Cedera Dilanggar Kenderaan Yang Tiada Perlindungan Insuran? Jangan Risau

Kebanyakan rakyat Malaysia tahu bahawa jika kita cedera semasa kemalangan, kita boleh membuat tuntutan Pihak Ketiga (third party) kepada syarikat insuran/takaful orang yang melanggar kita. Tetapi apa yang perlu dilakukan apabila kita dilanggar kenderaan seseorang yang tiada perlindungan insuran/takaful? Lebih teruk lagi bila tuan punya kenderaan kata tak nak bayar?

Adoi…dah la kita cedera, takkan nak kena keluar duit sendiri masuk hospital? Tak adil sebab bukan salah kita. Tapi dekat mana kita boleh claim?

Motor Insurers’ Bureau (MIB)

Sebenarnya, ramai yang tak tau. Jika berlaku kes seperti di atas kita boleh claim (kecederaan) dengan Motor Insurers’ Bureau (MIB). MIB tu apa? Syarikat insurans ke?

Bukan. MIB ada dana khas untuk melindungi pengguna jalanraya yang dilanggar kenderaan yang tiada perlindungan insuran. Selain dari kes dilanggar kenderaan yang tiada perlindungan insuran, kita juga boleh claim (kecederaan) dengan MIB jika kenderaan yang melanggar kita insurannya TERBATAL.

MIB dibentuk daripada perjanjian yang dibuat oleh Kementerian Pengangkutan dan Persatuan Insuran Am Malaysia (PIAM). Tujuan MIB adalah untuk menyediakan mangsa-mangsa kemalangan jalan raya yang cedera (sama ada sebagai pemandu, penumpang atau pejalan kaki) dengan wang sekiranya kenderaan yang melanggar tidak mempunyai perlindungan insuran.

MIB dapat duit dari mana?

MIB dapat duit dari syarikat insuran. Setiap tahun semua syarikat insuran wajib mencarum ke dalam MIB.

This image has an empty alt attribute; its file name is motor-takaful.jpg

Macam Mana Nak Claim Dengan MIB?

Sebelum buat claim dengan MIB kena take note benda-benda ni dulu:

  1. Boleh buat tuntutan sendiri atau melalui peguam
  2. MIB tidak terima kes langgar lari. Kita mesti tahu no plat kenderaan yang melanggar
  3. Tuntutan mesti dibuat dalam masa 3 tahun selepas kemalangan
  4. Jika kita lantik peguam dan nak saman kenderaan tu, mesti maklumkan kepada MIB 30 hari sebelum failkan saman.
  5. MIB hanya bayar atas kecederaan anda sahaja. Mereka tidak akan membayar kerosakan kepada kenderaan, pakaian, kehilangan pendapatan, bil perubatan

Ok jelas? Kalau jelas ini dokumen yang perlu hantar ke MIB untuk buat tuntutan:

  1. Surat (cover letter) yang mengandungi butiran kemalangan, sebab untuk claim dan senarai dokumen yang dilampirkan
  2. Laporan polis
  3. Laporan polis orang yang melanggar (jika ada)
  4. Laporan perubatan

*Tuntutan turut boleh dibuat jika kemalangan berlaku di Sabah dan Sarawak

Hantar dokumen-dokumen diatas ke:

Motor Insurers’ Bureau of West Malaysia
Wisma PIAM
No.150-3, 3rd Floor
Jalan Tun Sambanthan, Brickfields
50782 Kuala Lumpur
Tel: 03-2274 7395

Nota : Menurut laman web iBanding, apabila anda menerima jawapan dari MIB, mereka akan meminta bayaran RM100 untuk mereka menjalankan siasatan kemalangan anda.

Doa Naik Kenderaan

Malang sememangnya tidak berbau. Berdoalah. Walaupun kita dah baca doa naik kereta tiba-tiba tengah jalan kereta rosak, tayar kereta pecah atau minyak habis. Jangan marah sebab mungkin Allah nak lambatkan perjalanan kita agar terhindar dari musibah yang lebih teruk. Sangka baik, Allah selalu menjaga hambanya yg berdoa.

سُبْحَانَ الَّذِىْ سَخَّرَلَنَا هَذَا وَمَاكُنَّالَهُ مُقْرِنِيْنَ وَاِنَّآ اِلَى رَبّنَا لَمُنْقَلِبُوْنَ

Dengan Nama Allah, segala puji bagi Allah, Maha Suci Tuhan yang telah menundukkan (kenderaan) ini untuk kami, padahal sebelumnya kami tidak mampu menguasainya. Dan sesungguhnya kami akan kembali kepada Tuhan kami

Sumber asal topik Motor Insurers’ Bureau ini diambil dari Norzaini Elias, “Kak Long Road Tax”. Follow beliau untuk lebih banyak info percuma

Previous ArticleNext Article

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kumpulan UOB Mengambil Alih Perniagaan Pengguna Citigroup; di Indonesia, Malaysia, Thailand dan Vietnam

Anak syarikat United Overseas Bank Limited (UOB) telah menandatangani perjanjian untuk mengambil alih perniagaan perbankan pengguna Citigroup yang terdiri daripada portfolio pinjaman tidak bercagar dan bercagar, pengurusan kekayaan dan perniagaan deposit runcit (Perniagaan  Pengguna) di Indonesia, Malaysia, Thailand dan Vietnam (Cadangan Pengambilalihan).

Sebagai  sebahagian daripada Cadangan Pengambilalihan ini, kakitangan Perniagaan Pengguna akan diserap oleh  UOB. Cadangan Pengambilalihan ini akan memperkukuh dan memperdalam lagi francais UOB di ASEAN. 

Perniagaan Pengguna Citigroup mempunyai nilai aset bersih agregat berjumlah kira-kira S$4.0 bilion dan  asas pelanggan lebih kurang 2.4 juta pada 30 Jun 2021, dan menjana pendapatan berjumlah kira-kira  S$0.5 bilion pada separuh pertama 2021. Tanpa memasukkan kos urus niaga sekali sahaja, Cadangan  Pengambilalihan ini dijangka akan menunjukkan pertambahan serta-merta kepada pendapatan sesaham (EPS) dan pulangan atas ekuiti (ROE) UOB. 

Jumlah pertimbangan tunai untuk Cadangan Pengambilalihan ini akan dikira berdasarkan premium agregat  yang bersamaan dengan S$915 juta ditambah nilai aset bersih Perniagaan Pengguna apabila selesai. Cadangan Pengambilalihan ini dijangka akan dibiayai melalui lebihan modal dan dianggar akan mengurangkan nisbah Ekuiti Lazim Tahap 1 (CET1) UOB sebanyak 0.7% kepada 12.8%, berdasarkan  kedudukan modalnya pada 30 September 2021. Kesan kepada nisbah CET1 dijangka tidak ketara dan  adalah dalam keperluan kawal selia. 

Penyelesaian pengambilalihan di setiap negara adalah tertakluk kepada kelulusan kawal selia berkenaan  yang diperoleh dari setiap negara dan di Singapura. Pengambilahan ini dijangka selesai antara  pertengahan 2022 dan awal 2024, bergantung pada kemajuan dan keputusan proses kelulusan kawal selia. Citigroup akan membantu UOB dan anak syarikatnya (secara kolektif Kumpulan UOB) dengan  penghijrahan pelanggan dan kakitangan Perniagaan Penggunanya bagi memastikan peralihan dijalankan  dengan lancar. 

Encik Wee Ee Cheong, Timbalan Pengerusi dan Ketua Pegawai Eksekutif UOB, berkata, “Pengambilalihan perniagaan runcit Citigroup dalam pasaran utama kami di Indonesia, Malaysia, Thailand dan Vietnam  merupakan peluang hebat yang tepat pada masanya. UOB percaya akan potensi jangka panjang Asia Tenggara dan kami telah mengambil langkah berdisiplin, selektif dan sabar dalam mencari peluang yang  sesuai untuk berkembang. Tertakluk kepada kelulusan kawal selia, kami berharap untuk menyepadukan  portfolio Citigroup yang berkualiti dan juga mengalu-alukan pasukannya, selain mewujudkan nilai untuk  asas pelanggan, kakitangan dan pihak berkepentingan lain kami yang semakin bertambah. Perniagaan  yang diambil alih, bersama dengan francais pengguna serantau UOB, akan menghasilkan gabungan amat mantap yang akan meningkatkan perniagaan Kumpulan UOB di samping memajukan kedudukan kami sebagai bank serantau yang terkemuka.” 

Encik Peter Babej, Ketua Pegawai Eksekutif Asia Pasifik Citi, berkata, “Kami berbesar hati untuk  mengumumkan transaksi ini dengan UOB, sebuah institusi pan-Asia yang terkemuka. Kami yakin bahawa  UOB, dengan budaya yang kukuh dan cita-cita serantau yang luas, akan menyediakan peluang yang amat baik dan tempat kerja jangka panjang bagi rakan sekerja perbankan pengguna kami di Indonesia, Malaysia, Thailand dan Vietnam. Memberi tumpuan kepada perniagaan kami melalui langkah ini akan memudahkan  pelaburan tambahan dalam bidang tumpuan strategik kami, termasuk rangkaian institusi kami di seluruh Asia Pasifik, justeru menghasilkan pulangan optimum untuk Citi.” 

Strategi runcit UOB termasuk mengambil kesempatan daripada kemewahan yang semakin meningkat di  Asia Tenggara, memperoleh dan menyediakan perkhidmatan kepada pelanggan melalui platform  perbankan digitalnya, UOB TMRW, di samping memenuhi keperluan kewangan pelanggan melalui  pendekatan saluran omni apabila mereka bergerak ke atas dalam kontinum kekayaan. Cadangan Pengambilalihan ini akan mengembangkan ekosistem rakan kongsi UOB dan dijangka menggandakan  asas pelanggan runcit sedia ada UOB di empat pasaran, sekaligus mempercepatkan sasaran asas pelanggannya lima tahun lebih awal. 

Perniagaan Pengguna Citigroup mempunyai kira-kira 5,000 kakitangan, termasuk pengurusan kanan dan  pasukan yang dilengkapi pelbagai pengalaman. Penghijrahan kakitangan ini akan meningkatkan lagi  kecekapan Kumpulan UOB dan membuka peluang sinergi perniagaan. 

Kumpulan UOB mengalu-alukan pelanggan dan kakitangan Citigroup, yang akan sentiasa dimaklumkan  mengenai perkembangan terkini Cadangan Pengambilalihan pada bulan-bulan akan datang. 

Credit Suisse (Singapore) Limited akan bertindak sebagai penasihat kewangan kepada Kumpulan UOB  dalam Cadangan Pengambilalihan ini manakala Allen & Overy LLP (Singapura) merupakan penasihat  undang-undangnya.

Pernah dengar ungkapan.. Ada ilmu, duit akan datang dekat kita. Tiada ilmu, duit senang boleh hilang?

Pelaburan yang paling rendah risiko tetapi paling tinggi potensi keuntungannya adalah melabur dalam ilmu.

Adakah kalian….

1. Belum ada ilmu asas pelaburan saham
2. Belum jumpa teknik yang sesuai dengan diri
3. Belum tahu masa terbaik untuk beli saham
4. Belum tahu nak pilih saham apa
5. Belum faham cara baca chart
6. Nak mula melabur saham tapi kurang yakin
7. Dah pernah belajar tentang saham, tapi dah lupa ilmu di kelas sebelum ini

Jika tergolong dalam kluster ini, jangan risau, kami akan kongsikan solusinya dalam kelas premium Webinar Senang Saham. Kelas premium ini yurannya ribu-ribu di luar sana. Namun yuran kami paling murah di pasaran!

Kalian akan belajar lebih mendalam ilmu-ilmu penting yang wajib tahu:

ANALISIS FUNDAMENTAL
ANALISIS TEKNIKAL
SENTIMEN
TRADING PLATFORM
SCREENER

Dapatkan seat anda sekarang, ->Webinar Senang Saham