5 Petua Simpan Duit Setiap Bulan Bagi Kaki Shopping

Bila sebut perkataan ‘kaki shopping’,secara automatik wajah perempuan dengan barangan penuh di tangan menjadi gambaran. Terlintas pula di hati, mampukah golongan kaki shopping ini menyimpan duit?

Jangan terkejut kerana seorang kaki shopping sebenarnya mampu untuk menyimpan walaupun mereka ini suka berbelanja. Malah turut ada petua simpan duit tiap bulan bagi kaki shopping yang boleh kita amalkan.

Walaupun demam shopping online semakin merebak bagaikan penyakit dengan wujudnya pelbagai website beli belah. Lagi-lagi dengan ‘jualan murah’ sempena tarikh tertentu setiap tahun seperti 9.9, 10.10, 11.11 dan juga 12.12, namun masih ada golongan kaki shopping yang tidak terjerat dengan kempen promosi sebegini. 

Walaubagaimanapun, tidak semua kaki shopping itu tidak berfikir untuk menyimpan duit sedikit demi masa depan mereka. Mereka juga sedar yang amalan menyimpan duit boleh membantu di saat susah.

Di sini dikongsikan 5 petua cara simpan duit tiap bulan untuk si kaki shopping.

1. Buat Senarai dan Hanya Beli Sewaktu Jualan Murah / Penghabisan Stok

Sudah tentu kaki shopping ni sememangnya bijak belaka. Jadi, kita boleh dapatkan dan beli barang semasa jualan murah berlangsung.

Tapi awas, pastikan kita buat senarai barangan yang ingin dibeli beserta dengan harga terlebih dahulu. Kemudian, kita boleh lihat harga untuk barang tersebut semasa sedang promosi.

Jika ada diskaun yang banyak barulah kita beli. Semasa jualan penghabisan stok sebegini, ada segelintir penjual dengan sengaja mengambil kesempatan dengan menaikkan harga barang dan kemudian menurunkan harga dengan kononnya jualan murah.

2. Asingkan Hanya Sedikit Dari Duit Gaji Untuk Shopping

Kalau kita seorang kaki shopping yang dah bekerja maka boleh asingkan sedikit duit gaji dengan memasukkannya ke dalam tabung atau akaun lain. Habiskan duit dalam tabung tersebut, tapi jangan pula kita curi-curi ambil daripada tabung yang dah diasingkan untuk simpanan.

Dengan cara ini, kita dapat berbelanja dengan berhemah dan tidak akan melebihi bajet yang telah ditetapkan.

3. Jauhkan Diri Dari Shopping Mall

Untuk petua seterusnya, kita perlu banyak bersabar. Ini kerana kita hanya boleh membeli di waktu jualan murah (sales) yang benar-benar ada potongan yang banyak saja.

Jauhkan diri daripada godaan yang pasti ada setiap kali kita berjalan-jalan di pusat membeli-belah. Bila tiada godaan, pastinya kita akan terselamat daripada berbelanja sesuka hati.

4. Lakukan Kerja Sambilan

Selain daripada itu, kaki shopping juga boleh buat kerja sambilan seperti berniaga. Seperti petua nombor 1 tadi, bila kita sudah beli barang dengan harga yang murah, maka sudah tentu kita mampu untuk membuat penjimatan.

Sekiranya kita rasa sudah tidak perlukan barangan itu lagi maka ada baiknya kita jual saja untuk dapatkan balik modal asal. Secara tidak langsung, kita tidak akan terus membazir malah dapat berjimat dan perbanyakkan simpanan yang ada.

5. Tunggu Seminggu Baru Beli

Yang terakhir sekali, setiap kali kita terasa seperti ingin membeli sesuatu – apa kata kita tangguhkan pembelian tersebut selama seminggu. Ini kerana kita mempunyai masa untuk berfikir seketika samada pembelian tersebut satu keperluan atau sekadar satu kehendak.

Apabila kita berjaya kawal nafsu membeli, pastinya dapat berjimat banyak dan mampu nak elakkan pembaziran. Secara tak sedar, banyak juga kita dapat berjimat dan gunakan duit lebihan tersebut untuk menyimpan dan melabur.

Mesti ramai yang akan perasan kenapa seorang kaki shopping boleh mempunyai simpanan dan pelaburan yang banyak. Apa lagi, kongsikanlah tips ini dengan mereka pula.

Iklan

Previous ArticleNext Article

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

KWSP Isytihar Dividen 5.7% Bagi 2016

KUALA LUMPUR, 18 Feb (Bernama) — Kumpulan Wang Simpanan Pekerja (KWSP) mengisytiharkan kadar dividen 5.70 peratus bagi 2016, dengan jumlah pengagihan pendapatan sebanyak RM37.08 bilion, satu pencapaian yang baik walaupun berdepan dengan keadaan pasaran yang sukar.

Pengerusinya, Tan Sri Samsudin Osman berkata KWSP gembira kerana berjaya mengatasi dua sasaran pelaburan KWSP secara konsisten iaitu untuk mengisytiharkan kadar dividen nominal sekurang-kurangnya 2.5 peratus setiap tahun dan kadar dividen sebenar melebihi inflasi sekurang-kurangnya 2.0 peratus bagi purata bergerak tiga tahun.

“Sebagai sebuah dana simpanan persaraan, KWSP sentiasa memberi penekanan terhadap pulangan yang mampan untuk jangka panjang berbanding pulangan jangka pendek.

Pada 2015, KWSP mengisytiharkan dividen 6.4 peratus.

Kadar dividen KWSP

“Ini merupakan satu pencapaian yang baik walaupun berhadapan dengan keadaan pasaran yang sukar. Bagi 2016, dividen sebenar untuk purata tiga tahun bergerak adalah 3.83 peratus, 183 mata asas melebihi sasaran,” katanya dalam satu kenyataan, di sini, hari ini.

Semasa tahun tersebut, Samsudin berkata, KWSP berhadapan dengan persekitaran pelaburan yang mencabar berikutan berlakunya peristiwa yang membimbangkan seperti Brexit dan pilihan raya Presiden di Amerika Syarikat.

Sepanjang 2016, KWSP beroperasi dalam suasana pertumbuhan global yang kurang memberangsangkan selain berhadapan dengan perubahan polisi kewangan oleh ekonomi utama dunia, kejatuhan harga minyak, nilai matawang domestik yang lemah serta aliran keluar modal yang tinggi dari pasaran negara membangun kepada pasaran negara maju dan kepada matawang yang lebih selamat, katanya.

“Majoriti pasaran dunia mengalami penyusutan pada awal 2016 sekali gus menjejaskan prestasi KWSP. Bagaimanapun, kami telah menggiatkan aktiviti pengambilan untung bermula suku tahun kedua (S2 2016) agar dapat mencapai sasaran strategik kami,” katanya.

Bagi 2016, amaun pendapatan yang diagihkan sebagai dividen adalah lebih tinggi daripada amaun yang diagihkan pada 2014 walaupun kadar dividen pada 2014 lebih tinggi pada 6.75 peratus.

Beliau berkata ini berikutan jumlah pengagihan untuk setiap satu peratus kadar dividen pada 2016 adalah RM6.51 bilion berbanding RM5.43 bilion pada 2014.

Jumlah yang diperlukan untuk pengagihan setiap satu peratus kadar dividen terus meningkat sebanyak 9.5 peratus setahun sejak 2001 selaras dengan pertumbuhan baki simpanan ahli untuk tempoh yang sama.

“Sejak krisis kewangan global pada 2008, KWSP telah mengagihkan RM236.07 bilion dividen kepada ahlinya,” katanya.

Pembayaran dividen diperoleh daripada jumlah pendapatan nyata selepas ditolak rosot nilai bersih ke atas aset kewangan, kerugian tidak nyata yang disebabkan oleh kadar pertukaran mata wang asing dan harga instrumen derivatif, perbelanjaan pelaburan dan operasi, caj berkanun serta dividen atas pengeluaran.

Mengulas tentang keadaan ekonomi pada 2017, Samsudin berkata, ketidaktentuan pasaran akan terus menjadi kebimbangan kerana implikasi sebenar daripada Brexit dan hala tuju polisi yang jelas di bawah pentadbiran Trump masih belum terungkai.

“Strategi pempelbagaian kami terbukti berkesan terutamanya di waktu sukar, dan kami akan terus meningkatkan pendedahan kepada pelaburan alternatif terutamanya dalam hartanah dan infrastruktur selari dengan objektif kami sebagai pelabur jangka panjang untuk memberikan pulangan yang konsisten kepada ahli.

“Kelas aset ini juga bertindak sebagai instrumen lindung nilai semulajadi terhadap inflasi,” katanya.

Bermula 2017, prestasi KWSP akan dilaporkan mengikut Simpanan Konvensional dan Simpanan Syariah bagi pengumuman prestasi suku tahun dan tahunan.

Sehingga 23 Disember 2016, sebanyak 635,037 ahli telah bertukar ke Simpanan Syariah, dengan penggunaan peruntukan sebanyak RM59.03 bilion daripada peruntukan RM100 bilion yang ditawarkan.

Ahli-ahli boleh menyemak pengkreditan dividen 2016 melalui penyata KWSP mereka bermula Ahad, 19 Februari 2017, melalui i-Akaun di laman web KWSP di www.kwsp.gov.my.

Selain itu, ahli juga boleh mendapatkan penyata KWSP melalui Kios KWSP atau hadir ke mana-mana cawangan KWSP di seluruh negara.

— BERNAMA

Iklan

6 Perkara Yang Saya Dapat Daripada Business Foresight Forum (BFF) 2019

Alhamdulillah, kami di Majalah Labur berpeluang untuk menyertai acara yang dianjurkan Securities Industry Development Corporation (SIDC), iaitu Business Foresight Forum (BFF) 2019. Bertemakan ‘New Business Directions 2025 – Catalysts for Change’, ianya telah berlangsung pada 19 September 2019 yang lalu bertempat di Suruhanjaya Sekuriti Malaysia, Bukit Kiara.

Banyak sebenarnya pengalaman yang ingin dikongsikan, banyak juga orang penting dan terkenal yang dapat kami jumpa. Berikut merupakan 6 perkara yang kami dapat sepanjang kami di BFF 2019.

1. Ekonomi Malaysia Berada Di Landasan Yang Betul

Ada orang kata ekonomi Malaysia lemah, ekonomi Malaysia sedang jatuh. Namun selepas kami dengar sendiri penjelasan dan data-data yang dibentangkan oleh YB Dr. Ong Kian Ming, Timbalan Menteri Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI); kami rasa amat bersyukur.

Ini kerana Malaysia tidaklah seteruk negara serantau yang lain, malah Malaysia berada dalam kedudukan yang sangat baik. Samada daripada segi pertumbuhan negara, eksport, import dan bermacam-macam lagi.

Malaysia juga mempunyai asas ekonomi yang kukuh, dan mampu untuk berdepan dengan perang perdagangan di antara Amerika Syarikat dan China, serta krisis ekonomi yang dikatakan bakal tiba.

2. Banyak Projek Mega Yang Dirancang Untuk Negara

Profesor Edmund Terence Gomez menerusi presentation beliau, telah membuat kajian yang mendalam mengenai projek-projek mega yang sedang dan akan berjalan di Malaysia. Kalau sebelum ini, banyak projek melibatkan kerajaan Malaysia dan kerajaan China secara langsung yang melibatkan kos yang besar – namun kebanyakannya telah dibuat rundingan semula agar tidak membebankan negara.

Memang tidak dinafikan bahawa Malaysia merupakan sebuah negara membangun yang memerlukan projek mega terutamanya dalam bidang infrastruktur dan pembangunan, namun kita juga perlu beri tumpuan kepada industri teknologi dan automasi; yang bakal menjadi tunjang pada masa akan datang.

3. Isu Luar Negara Tak Beri Kesan Besar Kepada Negara

Kita dengar sendiri daripada Pesuruhjaya Tinggi Britain, H.E. Charles Hay dan Ketua Ekonomi Bank Dunia (Malaysia), Richard Record memberikan pandangan mereka berkenaan isu Brexit, perang perdagangan di antara Amerika Syarikat dan China, dan bermacam-macam lagi.

Namun, kedua-dua pakar ini bersetuju bahawa isu-isu luar negara ini tidak memberi kesan yang besar kepada Malaysia. Kalau ada pun hanya sedikit, dan kita di antara negara serantau yang lebih bernasib baik.

4. Lebih Berhati-Hari Di Ruang Siber dan Sesi Hacking Secara ‘Live’

Di zaman internet ni, kita perlu lebih berhati-hati apabila menggunakan perkhidmatan atas talian. Orang boleh buat apa saja jika kita tidak berhati-hati. Nak akses emel kita? Nak godam akaun media sosial kita? Nak korek kata laluan kita?

Semuanya boleh…jika kita tidak ambil langkah yang sewajarnya.

Kami juga dapat tengok depan mata, bagaimana penggodam antarabangsa, Magda Lilia Chelly daripada Responsible Cyber Singapore yang menunjukkan aksi hacking beliau secara langsung di atas pentas. Memang ‘seram’ tengok.

5. Dapat Dengar Kisah Inspirasi, Ada Yang Menyayat Hati

Ramai betul tokoh-tokoh yang berkongsi kisah mereka, dapat dengar sendiri daripada Boost E-Wallet, Time dot Com, Fave dan empat anak muda yang tersenarai dalam ‘Forbes 30 under 30 Asia’; iaitu Melvin Poh, Cheong Jin Xi, Kendrick Wong dan Alex Patel.

Ada suka, ada duka, semuanya boleh dijadikan inspirasi dan pedoman dalam hidup kita. Semua ini sangat berharga, dan sesungguhnya pengalaman tidak boleh dibeli dengan wang ringgit. Kita kena lalui sendiri cabaran dan liku-liku kehidupan, baru dapat menjadi orang yang berjaya satu hari nanti.

6. Networking Dengan Lebih Daripada 300 Orang Delegasi

Yang terakhir sekali, kami berpeluang untuk berjumpa dengan ramai delegasi yang hadir. Rata-rata mereka yang hadir ke BFF 2019 adalah mereka yang dahagakan ilmu dan mencari sumber inspirasi.

Bukan calang-calang orang akan datang ke acara seperti ini, jadi rebut peluang untuk berkenalan dengan seramai yang mungkin.

Akhir sekali, tahniah diucapkan kepada pihak SIDC yang menganjurkan BFF 2019 dengan jayanya. Panjang umur, kita jumpa lagi tahun depan.

Bagi mereka yang terlepas untuk menghadirkan diri ke BFF 2019 tempoh hari, jangan risau. Anda masih berpeluang untuk bersama-sama mereka dengan melanggan Video on Demand serendah RM90.

Langgan sekarang di https://www.ticket2u.com.my/event/14790/business-foresight-forum-(bff)-2019-(live-streaming).

Langgan segera, kena promosi ini akan tamat pada 3 Oktober 2019.

Iklan

Kenali 10 Bank Terbesar Dunia, Dengan 4 Bank Dari Negara Yang Sama

Industri perbankan adalah sebahagian dari ekonomi dunia. Sistem perbankan dikatakan mempengaruhi seluruh hidup kita lebih lebih lagi melibatkan hal kewangan.

Jika industry perbankan ini mengalami masalah, percayalah krisis ekonomi boleh melanda dunia seperti mana beberapa krisis terdahulu yang anda boleh baca di sini.

Senarai 10 bank terbesar ini diambil daripada S&P Global Intelligence yang mengeluarkan laporan untuk perbankan global dan perkhidmatan kewangan setiap tahun.

Jika sebelum ini, bank dari US mendominasi senarai, ranking kini beralih kepada China. 4 daripadanya datang dari China, 2 dari Amerika, 2 dari Perancis, dan 1 dari UK dan 1 dari Jepun.

Laporan ini dikeluarkan tidak dipadankan mengikut accounting practice masing masing. Bank-bank dari Amerika Syarikat dan Jepun menggunakan kaedah GAAP manakala bank-bank lain menggunakan kaedah IFRS.

10. Credit Agricole

Bank ini merupakan bank kedua terbesar di Perancis dengan jumlah aset yang bernilai $2,117 Billion. Bermula pada tahun 1894, Credit Agricole dilihat lebih tertumpu kepada pekebun dan petani atau mereka yang terlibat dalam sektor agro.

9. Bank of America

Walaupun pernah dikutuk oleh sesetengah pihak dengan gelaran, “Bank yang paling teruk di planet”. Bank of America merupakan salah satu bank yang terbesar di dunia dengan asset bernilai $2,281 bilion. BOA mengukuhkan kedudukan mereka apabila mengambil-alih Merrill Lynch pada tahun 2008.

8. BNP Paribas

Bank terbesar di Perancis ini beroperasi pada tahun 2000, hasil penyatuan Banque Nationale de Paris dan Paribas. Menurut laporan, BNP mempunyai AUM berjumlah $2357 billion dan jumlah pelanggan mereka pula mencecah 40 juta orang di 75 negara seantero dunia.

7. HSBC Holdings

HSBC, bank yang tidak asing lagi dan yang terbesar di Eropah dengan nilai asset $2,541 bilion. Bertapak di Hong Kong dan Shanghai pada tahun 1885, kini HSBC mempunyai cawangan di lebih dari 80 buah negara yang menawarkan servis perbankan sama seperti bank lain. Namun, HSBC sejak akhir akhir ini terpalit dengan beberapa isu skandal ‘money laundering’.

6. JPMorgan Chase & Co

JP Morgan pula merupakan bank yang terbesar di Amerika Syarikat dengan nilai AUM mencecah $2,533 bilion dan nilai pasaran yang mencapai $390 bilion. JP Morgan Chase terhasil dari penggabungan JPMorgan & Co dengan Chase Manhattan Bank. Secara ringkasnya, JP Morgan menawarkan pengurusan asset, perbankan korporat dan pengurusan nilai kekayaan secara persendirian.

5. Mitsubishi UFJ Financial Group

Manakala bank dari Jepun ini pula mempunyai $2,787 bilion asset under management (AUM). Misubishi UFJ Financial Group  juga menawarkan servis perbankan dan pengurusan pelaburan. Bank ini ditubuhkan pada tahun 2005. di mana Bank Tokyo ketika itu bergabung dengan UFJ Bank lantas mewujudkan bank awam yang kedua terbesar di Jepun.

4. Bank of China

Tahukah anda 4 bank terbesar di dunia (Big Four) dimiliki oleh China, dengan nilai aset Bank of China mencecah $2,991 bilion? Bank of China terlibat dalam servis perbankan dan insurans, dengan pelanggan mereka yang berada di seluruh pelusuk dunia.

3. Agricultural Bank of China

Dikenali dengan nama Agbank, bank ini mengursan $3,235 asset under management (AUM). Ditubuhkan pada tahun 1951, Agbank adalah gabungan Cooperation Bank dan Bank Petani China. Yang lebih mengejutkan, Agbank mempunyai 330 juta pelanggan dan 25,000 cawangan di seluruh China.

2. China Construction Bank Corp

China Construction Bank Corp ini pula mempunyai pangkalan di Beijing. Bank ini menawarkan pengurusan pelaburan, perbankan korporat dan banyak lagi. Sehingga tahun 2013, Bank of America memegang saham sebanyak 10% di dalam China Construction Bank. Dikatakan AUM (asset under management) mereka telah mencecah angka $3,400 bilion.

1. Industrial & Commercial Bank of China

Industrial & Commercial Bank of China atau ICBC, merupakan bank terbesar di dunia dengan nilai aset sebanyak $4,009 bilion. ICBC menawarkan servis perbankan sejak tahun 1984 lagi. Kini, ICBC mempunyai cawangan di Kanada, Macau dan Turki.

Diharapkan artikel ini mampu memberikan anda lebih informasi mengenai industri perbankan dunia.

Artikel ini ditulis oleh Faiz Azizan– Storyteller di InvestorMy, blog kewangan khas untuk rujukan para pelabur.

Senarai 100 Bank Terbesar Dunia

Sumber: S&P Global

Iklan

Jangan Viral Dulu! Ombudsman Boleh Bantu Menyelesaikan Pertikaian Kewangan Anda

Mesti ramai tak pernah dengar pasal Ombudsman ni kan? Perkataan pun tak pernah dengar, maksud lagilah tak tahu.

Kalau diikutkan, Ombudsman bermaksud “orang atau badan bebas untuk menangani dan menyelesaikan pertikaian secara adil dan cepat, alternatif kepada mahkamah atau sebarang cara perundangan lain.”

Di Malaysia, kita ada Ombudsman for Financial Services (OFS) [dahulunya dikenali sebagai Biro Pengantaraan Kewangan] yang ditubuhkan pada 30 Ogos 2004 dan memulakan perkhidmatan pada 20 Januari 2005. OFS dilantik oleh BNM sebagai pengendali Skim Ombudsman Kewangan di bawah Akta Perkhidmatan Kewangan 2013 dan Akta Perkhidmatan Kewangan Islam 2013.

FOS dilancarkan pada 1 Oktober 2016. OFS adalah sebuah organisasi tidak berasaskan keuntungan dan berfungsi sebagai saluran alternatif penyelesaian pertikaian untuk menyelesaikan pertikaian di antara pengguna kewangan dan anggota kami yang merupakan penyedia perkhidmatan kewangan (FSP), yang dilesenkan atau diluluskan oleh BNM.

Nak tahu lebih lanjut pasal Ombudsman ni, jom kita dengar kupasan Tuan Hanif Yahaya, seorang financial planner yang bertauliah.

Jangan Viral Dulu

Ada orang bila tak puas hati sesuatu perkara seperti tuntutan insurans/takaful tak berjaya, terus tularkan dalam media sosial. Namun, tiada laporan dibuat kepada pihak yang sepatutnya.

Sebenarnya, saya sendiri sebagai penasihat kewangan pernah mengalami masalah tuntutan takaful. Kisah bermula apabila saya terlibat dalam kemalangan. Sebaik laporan polis dibuat, terus saya hantar ke bengkel kereta untuk proses baik pulih kenderaan.

Sebulan berlalu, barulah kenderaan itu siap dibaiki. Namun, pusat servis tu bagitahu yang saya kena bayar dalam seribu lebih kerana jumlah perlindungan kenderaan tak mencukupi.

Mengikut peraturan di Malaysia, sekiranya jumlah perlindungan kenderaan tak mencukupi, syarikat insurans/takaful tak akan membayar kesemua bil tuntutan. Pelanggan perlu membayar sebahagian mengikut peratusan jumlah perlindungan yang tak mencukupi.

Terkejut saya dibuatnya. Saya tak pernah ambil perlindungan di bawah nilai pasaran harga kereta.

Perkara pertama saya buat adalah mengumpul segala bahan bukti. Saya pergi ke laman sesawang Car Info untuk dapatkan maklumat terkini harga kenderaan saya. Kebetulan, laman sesawang syarikat takaful berkenaan pun boleh membuat carian harga pasaran semasa kenderaan.

Saya cukup lega kerana perlindungan yang saya ambil masih dalam lingkungan harga pasaran semasa. Lepas screenshot segala bukti, saya pergi membuat aduan di khidmat pelanggan syarikat berkenaan.

Alhamdulillah, selepas 2 minggu aduan saya diterima. Syarikat takaful berkenaan setuju membayar kesemua bil tuntutan. Petang tu, pusat servis telefon dan beritahu segala tuntutan dah dibayar.

Proses Membuat Aduan di Malaysia

1. Kumpul segala bukti sekiranya memang jelas anda merasakan diri tak bersalah

2. Buat aduan ke khidmat pelanggan syarikat insurans/takaful yang terlibat berserta segala bukti dan fakta kes

3. Tunggu respons balas daripada syarikat

4. Sekiranya tak puas hati dengan keputusan diberikan oleh syarikat atau syarikat tak beri maklumbalas selepas 60 hari kemukan aduan, sila laporkan ke Ombudsman for Financial Services

Aduan boleh dibuat secara bertulis dan dihantar melalui surat/emel atau hadir terus ke:

Chief Executive Officer
Ombudsman for Financial Services (664393P)
14th Floor, Main Block
Menara Takaful Malaysia
No. 4, Jalan Sultan Sulaiman
50000 Kuala Lumpur

5. Pastikan buat dulu aduan ke syarikat insurans/takaful anda sebelum buat aduan ke Ombudsman. Jangan terus hantar ke Ombudsman

6. Ombudsman akan meneliti kes dan memberi keputusan. Oh ya, perkhidmatan yang diberikan oleh Ombudsman adalah PERCUMA.

7. Sekiranya masih tak puas hati dengan keputusan yang diberikan, boleh panjangkan kes ini ke mahkamah. Kos guaman perlu ditanggung oleh anda.

Semoga panduan ini dapat membantu anda.

Ikuti kisaha Sara yang bijak melantik seorang Licensed Financial Planner menguruskan segala hal-hal kewangan beliau

Ditulis oleh Hanif Yahaya. Seorang perancang kewangan dan penasihat kewangan yang berlesen daripada Suruhanjaya Sekuriti Malaysia (SC) dan Bank Negara Malaysia (BNM). Beliau juga adalah pelajar terbaik Shariah Registered Financial Planner (ShRFP). Berpengalaman memberi khidmat nasihat kewangan individu dan korporat. Boleh hubungi beliau di [email protected]

Iklan

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!