Canva Memperkenalkan Suite Produk Tempat Kerja Baharu Untuk Era Moden Di Acara Canva Cipta Yang Sulung

SYDNEY, 14 Sept (Bernama) — Canva, platform komunikasi visual global, hari ini mengumumkan satu suite produk dan ciri-ciri tempat kerja baharu yang dicipta untuk memperkasakan sesiapa sahaja untuk berkomunikasi secara visual, pada sebarang peranti, dari mana sahaja di dunia.

“Komunikasi visual kini menjadi satu kemahiran yang semakin kritikal untuk pasukan-pasukan dari setiap saiz merentasi hampir setiap industri,” kata pengasas bersama dan Ketua Pegawai Eksekutif Canva, Melanie Perkins. “Adalah sungguh luar biasa untuk melihat pertumbuhan berterusan Canva sejak beberapa tahun kebelakangan ini, ketika semakin ramai orang menerima kuasa komunikasi visual untuk membuka kunci kreativiti mereka dan mencapai matlamat mereka. Dengan pelancaran Visual Worksuite baharu kami, kami membawa produk reka bentuk ringkas ke tempat kerja untuk memperkasakan setiap pekerja, di setiap organisasi dan pada setiap peranti.”

Visual Worksuite baharu Canva diperkenalkan ketika syarikat itu menandakan kejayaan bagi lebih daripada 85 juta pengguna global, yang kini menghasilkan lebih daripada 180 reka bentuk pada setiap saat. Ketika penggunaan perusahaan meningkat dalam pelbagai profesion dan industri, Canva dengan pantas menjadi platform reka bentuk pilihan di tempat kerja. Permintaan ini dibuktikan dengan lebih 10,000 pekerjaan semasa di LinkedIn menyenaraikan Canva sebagai satu kemahiran yang diingini merentasi banyak syarikat, termasuk American Express, Amazon, TikTok, LEGO dan Google.

Daripada organisasi besar sehingga kepada perniagaan kecil, lebih daripada 4 juta pelanggan berbayar telah menerima Canva for Teams – penyelesaian reka bentuk kolaboratif semua-dalam-satu syarikat itu – untuk memperkasakan tenaga kerja mereka yang mempunyai keperluan yang semakin meningkat untuk berkomunikasi secara visual. Ini meningkat lebih daripada tiga kali ganda dalam tempoh dua belas bulan yang lalu apabila syarikat seperti Zoom, Salesforce, PayPal, Reddit, Sony Music dan OrangeTheory menggantikan peranti reka bentuk legasi dengan platform Canva semua-dalam-satu.

“Canva telah menjadi sebuah alat yang tidak ternilai untuk perniagaan kami, mengubah cara bagaimana pasukan kreatif dan sosial kami bekerjasama di antara satu sama lain dengan memudahkan bagi kakitangan untuk mencipta reka bentuk baharu dalam satu cara yang mengekalkan konsistensi jenama,” kata Marissa Kraines, Naib Presiden bagi Sosial dan Pemasaran Kandungan di Salesforce. “Ia juga membolehkan pasukan kami untuk mengukur amalan terbaik apabila ia melibatkan komunikasi visual di seluruh syarikat itu, sekali gus memastikan bahawa kami boleh mencipta kandungan yang menarik merentasi semua saluran sosial dan yang menjadi milik kami.”

Suite kerja baharu: Dokumen, Papan Putih, Laman Web, Video, Visualisasi Data dan banyak lagi

Dilancarkan pada acara Canva Cipta yang sulung di Sydney, Visual Worksuite Canva termasuk:

  • Dokumen Canva: Dibina dengan mengambil kira tempat kerja moden, Dokumen Canva menjadikan dokumen teks tradisional lebih menarik secara visual, sambil turut menyertakan ciri-ciri kerjasama penting seperti ulasan dan kerjasama masa nyata. Pengguna boleh juga mengakses lebih 100 juta perpustakaan aset reka bentuk Canva dan membenamkannya ke dalam kerja mereka bagi satu pendekatan yang diperibadikan kepada penciptaan dokumen. Selain itu, dalam sebuah dunia yang membentangkan kerja selalunya bukan berasaskan teks, Dokumen Canva dengan mudah boleh diubah menjadi satu Pembentangan Canva yang sepenuhnya dengan klik butang yang mudah.
  • Laman Web Canva: Satu cara baharu untuk membina laman web yang mudah bagi sebarang acara. Cipta laman web yang menarik dan interaktif secara visual daripada sebarang peranti tanpa kemahiran teknikal yang diperlukan untuk berbuat demikian. Dengan beratus-ratus templat laman web peringkat profesional yang responsif, domain yang boleh disesuaikan dan ketinggian halaman yang boleh dilaraskan, laman web yang sangat selamat dan dilindungi kata laluan boleh dibuat dan diterbitkan dalam masa beberapa minit. Dibina untuk memacukan penglibatan, ia turut disertakan dengan ciri analitik Design Insights baharu Canva, yang memberi penerangan tentang lawatan tapak dan membolehkan pembina untuk mendapatkan denyutan pada audiens dan minat.
  • Papan Putih Canva: Papan Putih Canva membawa satu pendekatan yang pantas dan segar tentang cara bagaimana pasukan-pasukan membentuk dan menerokai idea bersama-sama. Dengan menggabungkan kesederhanaan pengalaman penyuntingan Canva dengan sebuah kanvas yang tidak terhad, Papan Putih Canva dilengkapi dengan pelbagai ciri yang direka untuk sumbang saran dan kerjasama pasukan. Daripada nota lekat kepada imej dan gambar rajah, pemasa yang disegerakkan untuk meneruskan sumbang saran di landasan yang betul, dan banyak lagi, produk baharu ini merangkumi dunia kerja hibrid untuk menggalakkan kerjasama dan produktiviti dalam pasukan-pasukan yang teragih.
  • Penghilang Latar Belakang Video: Satu daripada ciri Canva yang paling popular kini tersedia sebagai sebahagian daripada Suite Video Canva, yang membawa penciptaan video ke peringkat seterusnya. Dengan satu klik, pengguna boleh menghilangkan latar belakang daripada mana-mana video menjadikan ia lebih pantas dan lebih mudah berbanding sebelum ini untuk mencipta kandungan yang kelihatan profesional tanpa belanjawan yang besar atau perisian yang kompleks.
  • Memperluas Cetakan Canva: Walaupun banyak komunikasi visual adalah digital, apabila terdapat satu keperluan bagi sebuah produk fizikal, Cetakan Canva menjadikan prosesnya mudah dan mendekatinya dengan satu cara yang mapan. Setakat hari ini, sesiapa sahaja boleh mencetak lebih daripada 35 produk melalui Cetakan Canva dan menghantarnya ke depan pintu rumah mereka dalam masa yang singkat. Ini termasuk segala-galanya daripada jemputan kepada risalah, buku foto dan hoodie, poster cawan dan banyak lagi.

Komited untuk sebuah masa depan yang mapan, Canva akan menanam sebatang pokok bagi setiap pesanan yang dibuat melalui perkongsian program penghutanan semula Satu Cetakan, Satu Pokok. Sehingga hari ini, lebih 2.4 juta pokok telah ditanam dengan 5 juta pokok lagi akan ditanam menjelang akhir tahun

  • Visualisasi Data: Sesiapa sahaja boleh meningkatkan tahap penceritaan data mereka dengan Flourish, yang membolehkan anda untuk menukar data dan statistik padat kepada visualisasi data interaktif yang ringkas, jelas dan mudah difahami. Dengan templat untuk hampir setiap keperluan – daripada perlumbaan bar animasi, sehingga kepada gerudi bawah sinar suria – ia adalah lebih mudah dari sebelumnya untuk menjadikan data yang kompleks boleh diakses dan bermakna kepada sesiapa sahaja, dalam mana-mana organisasi, di tempat kerja.
  • Kawalan Jauh untuk Persembahan: Canva menambahkan kawalan pembentangan jauh pada produk Pembentangan mereka, yang membolehkan berbilang penyampai untuk mengawal aliran bagi pembentangan mereka daripada sebarang peranti dengan menggunakan klik maya baharu.

Pengenalan hari ini bagi suite kerja Canva membayangkan semula produk pejabat tradisional untuk era moden untuk disampaikan kepada profesional di seluruh dunia. Ketika komunikasi profesional menjadi semakin visual, dan tempat kerja menjadi lebih global, komunikasi visual yang lancar menjadi kritikal kepada perniagaan. Canva kini melabur lebih banyak untuk memperkasakan cara baharu dunia bekerja dan menghilangkan kerumitan bagi produk komunikasi visual supaya setiap pekerja boleh berkembang maju, dengan mudah.

–BERNAMA

Artikel asal: https://thekapital.my/canva-memperkenalkan-suite-produk-tempat-kerja-baharu-untuk-era-moden-di-acara-canva-cipta-yang-sulung/

Previous ArticleNext Article

MINI Malaysia Lancar 4 Varian Model Baharu Dengan Harga Bermula Daripada RM193,888

PETALING JAYA, 12 Julai (Bernama) — MINI Malaysia, jenama di bawah BMW Malaysia Sdn Bhd melancarkan empat varian model baharu dalam rangkaian Keluarga MINI Baharu, dengan harga bermula daripada RM193,888 seunit.

Jenama automotif premium kompak itu berkata barisan model baharu tersebut menampilkan dua model elektrik sepenuhnya dengan MINI Cooper SE membuat penampilan elektrik sepenuhnya yang pertamanya di Malaysia.

Selain Cooper SE, tiga model baharu yang lain iaitu MINI Countryman SE ALL4, MINI John Cooper Works Countryman ALL4, dan MINI Cooper S telah diperkenalkan sewaktu pameran Malaysia Autoshow 2024 pada Mei lepas.

Pengarah Urusan BMW Group Malaysia Benjamin Nagel berkata pelancaran Keluarga MINI Baharu akan menunjukkan pelbagai produk yang ditawarkan oleh MINI.

“Produk kami semakin berkembang. Kami mempunyai MINI Cooper dan kini MINI Countryman, dan ia semakin meluas dan akan menarik lebih ramai pelanggan Malaysia.

“Laluan pertumbuhan syarikat akan diteruskan dengan penawaran produk yang lebih meluas, memenuhi semua keperluan daripada enjin petrol kepada kenderaan elektrik sepenuhnya,” katanya kepada pemberita, di sini, hari ini.

Sementara itu, Naib Presiden MINI Rantau Asia-Pasifik, Eropah Timur, Timur Tengah dan Afrika, Florian Kuenstner berkata pengenalan model baharu ini berperanan sebagai momentum bagi syarikat untuk bergerak ke hadapan di peringkat tempatan dan global pada tahun-tahun yang akan datang.

Kuenstner berkata tahun lepas, MINI berjaya menjual lebih daripada 295,000 unit di seluruh dunia. 

Di Malaysia, lebih daripada 1,750 unit dijual pada 2023, menunjukkan pertumbuhan yang mengagumkan sebanyak 42 peratus tahun ke tahun, katanya.

Model Keluarga MINI Baharu boleh didapati bermula hari ini, dan pelanggan boleh membuat tempahan awal melalui pengedar sah MINI Malaysia di negara ini.

— BERNAMA