Alliance Bank Diiktiraf Bank Terbaik IDC Financial Insights 2020 di Asia Pasifik

Alliance Bank Malaysia Berhad (“Alliance Bank” atau “Bank”) diiktiraf oleh IDC Financial Insights sebagai salah satu daripada 20 Bank Terbaik 2020 di Asia / Pasifik. Alliance Bank adalah salah satu dari hanya dua bank di Malaysia yang dinamakan dalam senarai tahun ini.

Inisiatif penyelidikan tahunan IDC Financial, 20 Best Banks 2020, mengenal pasti institusi perkhidmatan kewangan di Asia Pasifik yang telah melakukan transformasi digital yang berjaya sebagai kesiapsiagaan mengharungi cabaran dekad baru. IDC mengambil perhatian terhadap bank-bank yang telah memperkasakan perkhidmatan mereka melalui penggunaan teknologi terbaik untuk mempengaruhi perniagaan secara positif dalam tiga bidang utama: penglibatan pelanggan, kecekapan operasi dan penciptaan model perniagaan baharu.

“Alliance Bank telah meneraju dalam mengoptimumkan saluran digital untuk memacu pendapatan dan mengembangkan pengambilalihan. Bagi Alliance ONE Account, penggunaan analisis data dalam sepanjang perjalanan pemasaran (sasaran pelanggan secara digital, mesej kreatif, dan mengoptimumkan saluran) adalah satu pencapaian yang baik. Alliance ONE Account dan projek Branch-in-Tablet yang dikemukakan untuk IDC Financial Insights Innovation Awards 2020, merupakan contoh jelas strategi transformasi digital untuk mencipta pengalaman saluran omni (omni-channel) yang melangkaui rangkaian cawangan,” kata Cik Darshiniy Selvaratnam, Penganalisis Pasaran Kanan, IDC Financial Insights Asia Pasifik.

“Kami berbangga dapat memasuki senarai Financial Insights’ Best Banks 2020 di Asia Pasifik oleh IDC. Pengiktirafan ini adalah bukti bahawa kami berada di landasan yang betul untuk menyampaikan penyelesaian yang cepat dan mudah kepada para pelanggan kami,” kata Encik Joel Kornreich, Ketua Pegawai Eksekutif Kumpulan Alliance Bank.

Alliance ONE Account adalah perkhidmatan konsolidasi pinjaman yang mudah bagi pemilik rumah individu. Branch-in-Tablet memberi pelanggan Alliance Bank kemudahan untuk membuka akaun bank, mengaktifkan perkhidmatan perbankan dan mengakses perkhidmatan perbankan mudah alih mereka dalam masa secepat 15 minit. Inovasi digital ini juga digunakan untuk penyelesaian enterpris yang membolehkan pemilik perniagaan membuka akaun perbankan perniagaan dalam “1 hari, 1 lawatan”.

Sepanjang tiga tahun ini, Alliance Bank telah melancarkan beberapa inisiatif digital yang terkemuka di pasaran termasuk Alliance Cash2Home yang merupakan aplikasi pengiriman wang asing mudah alih, Kredit Peribadi digital yang dilancarkan baru-baru ini di mana kami menawarkan kelulusan secepat dalam masa hanya 10 minit dan pinjaman PKS digital yang menawarkan kelulusan pinjaman sehingga RM50,000 dalam masa 24 jam kepada pemilik perniagaan.

Untuk maklumat lanjut mengenai Alliance Bank, sila layari www.alliancebank.com.my.

Previous ArticleNext Article

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aqila Afindi Dinobat Sebagai “Ikon Wanita Melayu” – Pencarian Wanita Melayu 2022 Plaza Shah Alam

Shah Alam, 13 Ogos 2022 – Pentas utama Plaza Shah Alam menyaksikan kemenangan berpihak pada gadis bernama Aqila Afindi (21) yang membawa gelaran Ikon Wanita Melayu 2022 – Pencarian Wanita Melayu anjuran Plaza Shah Alam.

Aqila menewaskan sembilan lagi saingan terdekatnya dengan membawa pulang hadiah berupa wang tunai bernilai RM10,000 daripada pihak Plaza Shah Alam serta hadiah iringan sumbangan penaja-penaja.

Berada rapat sebagai pesaingnya ialah Nur Athiya Hazirah (26) yang mengungguli tempat kedua dengan membawa pulang wang tunai sebanyak RM5,000 berserta hadiah daripada para penaja dan Siti Aisyah (26) mendapat tempat ketiga dengan membawa wang tunai RM3,000 daripada Plaza Shah Alam berserta hadiah sumbangan penaja-penaja lain.

Miss Personality menjadi milik Sabrina Nizam (24) dan Miss Photogenic diberikan kepada Nur Diana Sri Tunteja (21). Kedua-duanya membawa pulang wang tunai RM1,000 daripada Plaza Shah Alam berserta hadiah tajaan.

Majlis yang diacarakan oleh Fahrin Ahmad (Aktor) bersama bekas Ikon Wanita Melayu 2018, Amy Nurtinie ini diadili lima juru profesional iaitu Vanidah Imran (Aktres), Encik Faizal Hamid (Pensyarah Fesyen UiTM), Kiffy Razak (Pengarang Urusan majalah NONA), Puan Azura Mokhtar (Pengurus Kanan Plaza Shah Alam) dan Mas Idayu (Selebriti).

Menyorot kembali perjalanan program PWM 2022, Seramai lebih 200 peserta hadir bagi sesi uji bakat yang diadakan selama dua hari pada 23 & 24 Julai lalu diikuti sesi separuh akhir yang berlangsung 6 Ogos menyaksikan 25 peserta bertanding untuk layak ke peringkat akhir.

Aqila menumpaskan harapan sembilan finalis lain iaitu Siti Aisyah (26), Puteri Ermisha Qistina (19), Nur Yasmin (24), Nur Izzatul Aqma (20), Nur Shalia (26), Yaserah Ali (25), Sabrina Nizam (24), Nur Diana Sri Tunteja (21) dan Nur Athiyah Hazirah (26) untuk bergelar Ikon Wanita Melayu Tahun ini.