Pengguna Grab Berusia 30 ke atas Selalu Terlepas Benda Ini

Tim Majalah Labur adalah antara pengguna setia aplikasi Grab. Kewujudan Grab memang memudahkan kami untuk bergerak ke mana-mana.

(Teruja nak tulis pasal ni sebab tak sangka dah berjaya kumpul beribu mata ganjaran)

Sekarang Grab dah dilengkapi dengan GrabPay, jadi naik GrabCar menjadi semakin mudah dan selamat. Kalau lupa bawa dompet pun tak ada masalah. Kita hanya perlu masukkan info kad kredit/debit dan segala pembayaran selepas ini akan ditolak secara automatik.

GrabPay ini sama je konsep macam e-wallet lain. Contoh e-wallet yang lain adalah Boost, Razer Pay, Maybank Pay, Samsung Pay, Apple Pay, AliPay dan WeChat Pay.

Kegunaan GrabPay bukan hanya sekadar bayar semasa guna GrabCar atau GrabFood tetapi banyak lagi kelebihan lain.

GrabPay Credits

Kemaskini terbaru GrabPay adalah termasuk tambah nilai GrabPay Credits. Boleh tambah nilai credit yang ada dalam wallet ni dengan online banking, credit/debit atau boleh pergi ke kedai 7-Eleven yang berdekatan untuk topup. Ciri ini membolehkan pengguna untuk menikmati pelbagai servis daripada Grab seperti tempahan perjalanan GrabCar, penghantaran makanan GrabFood dan juga pembayaran di kedai seperti Tealive.

Apa bagusnya GrabPay Credits ni?

Contohlah…Katakan anak anda tiba-tiba tak cukup duit nak bayar GrabCar.
Jangan risau. Transfer sahaja kredit tadi dengan masukkan nombor telefon anak. Mudah bukan?

Bukan itu sahaja, malah anda juga boleh topup kredit ke dalam telefon sendiri menggunakan GrabPay untuk semua rangkaian termasuklah Digi, Maxis, U Mobile dan Celcom. 

Paling best siap boleh dapat mata ganjaran (reward points) bagi setiap transaksi tadi. Mata ganjaran ni pula kita tebus balik untuk dapat ganjaran (rewards). 

Rewards GrabPay Sememangnya Tidak Mengecewakan!

Tahukah anda setiap kali anda menggunakan servis yang ada dalam Grab anda dapat kumpul mata ganjaran?

Sebelum ni memang tak perasan, tapi rupa-rupanya dah ada kumpul dekat 6,096 points. Jadi dah godek ke belum rewards apa yang anda dah layak dapat? *Mengikut kajian kami, mereka yang berusia 30 ke atas memang selalu tak perasan ada benda ni.

Fuh, macam-macam ada bro…Dari diskaun sampailah boleh dapat barang-barang free.

Baik hati betul Grab ni.

Tapi kena tolak dari mata ganjaran yang anda dah kumpul bila hari-hari naik GrabCar atau pesan makanan dari GrabFood.

Perlu diingat bahawa mata ganjaran anda yang tidak digunakan akan tamat pada akhir selepas tempoh ganjaran selepas ia diperolehi.

Jom tengok GrabRewards yang boleh kita tebus menggunakan mata ganjaran yang dah dikumpul.

Grab:
Boleh guna untuk dapatkan diskaun semasa guna GrabCar atau GrabFood.

RM5 off untuk GrabCar (590 points)
RM10 off untuk GrabCar (1,150 points)
RM20 off untuk ke Lapangan Terbang (2,370 points)
RM5 off untuk tempahan GrabFood (590 points)

Food & Beverage:

The Coffee Bean & Tea Leaf – RM3 off (250 points)
Llaollao – RM10 off (1,200 points)
Baskin Robbins – RM5 off (800 points), percuma 1 scoop junior (900 points), percuma 10 pints (20,000 points)
Starbucks – RM3 off (500 points)
Texas – percuma Chicken Combo (800 points)

Haritu sempat juga tebus 1 minuman percuma Tealive (900 points). Tapi promosi tu dah habis, tak sempat nak screenshot.

Shopping:

Sephora – RM10 off (1,500 points)
Hermo – RM 5 gift voucher (300 points)
Zalora – RM10 off (1,500 points)

Entertainment:

MBO – 1 movie voucher (1,600 points)
TGV – 1 movie Ticket (1,600 points)
GSC – RM5 off online (800 points)

 

Lagi banyak naik GrabCar dan order GrabFood, lagi banyak dapat rewards point. Maka lagi banyaklah boleh tebus reward dia.

 

Previous ArticleNext Article

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

TTM Lancar Traktor Terminal Elektrik Berkuasa Bateri Penuh Pertama Di Malaysia

JOHOR BAHRU, 29 Nov (Bernama) — Terberg Tractors Malaysia Sdn Bhd (TTM), usaha sama di antara Sime Darby Industrial dengan Royal Terberg Group BV berpangkalan di Netherlands telah melancarkan traktor terminal elektrik berkuasakan bateri penuh yang pertama di Malaysia, YT200EV.

Ketua Pegawai Eksekutif (CEO) TTM, Boo Wei Ching berkata YT200EV yang dikeluarkan di peringkat tempatan di kemudahan pembuatan dan pemasangan TTM di Pasir Gudang di sini akan tersedia untuk diedarkan menjelang awal bulan depan.

“Menerusi traktor terminal baharu ini, TTM menyasarkan untuk menggandakan kapasiti pengeluaran kami di Malaysia daripada 600 unit traktor terminal bagi memenuhi jangkaan permintaan daripada pelanggan sedia ada dan baharu dalam segmen pasaran baharu dalam tempoh tiga tahun akan datang.

“TTM telah melabur lebih RM10 juta untuk menaik taraf infrastruktur semasa yang akan membolehkan pertambahan output bagi menampung jangkaan permintaan,” katanya ketika majlis pelancaran YT200EV di Terberg Manufacturing and Assembly Sdn Bhd di sini hari ini.

Hadir sama CEO kumpulan Sime Darby Bhd Datuk Jeffri Salim Davidson dan Ahli Lembaga Penyeliaan Royal Terberg Group, George J M Terberg.

Pada majlis sama, TTM turut menerima pengiktirafan daripada The Malaysia Book of Records sebagai pengeluar traktor terminal elektrik penuh pertama di negara ini susulan pelancaran YT200EV.

Boo berkata traktor terminal YT200EV dihasilkan untuk kegunaan industri perkapalan dan logistik, menyokong pergerakan kargo dan kontena di terminal kontena dan memberikan manfaat kepada pusat pengedaran, gudang, kemudahan penerimaan, depot antara mod dan loji perindustrian bagi pirau dan pengendalian perkemasan.

“Tidak seperti traktor yang sering digunakan, traktor terminal YT200EV didatangkan dengan alat ganti bergerak yang tidak banyak disebabkan ciri-cirinya sebagai EV, justeru, pelanggan tidak perlu bimbang mengenai haus dan lusuh serta kos penyelenggaraan,” katanya.

Boo berkata sebagai antara pengeluar traktor terminal terkemuka di Asia Pasifik, TTM yakin keluaran terkini dalam industri itu akan menjadi langkah penting untuk melengkapkan aspirasi hijau rantau ini dengan menyemaikan amalan kelestarian.

“Sebagai peneraju industri, kami rasa ini tanggungjawab kami untuk memainkan peranan aktif kepada penyelesaian untuk memerangi perubahan iklim,” katanya.

Beliau berkata, selain mengurangkan pelepasan karbon, traktor terminal YT200EV akan mengecilkan kos operasi yang ketara membabitkan diesel dan bahan api fosil lain yang digunakan terhadap traktor terminal atau trak konvensional.

“Kami yakin manfaat ini boleh dikongsi dengan lebih banyak sektor, melebihi pelabuhan dan logistik, mewujudkan impak besar daripada amalan mesra alam sekitar di seluruh industri,” katanya.

 — BERNAMA

Artikel asal: https://thekapital.my/ttm-lancar-traktor-terminal-elektrik-berkuasa-bateri-penuh-pertama-di-malaysia/