Jangan Viral Dulu! Ombudsman Boleh Bantu Menyelesaikan Pertikaian Kewangan Anda

Mesti ramai tak pernah dengar pasal Ombudsman ni kan? Perkataan pun tak pernah dengar, maksud lagilah tak tahu.

Kalau diikutkan, Ombudsman bermaksud “orang atau badan bebas untuk menangani dan menyelesaikan pertikaian secara adil dan cepat, alternatif kepada mahkamah atau sebarang cara perundangan lain.”

Di Malaysia, kita ada Ombudsman for Financial Services (OFS) [dahulunya dikenali sebagai Biro Pengantaraan Kewangan] yang ditubuhkan pada 30 Ogos 2004 dan memulakan perkhidmatan pada 20 Januari 2005. OFS dilantik oleh BNM sebagai pengendali Skim Ombudsman Kewangan di bawah Akta Perkhidmatan Kewangan 2013 dan Akta Perkhidmatan Kewangan Islam 2013.

FOS dilancarkan pada 1 Oktober 2016. OFS adalah sebuah organisasi tidak berasaskan keuntungan dan berfungsi sebagai saluran alternatif penyelesaian pertikaian untuk menyelesaikan pertikaian di antara pengguna kewangan dan anggota kami yang merupakan penyedia perkhidmatan kewangan (FSP), yang dilesenkan atau diluluskan oleh BNM.

Nak tahu lebih lanjut pasal Ombudsman ni, jom kita dengar kupasan Tuan Hanif Yahaya, seorang financial planner yang bertauliah.

Jangan Viral Dulu

Ada orang bila tak puas hati sesuatu perkara seperti tuntutan insurans/takaful tak berjaya, terus tularkan dalam media sosial. Namun, tiada laporan dibuat kepada pihak yang sepatutnya.

Sebenarnya, saya sendiri sebagai penasihat kewangan pernah mengalami masalah tuntutan takaful. Kisah bermula apabila saya terlibat dalam kemalangan. Sebaik laporan polis dibuat, terus saya hantar ke bengkel kereta untuk proses baik pulih kenderaan.

Sebulan berlalu, barulah kenderaan itu siap dibaiki. Namun, pusat servis tu bagitahu yang saya kena bayar dalam seribu lebih kerana jumlah perlindungan kenderaan tak mencukupi.

Mengikut peraturan di Malaysia, sekiranya jumlah perlindungan kenderaan tak mencukupi, syarikat insurans/takaful tak akan membayar kesemua bil tuntutan. Pelanggan perlu membayar sebahagian mengikut peratusan jumlah perlindungan yang tak mencukupi.

Terkejut saya dibuatnya. Saya tak pernah ambil perlindungan di bawah nilai pasaran harga kereta.

Perkara pertama saya buat adalah mengumpul segala bahan bukti. Saya pergi ke laman sesawang Car Info untuk dapatkan maklumat terkini harga kenderaan saya. Kebetulan, laman sesawang syarikat takaful berkenaan pun boleh membuat carian harga pasaran semasa kenderaan.

Saya cukup lega kerana perlindungan yang saya ambil masih dalam lingkungan harga pasaran semasa. Lepas screenshot segala bukti, saya pergi membuat aduan di khidmat pelanggan syarikat berkenaan.

Alhamdulillah, selepas 2 minggu aduan saya diterima. Syarikat takaful berkenaan setuju membayar kesemua bil tuntutan. Petang tu, pusat servis telefon dan beritahu segala tuntutan dah dibayar.

Proses Membuat Aduan di Malaysia

1. Kumpul segala bukti sekiranya memang jelas anda merasakan diri tak bersalah

2. Buat aduan ke khidmat pelanggan syarikat insurans/takaful yang terlibat berserta segala bukti dan fakta kes

3. Tunggu respons balas daripada syarikat

4. Sekiranya tak puas hati dengan keputusan diberikan oleh syarikat atau syarikat tak beri maklumbalas selepas 60 hari kemukan aduan, sila laporkan ke Ombudsman for Financial Services

Aduan boleh dibuat secara bertulis dan dihantar melalui surat/emel atau hadir terus ke:

Chief Executive Officer
Ombudsman for Financial Services (664393P)
14th Floor, Main Block
Menara Takaful Malaysia
No. 4, Jalan Sultan Sulaiman
50000 Kuala Lumpur

5. Pastikan buat dulu aduan ke syarikat insurans/takaful anda sebelum buat aduan ke Ombudsman. Jangan terus hantar ke Ombudsman

6. Ombudsman akan meneliti kes dan memberi keputusan. Oh ya, perkhidmatan yang diberikan oleh Ombudsman adalah PERCUMA.

7. Sekiranya masih tak puas hati dengan keputusan yang diberikan, boleh panjangkan kes ini ke mahkamah. Kos guaman perlu ditanggung oleh anda.

Semoga panduan ini dapat membantu anda.

Ikuti kisaha Sara yang bijak melantik seorang Licensed Financial Planner menguruskan segala hal-hal kewangan beliau

Ditulis oleh Hanif Yahaya. Seorang perancang kewangan dan penasihat kewangan yang berlesen daripada Suruhanjaya Sekuriti Malaysia (SC) dan Bank Negara Malaysia (BNM). Beliau juga adalah pelajar terbaik Shariah Registered Financial Planner (ShRFP). Berpengalaman memberi khidmat nasihat kewangan individu dan korporat. Boleh hubungi beliau di [email protected]

Previous ArticleNext Article

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

TikTok Wujud Shopping Mall, Beli Sambil Berhibur

Tahukah anda, aplikasi TikTok bukanlah semata-mata platform untuk berhibur? Anda juga boleh membeli-belah seperti berada di sebuah mall!

Untuk pengetahuan anda, kini TikTok telah melancarkan Shopping Mall mereka yang tersendiri. Inilah peluang anda untuk beli barang atau berniaga sambil bertiktok.

Dengan kewujudan shopping mall di TikTok ini, ia membolehkan pengguna membeli dan menjual barangan secara dalam talian pada aplikasi TikTok. Bagi anda yang berminat untuk menjual di TikTok Shopping Mall, anda perlu mendaftar akaun TikTok sebagai seller terlebih dahulu. 

Sementara itu, bagi pelanggan yang ingin membeli di TikTok, mereka hanya perlu mencari barang yang dikehendaki di TikTok menggunakan akaun TikTok mereka sendiri.

Shopping Mall TikTok Bakal Memberi Manfaat Kepada Perusahaan Kecil Dan Sederhana (SME)

Dengan adanya TikTok Shopping Mall, ia secara tidak langsung membuka peluang perniagaan kepada Perusahaan Kecil dan Sederhana (SME) dalam bentuk berniaga sambil berhibur. 

Boleh dikatakan bahawa peluang yang diberikan ini juga mampu memberikan manfaat kepada mereka yang masih tidak mempunyai kedai fizikal ekoran masalah kos pelaburan yang sangat tinggi. Jadi, peniaga akan dapat menjalankan perniagaan secara menyeluruh dengan aplikasi TikTok dengan menjadi pencipta kandungan video pada kadar yang tertentu.

Selain itu, pengguna biasa juga turut mendapat manfaat yang sama dengan adanya TikTok Shopping Mall kerana mereka boleh membeli apa sahaja yang mereka mahukan sambil berhibur. 

Menarik lagi, fungsi yang ada pada TikTok Shopping Mall kini adalah promosi yang melibatkan baucar penghantaran percuma dan diskaun sehingga 99%. Rugi sangat jika anda belum guna aplikasi TikTok!

Kelebihan Berniaga Di Platform TikTok

Kini, pengguna TikTok di Malaysia boleh dikatakan mencecah 4 juta orang. Boleh dikatakan juga dalam 4 juta orang ini, kebanyakannya dalam kalangan pengguna berusia dalam lingkungan 16 tahun hingga 24 tahun. Oleh itu, mereka ini biasanya mempunyai kecenderungan minat yang amat tinggi dalam sesuatu perkara yang mereka suka atau gemari.

Namun, saban hari, pengguna yang berusia 25 tahun ke atas juga semakin meningkat ekoran peningkatan kandungan digital yang semakin berkualiti. Kita tahu bahawa pengguna yang berusia 25 tahun ke atas mempunyai buying power yang amat tinggi. Selain itu, mereka juga cenderung untuk mengikuti trend-trend yang terkini.

Apa yang dapat kita lihat di sini adalah berniaga di TikTok pasti dapat meraih pelanggan yang lebih ramai dan keuntungan yang pasti mengejutkan anda. Sudah pasti content yang dihasilkan oleh anda harus menarik perhatian golongan-golongan ini. Jika hasilnya menarik, pasti produk yang anda jual laku keras, betul tak?

Cara Daftar Akaun TikTok

Bagi anda yang berminat untuk mendaftar akaun Tiktok, anda boleh mengikuti langkah berikut.

  1. Muat turun aplikasi TikTok melalui Playstore bagi smartphone yang menggunakan sistem Android dan Appstore bagi pengguna sistem IOS (Apple) milik anda.
  2. Selepas siap memuat turun aplikasi TikTok, anda perlu mendaftar akaun terlebih dahulu. Di sini, anda boleh mendaftar dengan menggunakan emel, nombor telefon, Facebook, Instagram, Twitter atau akaun Google milik anda.
  3. Apabila selesai memilih cara pendaftaran di atas, anda perlu memasukkan butiran tarikh lahir anda pada ruangan yang dipaparkan. Kemudian, klik ‘Teruskan’ setelah selesai memasukkan butiran tarikh lahir anda.
  4. Selepas itu, akan tertera pula paparan untuk pengesahan melalui emel ataupun melalui nombor telefon. Di sini, anda perlu memastikan maklumat yang diisi adalah betul dan tepat bagi memastikan kod pengesahan diterima. Apabila selesai, klik pada kotak ‘Seterusnya’.
  5. Masukkan kod pengesahan yang diterima pada paparan seterusnya. Kod tersebut perlu dimasukkan untuk memastikan akaun yang dibuat oleh anda adalah asli.
  6. Selepas memasukkan kod tersebut, anda dikehendaki membuat kata laluan akaun dan sahkan kata laluan tersebut.
  7. Akhir sekali, paparan ‘I’m not a robot’ dipaparkan untuk pengesahan terakhir anda bagi memastikan anda adalah manusia dan bukannya bot komputer. Pada bahagian ini, anda perlu menyelesaikan captcha yang diberikan sebelum akaun TikTok anda boleh diguna.

Kesimpulannya, TikTok sememangnya terkenal dengan aplikasi hiburan dan keunikannya yang tersendiri. Idea mereka dalam mewujudkan shopping mall atas talian juga merupakan satu nafas baru buat kita semua dalam mengembangkan perniagaan.

Bagi anda yang mempunyai bakat yang terpendam, mungkin anda juga boleh berniaga sambil menunjukkan bakat tersebut kepada pelanggan-pelanggan anda nanti. TikTok juga dapat menaikkan bakat-bakat baru sekali gus memberi manfaat untuk kembangkan shopping mall anda.

Baca juga:

Dah follow TikTok Majalah Labur? Jemput follow TikTok kami untuk dapatkan maklumat yang ringkas, padat dan mudah difahami.