Bilionair Melayu ‘Low Profile’ Miliki 4 Jet Eksekutif

TAN SRI SYED AZMAN SYED IBRAHIM: BILIONAIR MELAYU ‘LOW PROFILE’ YANG MEMILIKI 4 JET EKSEKUTIF, LEBIH 40 BUAH HELIKOPTER!

Beliau asalnya adalah seorang pegawai perisikan tentera yang berkhidmat selama 13 tahun dalam ATM hingga memperoleh pangkat Mejar. Pada tahun 1993, setelah berhenti dari tentera, beliau dan isteri memulakan perniagaan kereta terpakai. Anak jati Sungai Petani, Kedah ini kemudiannya mula berulang-alik ke London untuk membeli kereta terpakai sebelum menjualnya di Malaysia. Masa tu beliau tidak memiliki AP namun dia berkongsi AP dengan rakan-rakan yang memiliki permit tersebut. Lama kelamaan beliau berjaya juga memiliki AP dari kerajaan dan perniagaan keretanya semakin menjadi sebutan.

Kemudian kerajaan mengambil keputusan memberhentikan pemberian AP terbuka dan hanya menawarkan franchise AP. Untuk mendapatkan franchise AP, Syed Azman perlu dilantik oleh syarikat kereta asing sebagai pengedar then barulah permit itu dianugerahkan kepadanya. Nasib menyebelahinya apabila beliau berjaya mendapatkan kepercayaan daripada Honda untuk melantiknya sebagai pengedar beberapa jenis kereta tersebut di Malaysia antaranya Honda Jazz.

Kemudian Syed Azman mendapat hak untuk mengedar pula Chevrolet dan Suzuki.

Dalam satu temubual dengan akhbar The Star tak lama dulu, Syed Azman berkata, selama menjalankan urusan perniagaan, beliau bosan kerana masanya banyak habis di jalan lalu rakannya mencadangkan beliau membeli helikopter saja untuk ke sana dan ke sini.

Pada tahun 2003, beliau membeli sebuah helikopter dengan harga US$1.5 juta bagi kegunaan hariannya, bila heli itu tidak digunakannya, beliau sewakan saja pada mereka yang berminat. Ketika itulah beliau sedar yang permintaan untuk helikopter ini tinggi di Malaysia.

5 tahun kemudian, beliau berjaya mendapatkan kontrak pertama untuk menyediakan perkhidmatan helikopter untuk membawa pekerja sektor minyak dan gas ke pelantar.

Dan hari ini, pemilik Weststar Aviation Services Sdn Bhd (WAS) itu memiliki lebih 40 buah helikopter, empat buah jet persendirian dan beliau juga memiliki kontrak bernilai RM8 billion bagi membawa pekerja pelantar minyak hingga menjadikannya antara lelaki Melayu terkaya di Malaysia ketika ini.

Ini belum campur perniagaan peluru berpandu, peralatan pertahanan, hartanah, kenderaan, pembinaan etc. Walaupun harta dan asetnya mencecah bilion ringgit, Syed Azman enggan menyatakan jumlahnya. Beliau hanya menjawab: “Saya tak boleh beritahu jumlah harta saya, mak saya tak suka”

Hehehe…comel tak jawapan tu?

Sumber asal : Syahril A. Kadir

Iklan

Previous ArticleNext Article

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Bagaimana SpaceX Tewaskan Boeing Di Dalam Perlumbaan Angkasa Lepas?

Industri berkaitan aeroangkasa bakal memberi pulangan yang sangat lumayan kepada pemain yang ada di dalam bidang tersebut. Sebelum ini, teknologi pembuatan roket yang berupaya untuk menghantar manusia ke angkasa lepas hanya dimiliki oleh dua negara sahaja.

Amerika Syarikat dan Rusia merupakan negara yang pertama di dunia menghantar manusia ke angkasa lepas. Oleh kerana hanya dua negara ini sahaja yang mempunyai kepakaran di dalam teknologi roket yang melibatkan aeroangkasa, kos untuk menghasilkan teknologi ini sangat tinggi.

Rusia pula menghantar para angkasawan mereka menggunakan roket Soyuz yang mana teknologi roket ini sudah terkenal lebih murah dan juga terbukti selamat untuk membawa manusia ke angkasa lepas berbanding dengan Amerika Syarikat.

Sebelum ini, mereka membangunkan program Space Shuttle yang mempunyai kos operasi yang sangat tinggi sehingga menyebabkan kerajaan Amerika Syarikat terpaksa menghentikannya pada tahun 2011.

Sejak dari itu, pihak NASA (National Aeronautics and Space Administration) tidak lagi menghantar angkasawan mereka melalui roket buatan sendiri. Sebaliknya hanya membayar kepada pihak Rusia bagi membawa angkasawan negara mereka ke Stesen Angkasa Lepas (ISS).

Pada ketika itu, hanya roket Soyuz sahaja yang merupakan satu-satunya jalan untuk ke ISS. Peningkatan kos yang semakin tinggi dari tahun ke tahun telah menyebabkan NASA mula membuka kontrak mereka kepada syarikat aeroangkasa di negaranya bagi menjimatkan kos menghantar angkasawan ke ISS.

Hasilnya, dua buah syarikat berjaya mendapat kontrak dari NASA ini iaitu Boeing dan juga SpaceX.

Boeing VS SpaceX

This image has an empty alt attribute; its file name is Bagaimana-SpaceX-Tewaskan-Boieng-Di-Dalam-Perlumbaan-Angkasa-Lepas2.jpg
Kredit Gambar: Space

Boeing merupakan syarikat yang tidak asing lagi dalam menjalinkan kerjasama dengan NASA di dalam pembangunan roket untuk ke angkasa lepas. Boeing merupakan salah sebuah syarikat yang membina enjin roket Apollo ketika membawa misi utama negara tersebut ke bulan pada akhir tahun 1960-an.

SpaceX pula merupakan syarikat yang baru jika dibandingkan dengan Boeing, yang jauh lebih berpenglaman di dalam menghasilkan roket dan peralatan untuk industri aeroangkasa. Ianya telah diasaskan oleh Elon Musk pada tahun 2002.

Beliau mengasaskan SpaceX apabila pihak Rusia enggan menjual roket untuk membawa manusia ke stesen angkasa lepas. Elon Musk yang kecewa dan kemudian kembali ke Amerika Syarikat untuk membina roket mereka sendiri.

Selepas kejadian tersebut, Elon Musk tidak lagi menoleh ke belakang untuk membina roket bagi membawa manusia ke angkasa lepas.

Jika dibandingkan dengan Boeing, SpaceX banyak kekurangan pada peringkat awalnya daripada segi kepakaran dan juga kewangan. Boeing  merupakan syarikat penerbangan terbesar di dunia pada ketika itu, dengan kedudukan kewangan yang lebih kukuh jika dibandingkan dengan SpaceX.

Keuntungan yang diperolehi oleh Boeing telah disalurkan bagi tunjuan untuk membangunkan roket berbanding dengan SpaceX yang menggunakan duit peribadi Elon Musk pada permulaan perjalanan syarikat tersebut.

Bagaimana SpaceX Berjaya Tewaskan Boeing?

Walaupun kelebihan memihak kepada Boein, itu tidak dapat menghalang Elon Musk daripada terus mengejar impiannya. Kedua-dua syarikat ini berlumba membina roket generasi baru, dengan SpaceX memberi nama Dragon manakala Boeing dengan nama Starliner.

Roket generasi baru ini dibina menggunakan kontrak yang diberi oleh NASA bagi mengurangkan kebergantungan kepada Rusia. Boeing mendapat sebanyak USD4.3 bilion berbanding dengan SpaceX yang hanya dapat USD2.5 bilion ketika kontrak ini diberikan.

Kredit Gambar: Evolving Science

Pada tahun lepas, SpaceX telah berjaya membawa angkasawan NASA ke ISS dan secara rasminya telah menewaskan Boeing di dalam perlumbaan tersebut. Boeing mengalami masalah di dalam pelancaran roket buatan mereka apabila perisian untuk mengawal roket tidak berfungsi seperti sepatutnya.

Dengan masalah teknikal yang dihadapai oleh Boeing, mereka terpaksa mengubah hampir keseluruhan program mereka untuk menjayakan misi ini. Dengan kelewatan tersebut, mereka telah ditewaskan oleh SpaceX dalam menghantar angkasawan NASA ke ISS.

Pengajarannya, walaupun syarikat yang dibina oleh Elon Musk pada mulanya dipandang lekeh oleh pesaing mereka kerana tidak mempunyai pengalaman di dalam bidang aeroangkasa; tetapi mereka akhirnya berjaya dengan semangat jitu dan sikap tidak mudah putus asa.

Sumber Rujukan:

Saham SpaceX mungkin tidak disenaraikan di pasaran saham, namun saham Tesla yang juga dimiliki oleh Elon Musk boleh kita beli di Wall Street.

Sedap buat duit dalam USD. Saham-saham gergasi dunia seperti Microsoft, Google, Twitter dan Zoom semua ada di Wall Street.

Kejap, tahu tak berapa pulangan saham ini pada 2020?

Zoom – 390.86%
AMD – 86.78%
Twitter – 67.65%
Microsoft – 38.48%
Google (Alphabet) – 28.05%

Dan yang bestnya, minimum unit untuk memiliki saham ini semua hanya satuuuuu unit je.

Teringin nak explore pasaran saham Wall Street yang patuh shariah? Pendaftaran SAHAM WALL STREET 2.0 kini dibuka..!!!

Ini adalah kelas intensif.

Bila tu?

Tarikh: 6-7 Februari 2021 (Sabtu-Ahad)
Masa: 9 pagi – 5 petang
Belajar secara Live melalui aplikasi ZOOM

Menampilkan Tuan Mukhriz Mangsor (ACSI, CFTe, MSTA) sebagai coach utama.

ILMU MAHAL YANG BAKAL ANDA BELAJAR DARI WEBINAR SAHAM WALL STREET

1. LEARN A WINNING SYSTEM

• Cara mula dengan modal kecil dan cara untuk gandakannya – “roll profits”

2. PROVEN FUNDAMENTAL

3. READ CHART LIKE A PRO

4. PLATFORM

• Cara guna Platform global untuk melabur dan berdagang di pasaran saham US

5. SCREENER

6. PORTFOLIO MANAGEMENT

7. SENTIMEN

8. SAHAM KAJIAN

9. SAHAM-SAHAM WATCHLIST

Alhamdulillah, antara feedback yang kami dapat dari webinar yang lalu…

“Pengajaran Tuan Mukhriz straight to the point. Strategi & trading mekanikal boleh difahami dan dipraktiskan.”

“Dapat lebih info dari pengalaman seorang pelabur sebenar bagi saham USA..”

“Silibus tersusun, cara pemilihan saham dan market structure..”

Speaker dah power, modul pun power.

InshaAllah kita jadikan 2021 tahun untuk kita tambah skill baru agar dapat memberi kesenangan kepada keluarga.

Seperti biasa ada harga istimewa menanti kepada early bird, cepat klik:

➡️ https://thekapital.my/wallstreet

Iklan

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!