HUAWEI MateStation S, Desktop Pertama HUAWEI Kini Mendarat Di Malaysia Dengan Harga RM2,999

Sebagai peneraju inovasi, HUAWEI mempunyai impian untuk memberi pengguna cara yang lebih mudah, profesional dan pengalaman yang lebih cekap di mana saja anda berada. HUAWEI MateStation S yang serba baru ini kini boleh didapati dengan harga RM2,999.

Manakala HUAWEI AX3 Dual Core dengan WiFi-6 & jaring Wifi (mesh) bakal tiba tak lama lagi, dengan harga RM199 saja.

Terbaik, jom kita tengok 7 sebab kenapa anda perlu dapatkan HUAWEI MateStation S hari ini juga.

1. Papan Kekunci Pintar Yang Disesuaikan Hanya Untuk Anda

HUAWEI MateStation S didatangkan sekali dengan papan kekunci HUAWEI Butang Kuasa Dengan Pengesan Cap Jari.  Ianya merupakan desktop pertama yang membolehkan kita menghidupkan dan mengejutkan desktop hanya menggunakan cap jari.

Sungguh bergaya sekali, papan kekunci ini mempunyai kerangka logam nipis yang menyelebungi kekunci bagi membolehkan kita menaip dengan selesa. Di dalam setiap kekunci adalah mekanisme kunci gunting setebal 2.5mm yang menawarkan kepuasan bagi setiap tekanan, sungguh sedap bagi mereka yang sering terlibat dengan kerja-kerja penyuntingan. Sudah pasti ianya dapat meningkatkan lagi produktiviti, terutamanya bagi kita yang menghabiskan masa berjam-jam dengan desktop.

2. Pengalaman Pintar Yang Selesa

HUAWEI MateStation S kini menyokong Huawei Share yang telah ditambah baik. Fail-fail boleh dikongsi di antara dua peranti dengan mudah secara drag-and-drop atau satu klik, yang membolehkan kita melihat, mengubahsuai, dan berkongsi fail, imej, dan teks di antara kedua-duanya. Nak copy paste pun sangat mudah.

Boleh buka tiga tetingkap aplikasi mudah alih di desktop serentak, dengan satu tetingkap utama dengan dua tetingkap sekunder. Ini membolehkan kita menangani pelbagai tugas hanya dengan satu paparan, sekaligus meningkatkan kecekapan dan produktiviti.

3. Pilihan Terbaik Untuk Menjimatkan Ruang

Kebanyakan desktop biasanya memiliki case yang besar dan memakan ruang. Jangan risau, kerana HUAWEI MateStation S dicipta dengan rekabentuk yang minimalis yang mengambil inspirasi daripada bintang di angkasa.

Ianya mempunyai kelebaran sebanyak sepanjang 9 sentimeter, dan setinggi 29 sentimeter dengan jumlah isi padu hanya 8.6 liter,[6]  hanya satu pertiga daripada saiz case desktop yang biasa ditemui.

4. Penglihatan Yang Memikat

Sukar untuk bekerja dan multitask dengan skrin kecil? Kita diberi pilihan untuk bundle sekali paparan 23.8 inci HD penuh bersama-sama dengan HUAWEI MateStation S ini.

Paparan ini menampilkan tiga bezel yang langsing dengan nisbah skrin-kepada-badan sebanyak 90%, bagi memastikan pengalaman yang mengasyikkan. Ianya juga lulus sijil ‘TÜV Rheinland Low Blue Light’ dan ‘Flicker Free’ bagi memberikan pengalaman visual yang sangat selesa dan tanpa gangguan.

5. Penyejukan Pintar Dan Senyap

HUAWEI MateStation S ini direkabentuk dengan sistem penyejukan yang canggih bagi membolehkannya kekal sejuk walaupun sedang membuat kerja-kerja berat. Pastinya prestasi juga akan maintain yang terbaik sepanjang masa.

Menampilkan bilah menegak, kipas ini berfungsi seiring dengan heatsink bionik berketumpatan tinggi bagi mengekalkan prestasi sejuk yang diinginkan. Kipasnya juga sangat senyap dengan bunyi 22dB dan setinggi 28dB apabila bekerja keras, ianya tidak akan mengganggu sesiapa walaupun mereka sedang tidur dengan nyenyak.

6. Nikmati Sambungan Lebih Pantas Dengan MIMO Wi-Fi dan Bluetooth 5.0

Di depan case HUAWEI MateStation S ini terdapat port USB-C yang membolehkan pengecas pantas telefon pintar 18W, maka kita boleh mengecas telefon sambil menggunakan desktop.

Di belakang pula ada port RJ45 Ethernet, USB-A, HDMI, VGA dan Serial bagi membantu kita dengan pelbagai tugasan. Ianya juga menampilkan 2×2 MIMO Wi-Fi dan Bluetooth 5.0 yang menawarkan sambungan tanpa wayar yang terbaik.

7. Prestasi Hebat Untuk Semua Keperluan

Dikuasai oleh Pemproses 7nm, Enam-Teras AMD Ryzen™ 5 4600G, semua kerja-kerja akan menjadi mudah dan pantas. Pemproses ini juga mempunyai kad grafik Radeon™ yang diintegrasikan bersama dengan prestasi yang lebih laju bagi menyokong kerja-kerja multimedia.

Dilengkapi pula pemacu solid-state drive (SSD) disambung dengan slot PCIe yang berkapasiti 4 laluan bagi menyokong jalur lebar setinggi 32 Gbps bagi membolehkan kita strim data kepada dan daripada pemacu tersebut dengan kelajuan yang luar biasa. Selain daripada itu, papan utama HUAWEI MateStation S turut disertakan dengan dua slot M.2 2280 dan dua slot SODIMM yang menyokong memori DDR4 dwi-saluran untuk sebarang penambahan storan SSD atau HDD dan memori di masa depan, selepas kita membuat pembelian.

Untuk pembelian, layari Huawei Online Store sekarang.

Anda juga berpeluang untuk mendapat hadiah menarik yang bernilai sehingga RM855* dengan setiap pembelian. Ayuh cepat, sebelum terlambat.

*Tertakluk kepada terma dan syarat

Untuk ketahui lebih lanjut mengenai HUAWEI MateStation S, klik sini.

Iklan

Previous ArticleNext Article

5 Strategi Apple Dalam Membina Jenama Sehingga Dikenali Seluruh Dunia

Siapa yang tak kenal dengan nama Apple yang merupakan jenama yang sangat popular di dunia? Setiap kali iPhone baru dilancarkan, setiap kali iPad baru keluar, maka ribuan manusia yang sanggup beratur untuk jadi orang pertama yang mendapatkannya.

Walaupun harganya lebih mahal daripada produk daripada jenama lain, tetapi Apple mempunyai ramai peminat setia.

Tahukah anda strategi yang mereka gunakan dalam membina jenama Apple tersebut?

Jom kita lihat beberapa strategi yang Apple gunakan untuk membina jenama mereka sehingga dikenali di seluruh dunia.

1. Harga vs Nilai

Walaupun banyak jenama lain sering menjalankan pelbagai promosi, Apple memilih untuk tetap dianggap sebagai jenama mewah. Sebagai contoh, setelah pelanggan membeli produk daripada Apple, mereka merasa seperti mereka mempunyai sesuatu yang bernilai, tahan lama dan berkualiti.

Apple membuatkan penggunanya setia kepada produk Apple dengan menawarkan pelbagai pengalaman menakjubkan kepada para pelanggannya. Pendek kata, walaupun ianya mahal tetapi harga yang dibayar adalah setanding dengan nilai yang mereka terima.

2. Mesra Pengguna

Image by Jan Vašek from Pixabay

Apple biasanya akan mengambil maklum balas produk mereka daripada pengguna yang telah menggunakannya. Hasilnya, produk mereka tidak memerlukan masa yang lama untuk belajar cara untuk menggunakannya.

Malah anak kecil pun dengan mudah boleh kendalikan produk keluaran Apple, memang mesra pengguna sangat.

Dan sekiranya ada masalah, mereka akan bertanggungjawab dan menyelesaikannya dengan secepat mungkin.

3. Menerangkan Produk Mereka Dengan Ayat Yang Mudah

Kita ketahui bahawa Apple biasanya meyakinkan kepada para pelanggan bahawa produk mereka sangat istimewa. Mereka akan menerangkan dengan seringkas mungkin dan membuatkan pelanggan mudah untuk faham tentang ciri-ciri dan fungsi produk keluaran Apple.

Tiada istilah atau jargon yang berat-berat, semuanya dalam bahasa mudah dan santai.

4. Ada Komuniti Tersendiri

Photo by Pixabay from Pexels

Apple juga menggalakkan perkembangan komuniti Apple bagi membuat pengguna produk mereka berasa seperti sebahagian daripada keluarga Apple. Mereka juga rajin berkongsi masalah dan penyelesaian yang biasa berlaku.

Cuba juga lihat gambar selfie pengguna telefon pintar Apple, pasti mereka akan memaparkan logo Apple yang menunjukkan bahawa mereka bangga menjadi pengguna Apple.

Satu daripada empat pengguna Apple mengatakan bahawa mereka memilih produk Apple kerana rakan mereka juga memilikinya.

5. Buat Produk Seringkas Mungkin

Setiap produk yang dikeluarkan Apple termasuklah telefon pintar, komputer, komputer riba, jam tangan, tablet dan bermacam-macam lagi amat mudah untuk digunakan.

Penggunaannya amat ringkas dan tidak merumitkan, sesiapa saja boleh menggunakannya walaupun bukan tech savvy.

Sumber Rujukan: Medium

Tahukah anda bahawa saham Apple disenaraikan di pasaran saham Amerika Syarikat dan kita boleh beli saham mereka dengan minimum 1 unit saja?

First Step Melabur Di Wall Street

Dah lama pendam niat nak melabur saham di Wall Street?
Nak ada pegangan saham syarikat yang terkemuka di dunia seperti FacebookGoogleTesla dan banyak lagi?
Nak merasa buat duit ekstra dalam USD?

Kami tahu kebanyakan buku-buku yang dijual di pasaran adalah dalam Bahasa Inggeris dan susah nak difahami…

Jangan risau…

Demi followers yang disayangi, kami hasilkan e-book yang mudah difahami.

Tak kira anda pelabur baru atau lama, e-book ini memang sesuai untuk anda.

Dalam e-book ini, anda akan belajar:
• 3 indeks yang ada di Wall Street
• Cara pilih saham-saham yang berkualiti
• Cara pilih saham mengikut kriteria
• Teknik yang berkesan untuk beli saham Wall Street
• Cara menentukan saham patuh syariah atau tidak
 Kenali broker-broker yang ada untuk jual beli saham Wall Street
• Dua screener percuma

Dapatkannya sekarang di -> eBook Dari Malaysia Ke Wall Street

Iklan

Majalah Labur