Kisah Kejayaan Mak Neelofa, Noor Kartini Noor Mohamed

Sebut sahaja nama seorang usahawan ini, Datin Noor Kartini, pasti kita semua sudah mengenali dengan ibu pelakon, pengacara dan juga usahawan terkenal iaitu Neelofa. Beliau merupakan pengasas produk kecantikan Young & Glow Foundation serta pemilik bersama Naelofar Hijab yang berasal dari Pasir Mas, Kelantan. 

Pada artikel kali ini, jom kami kongsikan kisah kejayaan Mak Neelofa, Noor Kartini Noor Mohamed. Pasti anda begitu teruja nak tahu apakah perniagaan yang diusahakannya dan perjalanan kisah perniagaannya.

Kisah Kejayaan Datin Noor Kartini

  1.  Berjaya Dalam Mengasaskan Produk Kecantikan Sendiri

Beliau yang sangat mesra dengan panggilan Datin Kartini atau Datin Tini ini berjaya membawa namanya dalam bidang produk kecantikan wanita. Jenamanya adalah Young & Glow Foundation yang telah dikenali di seluruh Malaysia. 

Produk beliau yang hanya bermula dengan foundation, kini telah menghasilkan produk lain seperti lip matte, lipstick dan lip remover. Pada Oktober 2019 yang lalu, produk kecantikan Young & Glow Foundation ini telah mencapai jualan RM1 juta yang pertama.

  1.  Membantu Neelofa Membina Jenama Naelofar Hijab

‘Pengorbanan kasih seorang ibu sehingga ke syurga’, begitulah ungkapan yang dapat kita gambarkan kepada Datin Noor Kartini dalam membantu Neelofa dalam menguruskan perniagaan Naelofar Hijab. Selain itu, beliau juga merupakan pemilik bersama Naelofar Hijab yang kini sudah mempunyai 400 stokis di dalam dan luar negara.

  1. Tidak Penat Dalam Mendidik Anak-Anaknya

Seperti yang kita ketahui, anak-anak Datin Noor Kartini boleh dikatakan semuanya bergelar artis dan usahawan terkenal termasuklah Neelofa, Noor Nabila serta Ameera Khan. 

Boleh dikatakan beliau sering menyokong dan juga menjadi pengkritik dalam segala aspek yang dilakukan oleh anak-anaknya. Beliau juga tidak memilih kasih dengan anak-anaknya dan mendidik mereka semua agar berdisiplin.

  1. Pemilik Bersama Produk Kesihatan BellaVita

Datin Noor Kartini juga merupakan pemilik bersama produk kesihatan BellaVita serta menjadi Pengarah Eksekutif dalam perniagaan produk tersebut. Jika anda masih ingat, produk ini telah diperkenalkan pada tahun 2012 oleh Neelofa bersama Datin Noor Kartini di program Wanita Hari Ini (WHI), TV3.

Kesimpulannya, kunci kejayaan Datin Noor Kartini adalah disebabkan oleh sikapnya yang penyayang, berdisiplin serta sentiasa mengamalkan gaya hidup yang sihat. Selain itu, beliau juga sering bersikap positif dalam apa jua perkara yang ingin dilakukan tanpa mengenal erti penat lelah. Oleh itu, sifat yang ditonjolkan oleh mak Neelofa ini patut dijadikan contoh oleh kita semua untuk berjaya.

Sumber:

  1. http://trendingsangat.pw/2021/05/makin-murah-rezeki-lepas-kahwin-5-perniagaan-yg-dijalankan-oleh-pasangan-jutawan-neelofa-dan-pu-riz/
  2. https://www.youngandglow.com/tentang/

Alhamdulillah, terkini kami telah terbitkan buku ‘Malaysia Melabur Saham’.

BUKU INI WAJAR DIMILIKI OLEH MEREKA YANG BERANI BERIMPIAN !

Pastinya anda selalu terdengar atau terbaca tentang peluang menggandakan pendapatan dalam pasaran saham patuh syariah di Bursa Malaysia. Ramai yang masih berkira-kira sebab belum berani dan tak pasti.

Jika anda benar-benar berminat untuk terlibat tetapi masih belum memulakan langkah pertama, buku ini teramat sesuai.

Ianya ringkas, padat dan sarat dengan contoh-contoh berbentuk grafik.

Kenapa Kena Miliki Buku Ini?

Tak semua orang boleh belajar menerusi video, jadi boleh baca buku ini di masa lapang. Nak Google semua artikel pun memakan masa.

Anda nak mula melabur saham, tapi nak tahu dulu asasnya?

Tak dapat nak belajar secara face-to-face, jom mulakan dengan membaca buku ini.

Senang faham sebab buku ini penuh dengan gambar dan contoh-contoh.

Ditulis oleh mereka yang berpengalaman, kita sama-sama belajar sampai faham.

Miliki Buku Ini Sekarang!!

Tak semua orang boleh belajar menerusi video, jadi boleh baca buku ini di masa lapang. Nak Google semua artikel pun memakan masa. Sebab itu buku ini telah terjual lebih daripada 2,000 naskah!

Kami faham ramai nak mula melabur saham, tapi nak tahu dulu asasnya?

Tak sempat nak belajar secara face-to-face, jom mulakan dengan membaca buku ini.

Senang faham sebab buku ini penuh dengan gambar dan contoh-contoh.

Ditulis oleh mereka yang berpengalaman, kita sama-sama belajar sampai faham.

TERKINI: Miliki Buku Malaysia Melabur Saham di Shopee

Previous ArticleNext Article

Mr. D.I.Y, Avis, Digi, Farm Fresh, Dave’s Deli Dan Maybank Antara Pemenang Di Anugerah Jenama Terbaik Tahun 2022-2023

LONDON, 10 Nov (Bernama) — World Branding Awards edisi ke-15 yang menyaksikan lebih 3,500 jenama daripada lebih 45 buah negara dinamakan sebagai “Jenama Terbaik Tahun ini”. Daripada jumlah ini, kurang daripada 250 jenama diisytiharkan sebagai Pemenang. Majlis anugerah ini telah mengalu-alukan lebih 100 orang tetamu daripada seluruh dunia untuk meraikan kejayaan dan pencapaian beberapa Jenama Terbaik Dunia, di pusat anugerah dunia, Kensington Palace.

Lurpak, Club Med, Yakult, Spotify, CoCo, Amazon, Netflix, Neutrogena, Lego, Cadbury, adalah beberapa jenama yang diumumkan sebagai Pemenang Global di majlis anugerah berprestij ini.

Pemenang Malaysia termasuk Astro, Farm Fresh, Maybank, Munchy’s, Spritzer, Unifi, Avis, Dave’s Deli, Digi, Inside Scoop, AEON, Al-Ikhsan Sports, dan AirAsia. Pemenang Peringkat Nasional lain termasuk Nongfu Spring (China), Hang Seng Bank (Hong Kong), Janji Jiwa (Indonesia), Toast Box (Singapura) dan banyak lagi.

MR. D.I.Y, menggegarkan Asia Tenggara apabila mereka diisytiharkan sebagai jenama ‘Peruncit Pembaikan Rumah’ teratas di Malaysia, Thailand, Indonesia dan Filipina dan meraih anugerah Peringkat Serantau dalam kategori Peruncit Pembaikan Rumah.

Pemenang Peringkat Serantau lain termasuk; Bosch, Sennheiser, SoundCloud, Huawei, Optical 88, Elkjøp, BreadTalk, Walrus Pumps, Gems Pavilion. Jenama-jenama ini mendapat undi sebagai jenama kegemaran pengguna di 4 buah negara atau lebih merentasi 3 kawasan atau lebih di rantau geografi tertentu.

“Majlis ini meraikan beberapa jenama terbaik di seluruh dunia. Anugerah ini mengiktiraf usaha berterusan pasukan jenama yang membina dan mengekalkan keberadaan mereka dalam pasaran yang sentiasa berubah,” kata Danny Pek, Pengarah Eksekutif, World Branding Forum.

“Pada tahun ini, lebih 150,000 orang pengguna telah mengambil bahagian dalam proses pencalonan. Secara purata, hanya ada 5 pemenang bagi setiap negara, dan ini membuktikan bahawa memenangi World Branding Awards adalah pencapaian yang luar biasa,” En. Richard Rowles, Pengerusi, World Branding Forum.

Acara ini telah dianjurkan oleh penyampai televisyen, Jemma Forte dan menampilkan wawasan eksklusif tentang pengguna masa hadapan yang disediakan oleh Chris Sanderson, Pengasas Bersama, ‘The Future Laboratory’, perunding ramalan wawasan dan trend pengguna yang terkenal.

Untuk mendapatkan maklumat lanjut dan senarai penuh pemenang, lawati awards.brandingforum.org

Perihal World Branding Awards

World Branding Awards adalah anugerah utama World Branding Forum, sebuah organisasi bukan untung yang berdaftar. Anugerah ini mengiktiraf pencapaian beberapa jenama terbaik dunia. Untuk mendapatkan maklumat lanjut, lawati https://awards.brandingforum.org 

Sumber: World Branding Awards

–BERNAMA

Artikel asal: https://thekapital.my/mr-d-i-y-avis-digi-farm-fresh-daves-deli-dan-maybank-antara-pemenang-di-anugerah-jenama-terbaik-tahun-2022-2023/