Terbaik, Lelaki Ini Hadiahkan Saham Sebagai Mas Kahwin Isteri

Biasanya wang tunai digunakan sebagai mas kahwin untuk diberikan kepada pihak pengantin perempuan. Namun berbeza dengan Zaga Kusumaprabu yang telah menghadiahkan saham sebagai mas kahwin kepada isterinya yang bernama Bellawati Dityasari. 

Menurut sumber, majlis perkahwinan mereka telah berlangsung pada 23 Ogos 2019 yang lalu.

Biasanya pihak perempuan pasti inginkan wang tunai, rantai, gelang, anting-anting dan macam-macam lagi barangan yang bernilai untuk dijadikan sebagai mas kahwin.

Menurut Zaga, pemberian tersebut adalah permintaan Bellawati, bakal pengantin perempuan yang menginginkan mas kahwin saham tersebut.

Hantaran Saham Mas Kahwin

Hantaran saham yang telah diberikan oleh Zaga kepada Bellawati adalah bernilai RM985.44 atau sebanyak Rp3,338498. Mas kahwin tersebut akan digunakan oleh Bellawati dalam pelaburan jangka masa yang lama.

Kisah perkahwinan tersebut viral apabila tersebar gambar pasangan tersebut memegang dokumen saham yang dicetak dan diletakkan di dalam bingkai gambar.

Bellawati mengatakan bahawa pada mulanya dia hanya inginkan mas kahwin 1 lot saham blue-chip sahaja. Namun dia tidak menyangka suaminya telah memberi mas kahwin sebanyak 23 lot saham blue-chip kepadanya.

Kenapa Inginkan Mas Kahwin Saham?

Bila ditanya kenapa mahukan saham sebagai mas kawin, Bellawati mengatakan bahawa mas kahwin saham ini mempunyai nilai yang akan bertambah dari tahun ke tahun sekiranya diuruskan dengan baik.

Selain itu, Bellawati berniat ingin menyampaikan kesedaran kepada masyarakat betapa pentingnya saham untuk pelaburan.

Pada mulanya, Bellawati mahukan Zaga mengajar ilmu saham. Jadi kerana tarikh perkahwinannya sudah dekat, beliau telah memilih saham sebagai mas kahwinnya. Beliau percaya bahawa saham tersebut bakal membantunya pada hari mendatang.

Dengan saham juga, akan wujud sikap suka menabung apabila wang tersebut kian bertambah.

Dalam akaun Instagramnya, Bellawati telah membuat satu kenyataan mengenai kenapa beliau memilih saham. Beliau turut menyebut bahawa untuk mengelakkan berlakunya inflasi. 

Menurutnya juga, emas bukan pilihannya adalah kerana nilainya ada naik turunnya. Namun saham boleh digunakan sebagai pelaburan jangka masa panjang.

Kesimpulannya, ramai orang kaya kini telah memilih mas kahwin saham sebagai pilihan. Jadi, ia bukan lagi sesuatu yang pelik lagi.

Mungkin selepas ini anda dan pasangan juga patut mencuba mas kahwin saham ini.

Sumber Rujukan:

Iklan

Iklan

Previous ArticleNext Article

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!