Honda Lancar New Honda City, Harga Bermula RM84,900

KUALA LUMPUR, 10 Ogos (Bernama) — Honda Malaysia Sdn Bhd melancarkan model New Honda City dengan lima varian, menampilkan bahagian luaran yang lebih menarik dan ciri-ciri terkini, dengan harga antara RM84,900 dan RM111,900.

Pengarah Urusan dan Ketua Pegawai Eksekutif Honda Malaysia Hironobu Yoshimura berkata model tersebut boleh didapati dalam dua varian Road Sailing (RS), iaitu hibrid e:HEV RS dan Petrol RS.

“Populariti Honda City tidak dapat dinafikan, kini terdapat lebih 423,000 Honda City di jalan raya Malaysia sejak dilancarkan pada 2002. 

“City generasi ke-5, yang diperkenalkan pada 2020, meningkatkan lagi segmen B berikutan Malaysia adalah negara pertama di dunia yang melancarkan varian e:HEV RS,” katanya pada pelancaran New Honda City di sini hari ini. 

Yoshimura berkata Honda Malaysia menyasarkan untuk mencapai jualan bulanan sebanyak 2,400 unit model tersebut selepas pelancarannya hari ini. 

“New Honda City boleh didapati dalam lima warna iaitu Ignite Red Metallic, Platinum White Pearl, Lunar Silver Metallic, Meteoroid Gray Metallic dan Crystal Black Pearl,” katanya. 

Model baharu itu dilengkapi dengan ciri-ciri keselamatan Honda Sensing termaju Honda; ciri standard untuk semua varian yang terdiri daripada fungsi keselamatan, termasuk sistem brek pengurangan pelanggaran dan pengurangan pelepasan laluan.

Yoshimura berkata New Honda City Petrol RS dan e:HEV RS mempunyai sambungan telefon pintar, dengan Honda Connect sebagai ciri termaju standard. 

Bagi varian bukan RS, pelanggan boleh memilih untuk melengkapkan New Honda City mereka dengan Honda Connect pada harga istimewa RM1,500 sehingga Januari 2024. 

— BERNAMA

Previous ArticleNext Article

Malaysia Airlines Lancar Penerbangan Terus Baharu Ke Kertajati Indonesia

JAKARTA, 25 Sept (Bernama) — Malaysia Airlines memperluaskan rangkaiannya di Indonesia dengan memperkenalkan penerbangan terus baharu terus dari Kuala Lumpur ke Kertajati bermula 30 Oktober ini.

Penerbangan dua kali seminggu itu akan menggunakan pesawat Boeing 737-800NG bagi memudahkan lagi pelancong untuk meneroka Bandung dan lebih banyak bandar lain di Jawa Barat.

Syarikat penerbangan tersebut dalam satu kenyataan hari ini berkata rangkaian baharu itu akan menawarkan penerbangan terus ke tujuh bandar di Indonesia termasuk Jakarta, Denpasar, Medan, Yogyakarta, Pekanbaru dan Surabaya.

Ketua Pegawai Eksekutif Malaysia Aviation Group Ahmad Luqman Mohd Azmi berkata sebagai satu daripada lima pasaran terbesar bagi Malaysia Airlines, penambahan Kertajati ke dalam rangkaiannya akan memberi keselesaan kepada pelancong, meningkatkan pelancongan dan mengukuhkan hubungan dua hala antara kedua-dua negara.

“Ketika permintaan perjalanan global terus mengukuh, kami melihat sambutan positif bagi laluan Indonesia kami setakat ini dengan purata faktor muatan pada 80 peratus,” katanya.

Syarikat penerbangan itu menawarkan tambang pengenalan untuk masa terhad bermula hari ini hingga 8 Okt bagi perjalanan bermula 3 Okt hingga 29 Mac tahun depan dengan tambang bermula daripada RM519 pergi balik melalui Kelas Ekonomi dan daripada RM1,969 pergi balik menerusi Kelas Perniagaan.

— BERNAMA