HUAWEI MateStation S, Desktop Pertama HUAWEI Kini Mendarat Di Malaysia Dengan Harga RM2,999

Sebagai peneraju inovasi, HUAWEI mempunyai impian untuk memberi pengguna cara yang lebih mudah, profesional dan pengalaman yang lebih cekap di mana saja anda berada. HUAWEI MateStation S yang serba baru ini kini boleh didapati dengan harga RM2,999.

Manakala HUAWEI AX3 Dual Core dengan WiFi-6 & jaring Wifi (mesh) bakal tiba tak lama lagi, dengan harga RM199 saja.

Terbaik, jom kita tengok 7 sebab kenapa anda perlu dapatkan HUAWEI MateStation S hari ini juga.

1. Papan Kekunci Pintar Yang Disesuaikan Hanya Untuk Anda

HUAWEI MateStation S didatangkan sekali dengan papan kekunci HUAWEI Butang Kuasa Dengan Pengesan Cap Jari.  Ianya merupakan desktop pertama yang membolehkan kita menghidupkan dan mengejutkan desktop hanya menggunakan cap jari.

Sungguh bergaya sekali, papan kekunci ini mempunyai kerangka logam nipis yang menyelebungi kekunci bagi membolehkan kita menaip dengan selesa. Di dalam setiap kekunci adalah mekanisme kunci gunting setebal 2.5mm yang menawarkan kepuasan bagi setiap tekanan, sungguh sedap bagi mereka yang sering terlibat dengan kerja-kerja penyuntingan. Sudah pasti ianya dapat meningkatkan lagi produktiviti, terutamanya bagi kita yang menghabiskan masa berjam-jam dengan desktop.

2. Pengalaman Pintar Yang Selesa

HUAWEI MateStation S kini menyokong Huawei Share yang telah ditambah baik. Fail-fail boleh dikongsi di antara dua peranti dengan mudah secara drag-and-drop atau satu klik, yang membolehkan kita melihat, mengubahsuai, dan berkongsi fail, imej, dan teks di antara kedua-duanya. Nak copy paste pun sangat mudah.

Boleh buka tiga tetingkap aplikasi mudah alih di desktop serentak, dengan satu tetingkap utama dengan dua tetingkap sekunder. Ini membolehkan kita menangani pelbagai tugas hanya dengan satu paparan, sekaligus meningkatkan kecekapan dan produktiviti.

3. Pilihan Terbaik Untuk Menjimatkan Ruang

Kebanyakan desktop biasanya memiliki case yang besar dan memakan ruang. Jangan risau, kerana HUAWEI MateStation S dicipta dengan rekabentuk yang minimalis yang mengambil inspirasi daripada bintang di angkasa.

Ianya mempunyai kelebaran sebanyak sepanjang 9 sentimeter, dan setinggi 29 sentimeter dengan jumlah isi padu hanya 8.6 liter,[6]  hanya satu pertiga daripada saiz case desktop yang biasa ditemui.

4. Penglihatan Yang Memikat

Sukar untuk bekerja dan multitask dengan skrin kecil? Kita diberi pilihan untuk bundle sekali paparan 23.8 inci HD penuh bersama-sama dengan HUAWEI MateStation S ini.

Paparan ini menampilkan tiga bezel yang langsing dengan nisbah skrin-kepada-badan sebanyak 90%, bagi memastikan pengalaman yang mengasyikkan. Ianya juga lulus sijil ‘TÜV Rheinland Low Blue Light’ dan ‘Flicker Free’ bagi memberikan pengalaman visual yang sangat selesa dan tanpa gangguan.

5. Penyejukan Pintar Dan Senyap

HUAWEI MateStation S ini direkabentuk dengan sistem penyejukan yang canggih bagi membolehkannya kekal sejuk walaupun sedang membuat kerja-kerja berat. Pastinya prestasi juga akan maintain yang terbaik sepanjang masa.

Menampilkan bilah menegak, kipas ini berfungsi seiring dengan heatsink bionik berketumpatan tinggi bagi mengekalkan prestasi sejuk yang diinginkan. Kipasnya juga sangat senyap dengan bunyi 22dB dan setinggi 28dB apabila bekerja keras, ianya tidak akan mengganggu sesiapa walaupun mereka sedang tidur dengan nyenyak.

6. Nikmati Sambungan Lebih Pantas Dengan MIMO Wi-Fi dan Bluetooth 5.0

Di depan case HUAWEI MateStation S ini terdapat port USB-C yang membolehkan pengecas pantas telefon pintar 18W, maka kita boleh mengecas telefon sambil menggunakan desktop.

Di belakang pula ada port RJ45 Ethernet, USB-A, HDMI, VGA dan Serial bagi membantu kita dengan pelbagai tugasan. Ianya juga menampilkan 2×2 MIMO Wi-Fi dan Bluetooth 5.0 yang menawarkan sambungan tanpa wayar yang terbaik.

7. Prestasi Hebat Untuk Semua Keperluan

Dikuasai oleh Pemproses 7nm, Enam-Teras AMD Ryzen™ 5 4600G, semua kerja-kerja akan menjadi mudah dan pantas. Pemproses ini juga mempunyai kad grafik Radeon™ yang diintegrasikan bersama dengan prestasi yang lebih laju bagi menyokong kerja-kerja multimedia.

Dilengkapi pula pemacu solid-state drive (SSD) disambung dengan slot PCIe yang berkapasiti 4 laluan bagi menyokong jalur lebar setinggi 32 Gbps bagi membolehkan kita strim data kepada dan daripada pemacu tersebut dengan kelajuan yang luar biasa. Selain daripada itu, papan utama HUAWEI MateStation S turut disertakan dengan dua slot M.2 2280 dan dua slot SODIMM yang menyokong memori DDR4 dwi-saluran untuk sebarang penambahan storan SSD atau HDD dan memori di masa depan, selepas kita membuat pembelian.

Untuk pembelian, layari Huawei Online Store sekarang.

Anda juga berpeluang untuk mendapat hadiah menarik yang bernilai sehingga RM855* dengan setiap pembelian. Ayuh cepat, sebelum terlambat.

*Tertakluk kepada terma dan syarat

Untuk ketahui lebih lanjut mengenai HUAWEI MateStation S, klik sini.

Previous ArticleNext Article

Bank Ambil Serius Keselamatan Data Pemegang Kad – Persatuan

KUALA LUMPUR, 11 Ogos (Bernama) — Persatuan Bank-bank Dalam Malaysia (ABM) dan Persatuan Institusi Perbankan dan Kewangan Islam Malaysia (AIBIM) menegaskan dan mengesahkan pihak bank sentiasa memberi perhatian serius kepada keselamatan data pemegang kad.

Dua persatuan itu menjelaskan bank melakukan langkah balas keselamatan tambahan untuk melindungi pemegang kad daripada risiko yang berpotensi berlaku.

Langkah ini termasuk tetapi tidak terhad kepada peningkatan pemantauan penipuan dalam masa sebenar untuk mengesan tingkah laku penggunaan kad yang luar biasa dan penipuan, menurut persatuan itu dalam kenyataan bersama pada Khamis.

Kenyataan itu bagi mengulas mengenai data kad berpotensi terjejas dalam insiden keselamatan siber seperti dinyatakan iPay88 baru-baru ini.

“Bank melaksanakan langkah keselamatan berbilang peringkat yang ketat seperti pengesahan dwi-faktor untuk menghalang transaksi kad kredit dan kad debit tanpa izin.

“Bank akan menghubungi pemegang kad secara terus menerusi saluran rasmi bank jika pihak bank mengesan transaksi luar biasa yang mungkin memerlukan pengesahan tambahan. Pemegang kad juga perlu menghubungi bank masing-masing menerusi pusat panggilan atau cawangan untuk bantuan berkaitan perkara ini,” menurut ABM dan AIBIM.

Anggota ABM dan AIBIM juga menyakinkan pemegang kad bahawa pelanggan boleh terus menggunakan kad bank mereka seperti biasa selain diingatkan supaya sentiasa menyemak penyata bank dan pemberitahuan transaksi mereka dari bank.

“Sekiranya pemegang kad mengesan sebarang transaksi yang tidak dibenarkan, mereka perlu segera menghubungi bank mereka di nombor yang tertera di belakang kad bank untuk mendapatkan bantuan.

“Pemegang kad diingatkan, memandangkan ancaman keselamatan siber yang lebih sofistikated, adalah penting untuk berwaspada pada setiap masa,” jelas persatuan itu.

— BERNAMA

Artikel asal: https://thekapital.my/bank-ambil-serius-keselamatan-data-pemegang-kad-persatuan/