Ford, SDAC Lancar Ford Ranger Generasi Akan Datang Bagi Pasaran Malaysia

KUALA LUMPUR, 22 Julai (Bernama) — Ford Motor Company, bersama rakan pengedaran tempatannya, Sime Darby Auto Connexion (SDAC), memperkenalkan Ford Ranger generasi akan datang untuk pasaran Malaysia.

Trak pikap Ford Ranger baharu akan ditawarkan dalam tujuh varian, termasuk XL, XLT, XLT Plus dan WildTrak.

Harga untuk barisan Ranger baharu bermula pada RM108,888.

Selain itu, Ford berkata Ranger Raptor berprestasi tinggi yang dinanti-nantikan itu akan dilancarkan untuk pasaran tempatan pada suku keempat tahun ini.

Presiden Pasaran Pengedar Asean dan Asia Pasifik Ford Motor Yukontorn Wisadkosin berkata Ranger generasi baharu akan terus merevolusikan segmen pikap dan meluaskan daya tarikannya dalam pasaran.

“The Ranger sentiasa menjadi rakan kongsi yang dipercayai kepada pemilik perniagaan kecil, keluarga, pengembaraan, armada komersial dan banyak lagi dengan lebih daripada 180 pasaran di seluruh dunia.

“Malaysia adalah salah satu pasaran utama dalam Asia Pasifik dan kami terus melihat pertumbuhan produk kami di pasaran Malaysia yang kini berada pada tiga peratus tahun ke tahun,” katanya semasa pelancaran Ford generasi akan datang Ranger di sini hari ini.

Sementara itu, Pengarah Urusan SDAC Turse Zuhair berkata SDAC akan memperkenalkan beberapa perkhidmatan selepas jualan baharu untuk meningkatkan pengalaman pemilikan.

“Trend ke arah pikap semakin berkembang di Malaysia, terutamanya bagi golongan yang sentiasa bergerak dan mewah yang lebih suka kenderaan utiliti sukan.

“Kini, tarikan kepada Ranger, terutamanya WildTrak, untuk keupayaan kerjanya, teknologi terkini dan dalaman sedan, kami yakin dapat memenuhi keperluan dan membuka rangkaian pelanggan yang lebih luas,” katanya.

— BERNAMA

Artikel asal: https://thekapital.my/ford-sdac-lancar-ford-ranger-generasi-akan-datang-bagi-pasaran-malaysia/

Previous ArticleNext Article

Scoot Perkenalkan Penerbangan Harian Ke Subang Mulai 1 Sept

SINGAPURA, 18 Julai (Bernama) — Syarikat penerbangan tambang rendah Singapore Airlines, Scoot telah memperkenalkan penerbangan harian ke Subang berkuat kuasa 1 Sept, menyediakan pilihan alternatif kepada pelancong untuk perjalanan yang mudah antara republik itu dan Kuala Lumpur.

Syarikat penerbangan tersebut akan mengendalikan laluan Singapura-Subang sebanyak tujuh kali seminggu menggunakan pesawat Airbus A320 miliknya. Jadual penerbangan tertakluk kepada kelulusan atau perubahan kerajaan serta kawal selia.

Tempahan bagi penerbangan masuk dan keluar Subang boleh didapati mulai hari ini melalui laman web dan aplikasi mudah alih Scoot, selain secara progresif melalui saluran lain, dengan tambang kelas Ekonomi bermula dari S$83 dan RM108 termasuk cukai.

Scoot berkata, dengan penambahan itu, rangkaian laluannya akan meningkat kepada 70 destinasi termasuk destinasi lain di Malaysia seperti Ipoh, Kota Kinabalu, Kuala Lumpur, Kuantan, Kuching, Langkawi, Miri, Pulau Pinang dan Sibu.

Syarikat itu berkata menjelang September , ia akan mengendalikan 110 penerbangan mingguan ke Malaysia

— BERNAMA