Bosan Bekerja Dari Rumah? Ini Tawaran Hotel Yang Menarik, Serendah RM19 Saja

Sejak pandemik Covid-19 melanda, sememangnya kita dianjurkan untuk bekerja dari rumah atau work from home. Dengan adanya Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) yang dilaksanakan, pergerakan kita agak terbatas.

Tetapi selepas berbulan-bulan lamanya dan keadaan yang dilihat seperti akan berpanjangan, pastinya kita tercari-cari tempat lain untuk membolehkan kita kekal produktif dalam membuat pekerjaan.

*Kami bukan nak anda langgar PKP, sila patuhi SOP yang telah ditetapkan.

Jom kita tengok tempat-tempat menarik (dan murah) yang boleh kita pergi untuk bekerja.

1. Oyo Hotel

Kredit: Twitter Oyo Malaysia

Katanya OYO menawarkan kadar yang terendah, iaitu dari RM19.

Tapi apabila membuat carian, ada satu hotel di Masjid India yang menawarkan bilik RM30 untuk satu malam dan RM37 untuk hotel di Pudu.

2. Ormond, The Chow Kit

Kredit: Ormond

Dengan hanya RM30, kita dapat menikmati pakej yang termasuk tempat duduk, kopi tanpa had, diskaun 30% untuk makan & minum, diskaun 30% untuk bilik hotel dan diskaun tempat letak kereta.

3. Royale Chulan

Kredit: Instagram Royale Chulan

Dari pagi sampai ke malam, hanya RM49 dikenakan untuk bekerja di Royale Chulan. Ianya termasuk tempat duduk, minuman kopi dan teh tanpa had, set makan tengahari, Wifi dan tempat letak kereta secara percuma.

4. Holiday Inn Express Kuala Lumpur

Kredit: Instagram Holiday Inn Express Kuala Lumpur

Dengan hanya RM85, kita akan menikmati kemudahan seperti Wifi percuma, tempat letak kereta percuma, kopi dan teh percuma, serta kemudahan hotel lain juga secara percuma.

5. Hotel Shangri-La Kuala Lumpur

Kredit: Instagram Shangri-La Hotel

Nak lagi up, kita ada Hotel Shangri-La Kuala Lumpur dengan harga RM190. Tawaran ini terrmasuklah bilik penginapan (sehingga 3 orang) untuk 9 jam dari pukul 8 pagi sehingga 8 malam. Turut ditawarkan 20% diskaun untuk makan dan minum, akses kepada Kelab Kesihatan & Spa, serta tempat letak kereta secara percuma.

Bagaimana pula dengan mereka di luar Kuala Lumpur?

1. Hotel Hatten, Melaka

Kredit: Instagram Hatten Hotel

Dengan hanya RM68, kita boleh guna Premier Lounge hotel dari jam 9 pagi sehingga 8 malam. Ianya juga termasuk set makan tengah hari atau set makan malam, teh, kopi dan minuman ringan secara percuma.

2. Hotel Grand Darulmakmur Kuantan, Pahang

Kredit: Instagram Grand Darulmakmur Hotel

RM99 membolehkan kita menggunakan bilik tetamu dari pukul 9 pagi – 5 petang. Ianya termasuk sekali kopi dan teh percuma, Wifi percuma, tempat letak kereta percuma dan diskaun sebanyak 20% untuk pesanan perkhidmatan bilik Sekiranya nak tidur semalam di hotel, cuma tambah RM50.

3. Hotel Grand Margherita Kuching, Sarawak

Kredit: Instagram Grand Margherita

Bagi mereka yang berada di Sarawak pula, dengan bayaran RM30 membolehkan kita menggunakan kita bekerja dari Hotel Grand Margherita Kuching. Dari pukul 10 pagi sehingga 9 malam, kita dapat bekerja di bilik dan menikmati minuman percuma, Wifi percuma, tempat letak kereta percuma dan RM10 kredit makanan di Coffee House.

Memang menarik pilihan yang ada, tepuk dada tanya selera. Jom kita berbelanja untuk menaikkan semula ekonomi negara. Tapi pastikan kita patuhi SOP yang telah ditetapkan.

Previous ArticleNext Article

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Bank Ambil Serius Keselamatan Data Pemegang Kad – Persatuan

KUALA LUMPUR, 11 Ogos (Bernama) — Persatuan Bank-bank Dalam Malaysia (ABM) dan Persatuan Institusi Perbankan dan Kewangan Islam Malaysia (AIBIM) menegaskan dan mengesahkan pihak bank sentiasa memberi perhatian serius kepada keselamatan data pemegang kad.

Dua persatuan itu menjelaskan bank melakukan langkah balas keselamatan tambahan untuk melindungi pemegang kad daripada risiko yang berpotensi berlaku.

Langkah ini termasuk tetapi tidak terhad kepada peningkatan pemantauan penipuan dalam masa sebenar untuk mengesan tingkah laku penggunaan kad yang luar biasa dan penipuan, menurut persatuan itu dalam kenyataan bersama pada Khamis.

Kenyataan itu bagi mengulas mengenai data kad berpotensi terjejas dalam insiden keselamatan siber seperti dinyatakan iPay88 baru-baru ini.

“Bank melaksanakan langkah keselamatan berbilang peringkat yang ketat seperti pengesahan dwi-faktor untuk menghalang transaksi kad kredit dan kad debit tanpa izin.

“Bank akan menghubungi pemegang kad secara terus menerusi saluran rasmi bank jika pihak bank mengesan transaksi luar biasa yang mungkin memerlukan pengesahan tambahan. Pemegang kad juga perlu menghubungi bank masing-masing menerusi pusat panggilan atau cawangan untuk bantuan berkaitan perkara ini,” menurut ABM dan AIBIM.

Anggota ABM dan AIBIM juga menyakinkan pemegang kad bahawa pelanggan boleh terus menggunakan kad bank mereka seperti biasa selain diingatkan supaya sentiasa menyemak penyata bank dan pemberitahuan transaksi mereka dari bank.

“Sekiranya pemegang kad mengesan sebarang transaksi yang tidak dibenarkan, mereka perlu segera menghubungi bank mereka di nombor yang tertera di belakang kad bank untuk mendapatkan bantuan.

“Pemegang kad diingatkan, memandangkan ancaman keselamatan siber yang lebih sofistikated, adalah penting untuk berwaspada pada setiap masa,” jelas persatuan itu.

— BERNAMA

Artikel asal: https://thekapital.my/bank-ambil-serius-keselamatan-data-pemegang-kad-persatuan/