketplace

Dufu Technology Corp. Bhd berada di tangga keempat untuk saham paling rugi sepanjang bulan November 2022 dengan kejatuhan sebanyak 27.85%.

5. Dagang Nexchange Berhad

Sumber: Bursa Marketplace

Di tempat kelima pula adalah syarikat Dagang Nexchange Berhad yang mencatatkan kejatuhan sebanyak 23.68% untuk tempoh sebulan pada November 2022. 

6. Perak Corporation Bhd

Sumber: Bursa Marketplace

Seterusnya di tempat keenam adalah saham syarikat Perak Corporation Bhd dengan kejatuhan sebanyak 21.21% dalam tempoh sebulan dagangan. 

7. One Glove Group Bhd

Sumber: Bursa Marketplace

Pada tempat ketujuh adalah saham syarikat One Glove Group Bhd yang mencatatkan kejatuhan harga sebanyak 20.38% dalam tempoh sebulan dagangan pada November 2022. 

8. Thriven Global Berhad

Sumber: Bursa Marketplace

Syarikat Thriven Global Berhad pula adalah saham kelapan paling rugi untuk bulan November 2022 dengan penurunan sebanyak 20.00%. 

9. Sedania Innovator Berhad

Sumber: Bursa Marketplace

Sedania Innovator Berhad merupakan saham kesembilan paling rugi pada bulan November 2022 dengan kejatuhan sebanyak 19.30%.

10. Hartalega Holdings Bhd

Sumber: Bursa Marketplace

Yang terakhir di tempat kesepuluh adalah saham daripada syarikat Hartalega Holdings Bhd dengan penurunan sebanyak 19.16% dalam tempoh sebulan dagangan pada bulan November 2022. 

Kesemua Kejatuhan Saham Paling Rugi November 2022 Melebihi 19%. 

Kesemua saham-saham paling rugi bulan November mengalami kejatuhan melebihi 19% dalam satu bulan dagangan. 

Adakah senarai saham-saham yang mengalami kejatuhan ini berada dalam pemerhatian anda? Siapa tahu bulan berikutnya nanti ia akan jadi antara saham paling untung pula. 

Selamat melabur!

Ramai sangat give up dalam saham. Kawan-kawan kami pun ramai dah give up.

Tapi kenapa give up?

Sebab kita sibuk mencari rahsia, teknik, indikator dan terlalu cepat nak kaya.

Bila dah rugi, mulalah salahkan cikgu, mentor, sifu yang ajar kita.

Hidup ni tak perlu complicated sangat.

Dan tak perlu pun tengok saham ni hari-hari. Cukup sebulan sekali. Yang penting kita tahu caranya dan aplikasikan dengan betul.

Kami suka kongsikan kaedah Swing ini sebab:

  • Kita tak perlu melekat di screen
  • Kita boleh bekerja seperti biasa
  • Kurang risiko untuk rugi
  • Set siap-siap bila nak jual saham tu
  • Kurang stress

Kami janji berbaloi……

>> Daftar Sekarang di Webinar Swing Trading Reloaded!