5 Ciri-Ciri Lelaki Idaman Wanita

Setiap wanita pasti menyimpan hasrat untuk membina hidup bersama lelaki idaman. Sudah semestinya lelaki idaman ini ada ciri-ciri yang tersendiri.           

Ciri-ciri lelaki idaman bagi setiap wanita berbeza mengikut individu. Lain orang, lain cita rasanya. Masing-masing ada taste tersendiri.

Nak menjadi lelaki idaman wanita? Perhatikan ciri-ciri berikut dalam diri anda.

1. Bertanggungjawab

Tanggungjawab di sini bukan sahaja bermaksud tanggungjawab kepada keluarga dan anda, tetapi lebih kepada bertanggungjawab terhadap diri sendiri.

Adakah dia seorang yang bertanggungjawab terhadap kesihatan, pemakanan dan yang paling penting tanggungjawab terhadap agamanya? Agama adalah perkara yang pertama yang seharusnya dinilai pada setiap lelaki.

Sekiranya tanggungjawab terhadap diri sendiri pun tidak dapat dipenuhi, bagaimana dia dapat menjalankan tanggungjawabnya untuk mengemudi bahtera rumahtangga pada masa yang akan datang?

2. Boleh Merendahkan Ego

Lelaki dan ego sememangnya tidak dapat untuk dipisahkan. Begitu juga dengan wanita. Setiap orang mempunyai ego mereka yang tersendiri. Jadi, sekiranya anda mengharapkan pasangan anda untuk tidak mempunyai ego, itu adalah sesuatu yang mustahil.

Sekiranya anda jumpa lelaki yang membuat kesilapan, tetapi mengaku kesalahan dirinya dan rendahkan egonya dengan meminta maaf, lelaki tersebut mungkin adalah yang terbaik untuk anda. Tetapi, anda juga perlu pastikan ego anda tidak tinggi melangit.

3. Menghormati orang lain

Hormat antara satu sama lain adalah salah satu kunci untuk mempunyai hubungan yang sihat dan bahagia. Lelaki yang baik akan menghormati diri sendiri, pasangan dan juga orang lain. Seseorang wanita itu akan lebih tertarik kepada lelaki yang memberi perhatian dan menghormatinya.

Rasa hormat ditunjukkan melalui pelbagai cara. Sebagai contoh, menghormati pendapat pasangan walaupun anda tidak bersetuju dengan pendapat tersebut. Selain daripada itu, wanita akan melihat layanan lelaki tersebut terhadap kedua-dua orang tuanya.

4. Matang

Matang bukan hanya terletak pada emosi. Malah, kematangan juga dinilai dari segi pertuturan dan tingkah laku. Kebanyakan masalah dalam perhubungan timbul disebabkan sikap pasangan yang tidak matang. Hal yang remeh sering menjadi isu yang besar.

Lain pula dengan lelaki yang berfikiran dan bersikap matang. Mereka tidak akan bertindak terburu-buru dan berfikir sebelum melakukan sesuatu. Oleh itu, pergaduhan yang terjadi akibat daripada hal-hal yang remeh ini akan dapat dielakkan.

5. Penyabar

Lelaki yang mempunyai sifat sabar yang tinggi dan mampu mengawal emosi dengan baik adalah calon terbaik untuk dijadikan pasangan hidup. Mereka mampu untuk mengawal emosi dan tidak cepat marah walaupun berdepan dengan masalah yang remeh.

Lelaki penyabar tidak akan mudah untuk mengeluarkan kata-kata kesat kepada pasangan. Mereka juga menimbangkan banyak hal sebelum mengambil apa-apa tindakan. Ciri-ciri ini akan membantu hubungan bertahan lama.

Kesimpulan

Secara keseluruhannya, setiap wanita perlu mempunyai ciri-ciri lelaki idaman dan gunakan sebagai panduan untuk mencari pasangan masing-masing.

Buat wanita, ada ciri-ciri pasangan yang anda cari dalam senarai ini?

Sang bujang kacak, anda memiliki kesemua kriteria ini?

Baca juga:

Previous ArticleNext Article

Scoot Perkenalkan Penerbangan Harian Ke Subang Mulai 1 Sept

SINGAPURA, 18 Julai (Bernama) — Syarikat penerbangan tambang rendah Singapore Airlines, Scoot telah memperkenalkan penerbangan harian ke Subang berkuat kuasa 1 Sept, menyediakan pilihan alternatif kepada pelancong untuk perjalanan yang mudah antara republik itu dan Kuala Lumpur.

Syarikat penerbangan tersebut akan mengendalikan laluan Singapura-Subang sebanyak tujuh kali seminggu menggunakan pesawat Airbus A320 miliknya. Jadual penerbangan tertakluk kepada kelulusan atau perubahan kerajaan serta kawal selia.

Tempahan bagi penerbangan masuk dan keluar Subang boleh didapati mulai hari ini melalui laman web dan aplikasi mudah alih Scoot, selain secara progresif melalui saluran lain, dengan tambang kelas Ekonomi bermula dari S$83 dan RM108 termasuk cukai.

Scoot berkata, dengan penambahan itu, rangkaian laluannya akan meningkat kepada 70 destinasi termasuk destinasi lain di Malaysia seperti Ipoh, Kota Kinabalu, Kuala Lumpur, Kuantan, Kuching, Langkawi, Miri, Pulau Pinang dan Sibu.

Syarikat itu berkata menjelang September , ia akan mengendalikan 110 penerbangan mingguan ke Malaysia

— BERNAMA